Инвестиране в Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys (NASDAQ: SSYS) е американско-израелска компания за 3D печат с над три десетилетия опит в разработването на софтуер и хардуер. С много известни клиенти в авиокосмическия, автомобилния и здравния сектор Stratasys успя да запази репутацията си на иновативен и адаптивен през годините. Извеждайки на пазара 3D принтери, съвместими с няколко различни технологии, компанията успя да диверсифицира потребителската си база и изложи солидна пътна карта за бъдещ растеж.

Какво е Stratasys Ltd (SSYS)?

Stratasys е най-известен с патентоването на метода за моделиране на разтопено отлагане (FDM) на 3D печат. Чрез FDM през принтера се подава голяма макара с нажежаема жичка и добавя слой върху слой материал върху обекта. FDM е най-често използваният тип технология, инсталирана на 3D принтери на потребителско ниво и обикновено първото нещо, за което хората традиционно се сещат, когато се позовават на 3D печат. Предимствата на тази техника включват ниски разходи, както и бързи срокове за изпълнение, които са и двата важни фактора за производителите при избора с коя технология за 3D печат да работи.

Технологията FDM е разработена от съоснователя на Stratasys Скот Кръмп през 1988 г. Година по-късно Crump патентова технологията и създава Stratasys. Компанията бързо се разраства през следващите десетилетия и в един момент през 2007 г. 44% от всички принтери в света използват FDM технология. След години на разширяване, компанията се сля с Израелски производител на 3D принтери Objet през 2012 г.. Продължавайки да работи под името Stratasys, компанията стана най-голямата в индустрията по пазарна капитализация и се възползва от по-широка продуктова линия и географски отпечатък, както и от допълнително финансиране, което беше вложено в научноизследователска и развойна дейност. След три десетилетия съществуване, компанията вече има офиси в над 13 държави и 2100 служители и предоставя услуги на клиенти в различни индустрии.

Докато FDM е разработен от Stratasys и използван в повечето от техните принтери, както PolyJet, така и Stereolithography технологиите също са възприети от компанията. В зависимост от нуждите на потребителя, Stratasys предлага четири различни линии принтери, които могат да задоволят различни потребителски и корпоративни нужди. От любители на настолни компютри до бързо прототипиране до принтери за медицинска употреба, компанията успя да разшири своите предложения, за да отговори на различни нужди. Фирмените принтери са силно разчитани от клиенти като Google и Audi и имат спечели няколко награди през годините.

Защо Stratasys Ltd (SSYS) Материя?

Една от най-големите силни страни на компанията е гамата от продукти и услуги. Сред техните предложения включват директно производство, консултации за дизайн, софтуерни предложения и продажба на принтери. Чрез тези услуги и продуктови линии, клиентите от различни сектори могат да получат персонализирани решения, за да отговорят на техните производствени нужди. Поради тази причина компанията успя да установи дълготрайни взаимоотношения с големи организации като Honda, Airbus, Lockheed Martin и Audi.

Друго предимство на тази широка гама от продукти и услуги е възможността за въртене и адаптиране в бързо променящите се времена. Например, по време на пандемията на COVID-19, GM е работил с Министерството на здравеопазването и социалните служби на САЩ, за да достави вентилатори за пациенти в критични грижи. За да направи това, GM трябваше бързо да смени производствената си линия и да приеме по начин, който позволява бързо производство на нов продукт. За да създаде инструментите, необходими за производството на тези вентилатори, GM използва продукти и софтуер Stratasys за реконструиране на вентилатори и в рамките на един ден, успя да започне производство. Това е само един пример за това колко гъвкава е съществуващата технология, притежавана от компанията, и демонстрира една от основните причини, поради които клиентите избират да купуват продукти в екосистемата Stratasys.

Stratasys Ltd (SSYS) Перспективи?

Stratasys се ръководи от изпълнителен екип, който доказа, че има способността да работи с ловкост и да бъде в крак с променящите се тенденции. Например Stratasys обяви придобиването на стартираща компания за 3D печат Origin през 2020 г. Чрез това придобиване Stratasys получи достъп до патентована технология за програмируема фотополимеризация (P3) на Origin. Тази технология използва метод на печат на основата на смола, за разлика от други методи като FDM, които използват нишка, която гарантира повишена точност и контрол на качеството. Със способността да създава висококачествени продукти, технологията P3 се използва широко в секторите на стоматологията, медицината, отбраната, промишлеността и потребителските стоки. С изследванията, които показват, че повече производители на пазарите с висока стойност ще се нуждаят от този тип технология през следващите години, Stratasys направи тази инвестиция с надеждата за бъдещи изплащания. Като цяло придобиването на тази технология се оценява на 200 милиона долара приходи за 5 години.

Като цяло Stratasys придоби 13 фирми през трите си десетилетия експлоатация. Придобивания, като този за настолен 3D принтер лидер в индустрията MakerBot през 2013 г., вече показаха изключително обещаващо нагоре и осигуриха печалба през последните няколко години. Способността на компанията да забележи обещаващите технологии рано и да ги въведе в екосистемата Stratasys вероятно ще има изплащане за години напред.

Къде да купя Stratasys Ltd (SSYS) Запаси?

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.


Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Инвестиране в Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Инвестиране в Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Stratasys е много разнообразна компания, която в продължение на десетилетия е в крак с промените в сектора на 3D печат. Чрез научноизследователска и развойна дейност и стратегически придобивания компанията непрекъснато успява да отговори на нуждите на постоянно променящия се потребителски пазар. Тези стратегически ходове разшириха адресируемия пазар за техните 3D принтери не само за индустриални потребители, но и за лични потребители. С наградения хардуер и отличната репутация за иновации, настоящата клиентска база вероятно ще се увеличава непрекъснато през следващите няколко години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map