Инвестиране в запаси за 3D печат (производство на добавки)

Когато преглеждат възможностите за инвестиции в 3D печат (известен също като производство на добавки), инвеститорите често се обръщат към потребителски компании за 3D печат, които продават прототипи машини за вътрешни домове, но реалността е реалната възможност за компаниите за 3D печат да са от страна на индустриалното производство. Независимо дали е така 3D печат на телесна тъкан, или ракети, това е индустрия, узряла за растеж.

Ще проучим какво е добавъчното производство, как се различава от редовното производство, индустриите, които ще бъдат нарушени, както и някои от лидерите на пазара в това пространство.

Какво е производство на добавки?

За да го опише, простото производство на добавки използва софтуер за автоматизиран дизайн на данни (CAD) или скенери за 3D обекти, за да насочи принтера към депозиране и добавяне на материал, слой върху слой, с точни геометрични форми. Следователно процесът на производство на добавки добавя материал, за да създаде обект, вместо да изважда материал. Това води до значително намаляване на отпадъците, по-екологично е и води до продукт със значително по-малко тегло. Ползите от намаляването на теглото са изключително важни за намаляване на разходите при корабоплаването и тези разходи се усилват в космическата индустрия, където ракетите изстрелват произведени полезни товари в орбита. Един пример за това намаляване на теглото е чрез Материализира се компания, която успешно е печатала 3D титан с 63% намаление на теглото.

Отрасли, които ще бъдат нарушени от 3D печат

3D принтирането нарушава множество индустрии, но няма къде това да е по-въздействащо, отколкото в здравеопазването. Лесно можем да си представим бъдеще, в което прецизната медицина е в състояние да отпечата 3D хапче, което е точно съобразено с нечий геном, пол, тегло и други уникални идентификатори. 130-килограмова жена трябва да пие хапче с различно количество медицински съставки, отколкото мъж с 260 килограма.

Същите правила ще се прилагат, когато се отпечатват действителни части на тялото, които потенциално могат да бъдат отпечатани с ембрионален или генетичен материал, който е проектиран с оглед на определен геном / индивид. Тази прецизност би предотвратила необходимостта от използване на имуносупресори, това са лекарства или лекарства, които намаляват способността на организма да отхвърля трансплантиран орган, но за съжаление водят до загуба на способността на организма да се бори с инфекциите. 3D печатът ще ни помогне да преминем от генерализиран универсален за всички лекарства към прецизен геном, насочен към лекарства.

Що се отнася до модата, човек може да сканира лицето или краката си с мобилен телефон, а обувките или слънчевите очила, които те изберат, могат да бъдат с размер по избор точно за краката или лицето на този човек. Жена, която пазарува рокля, може да избере рокля, да направи сканиране на тялото, за да измери точно прилягане, и да направи роклята или на място, или изпратена за доставка на следващия ден.

Автомобилите и космоса също ще бъдат засегнати значително. Представете си разликата в разхода на гориво или електричество, когато автомобилни части или потенциално цели автомобили могат да бъдат отпечатани 3D, което води до значително намаляване на теглото. Транспортните контейнери с половината от теглото също биха намалили огромни разходи и икономии на околната среда, както при изстрелването на ракети в космоса, с леки сателити с 3D печат.

По-долу са представени три компании, които са в добра позиция да бъдат в челните редици на това ново пришествие в производството.

Материализира се (NASDAQ: MTLS)

Със седалище в Белгия, с клонове по целия свят, Материализира се комбинира най-голямата група разработчици на софтуер в бранша с едно от най-големите съоръжения за 3D печат в света. Материализирането нарушава множество индустрии, включително проектирането на титаниеви вложки за космически кораби, които са с 66% по-леки от традиционното производство. Те си партнират с десетки марки от 2013 г., за да представят своите колекции очила на пазара.

В Белгия успешно се представи хирургичен екип, ръководен от проф. Филип Блондел в Университетската болница в Гент Първата трансплантация на пълно лице в Белгия благодарение на специфичното за пациента планиране и 3D печат от Materialize. Ако има компания, която нарушава пазара и е лидер на пазара, това е Материализиране.

3D Systems Corp (NASDAQ: DDD)


3D Systems Corp е лидер на пазара в много индустрии, които разчитат на производството на добавки. Един пример е как те са партньори в дигиталната стоматология за лаборатории, стоматологични дистрибутори и OEM производители. Неговата уникална производствена технология от висок клас осигурява перфектно прилягане, функциониране и естетика на всички зъбни протези, независимо дали са циментирани, сменяеми или задържани импланти.

Те също предлагат услуги за 3D печат от висок клас за метални импланти и инструменти използва се за ортопедични, гръбначни, краниомаксилофациални (CMF), стоматологични и ветеринарни приложения. Компаниите за медицински изделия разчитат на експертиза и възможности за директен метален печат (DMP), за да ги насочат от прототипи и пробни серии до производство в голям обем.

Що се отнася до автомобилния хардуер, софтуер и решения за услуги те предлагат помагат на компаниите да разработят по-леки части, за да намалят производствените разходи, да проектират и произвеждат иновативни сглобки, които намаляват броя на частите и осигуряват по-голяма здравина и ефективност, и създават реалистични прототипи, които могат да премахнат месеци от процеса на разработване на продукта.

Други индустрии, в които те участват, включват космическа, отбранителна и бижутерийна индустрия.

Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Стратасис ООД е едно от най-популярните домакински имена, когато става въпрос за 3D печат, компанията е американско-израелски производител на 3D принтери и 3D производствени системи за офис базирани решения за бързо прототипиране и директно цифрово производство. Те са изградили репутация на доверен партньор за 3D печат в индустрии, включително космическа, автомобилна, потребителски продукти, стоматология, медицина и транспорт.

Stratasys се отличава с това как са се превърнали в едно гише за различни играчи в бранша. За автомобилната индустрия те позволяват на компаниите да прототипират, тестват и произвеждат всякакви инструменти, приспособления, приспособления и готови за улица части с безпрецедентна скорост и ефективност.

В здравеопазването медицинските специалисти могат проверете производителността на устройството върху 3D анатомични модели, получени от пациент, спрямо съществуващи модели като животни и трупове. Въз основа на реални изображения на пациент, 3D принтираните модели имитират разнообразни тъканни свойства в един отпечатък.

Избор на борсов посредник

Първата стъпка в пътуването ви трябва да бъде избирането на борсов посредник. Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Инвестиране в запаси за 3D печат (производство на добавки) Инвестиране в запаси за 3D печат (производство на добавки) Инвестиране в запаси за 3D печат (производство на добавки)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Все още е рано за 3D печат, много инвеститори са отхвърлили индустрията, тъй като тя не е толкова добре призната, колкото други познати индустрии като изкуствен интелект и блокчейн. Независимо от това, това е индустрия, която напълно ще наруши и промени начина, по който хората произвеждат продукти. Опитните инвеститори трябва да се запознаят с тази индустрия и да осъзнаят, че бъдещето ще бъде много по-различно от модерния стандартизиран производствен процес от тип поточна линия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map