Инвестиране в материализиране (NASDAQ: MTLS)

Материализира се (NYSE: MTLS) е една от най-големите и утвърдени компании в сектора на 3D печат. Основана през 1990 г., компанията е пионер в редица различни технологии и методи през годините, които са се превърнали в индустриални стандарти. Тъй като 3D печатът става все по-усъвършенстван, индустриите от космическата и архитектурната индустрия постепенно стават все по-зависими от компании като Materialize, за да произвеждат евтини, висококачествени продукти. Materialize е в добра позиция да се възползва от продължаващата революция в 3D печата, която се наблюдава в различни сектори на икономиката днес.

Какво е материализиране (MTLS)?

3D печатът, известен също като адитивно производство, е процесът на въвеждане на компютърно генерирани дизайни в софтуер, който от своя страна насочва машината да добавя слой върху слой материал, за да създава триизмерни обекти. Предимствата на 3D печата пред традиционното производство включват повишена способност за персонализиране на продуктите, повече свобода на дизайна, по-бързи срокове за производство и по-малко проблеми с веригата на доставки поради дигитализацията на всички аспекти на процеса. Настоящата световна производствена индустрия се оценява на около 12,8 трилиона долара. От това 3D печатът е успял да улови само по-малко от 0,1% от пазарния дял.

Със седалище в Белгия с клонове по целия свят, Materialize притежава и експлоатира 175 3D принтера в 18 различни страни. Техните 1900 служители гарантират, че компанията е в състояние да предостави персонализирани решения, за да отговори на различни нужди на клиентите. Materialize предоставя решения на клиентите чрез три различни бизнес потока. Първият им поток е софтуер, който предоставя на компаниите необходимата технология за създаване на 3D отпечатани продукти вътрешно на собствени 3D принтери. Този софтуер позволява на клиентите да управляват и контролират процеса на печат, за да гарантират, че се спазват най-високите стандарти за качество през целия процес, от дизайна до печат. Като е съвместим с повечето 3D принтери, софтуерът на Materialise създава екосистема, която е удобна за потребителя и е в състояние да увеличи максимално ефективността. Производителите на оригинално оборудване (OEM) на 3D принтери като HP, Nikon и Essentium са работили с Materalise, за да гарантират, че софтуерът работи безпроблемно на техните машини.

Вторият поток е медицински, който позволява на клиентите в медицинската област да предоставят лечения, съобразени с всеки уникален пациент чрез персонализирани отпечатани и проектирани инструменти за визуализация, импланти или дори хирургически инструменти. Най-голямата клиентска база за този поток включва болници, изследователски институти и производители на медицински изделия. Примери за тази работа включват партньорство с Хенри Форд здравни системи за 3D печат 1000 сърца. Използвайки софтуера Materialize, лекарите успяха да разработят триизмерен модел на органи, за да планират подробна стратегия преди медицински процедури, които традиционните сканирания не могат да осигурят. Това е изгодно, тъй като позволява по-задълбочено разбиране на специфичните за пациента обстоятелства и като резултат намалява необходимостта от инвазивни хирургични процедури.

Последният поток е производство, което позволява на клиентите да работят с Materialize за разработване на дизайн и използване на съоръженията на Materialise за създаване на продукти. С една от най-големите фабрики за 3D печат в света клиентите имат достъп до 20 различни материала и 15 различни вида покрития. След като бъде определен дизайн, компанията ще работи с клиенти върху прототипи и ще гарантира удовлетворение, преди да започне масово производство. Партньори в производствения поток включват Microsoft, Airbus и Panasonic.

Защо се материализира (MTLS) Материя?

Докато броят на публично търгуваните компании в сектора на 3D печат нараства през последните години, уникалният бизнес модел на Materialise помага да го отделим от конкуренцията. Трите отделни бизнес линии на компанията обслужват различни клиенти. Чрез тези три различни потока от приходи компанията е силно диверсифицирана в сравнение с други компании за 3D печат, които се фокусират върху една или две ниши. В резултат на диверсификацията на Materialise рисковете и въздействията от потенциални спадове в която и да е индустрия, която обслужват, са значително намалени.

В допълнение към диверсификацията на услугите, разнообразието от методи, използвани от Materialize, е и друго предимство, което притежава пред конкуренцията. Докато други компании зависят от избрани няколко вида технология за 3D печат за всички свои продукти и услуги, Materialize успя да направи иновации и да експериментира с различни методи. Стереолитография, лазерен интернинг, моделиране на кондензирано отлагане и технология PolyJet са всички различни методи за 3D печат, които са съвместими със софтуера Materialize. В резултат на тази съвместимост могат да бъдат избрани различни методи и материали въз основа на нуждите на клиентите, което позволява по-голяма персонализация и в крайна сметка по-високо качество на продуктите.

Материализирайте (MTLS) Перспективи

Поради техния десетилетен опит, Materialize се превърна в индустриален стандарт за много производители на 3D принтери. Поради тази причина компанията е в добра позиция да расте бързо, тъй като секторът става по-утвърден. Както бе споменато по-рано, само 0,1% от производството в момента използва процеса на 3D печат. Като създател на стандартен за индустрията софтуер за 3D принтери, темпът на растеж на компанията трябва да остане постоянен, докато секторът като цяло продължава да се разширява.

Materialize е в състояние да запази място на върха на индустрията за 3D печат, до голяма степен благодарение на своята иновация и способността да навлиза в нови сектори. Например инвестиция в Ditto, онлайн услуга за изпробване на очила, е рекламирана от много инвеститори като пример за способността на Materialise да адаптира съществуващите технологии за решаване на съвременни проблеми. Стратегически инвестиции и партньорства като тази показват, че ще има все повече пазари за навлизане, тъй като технологията за триизмерен печат става все по-широко разпространена и широко възприета.

Къде да купя Материализира (MTLS) Запаси

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в материализиране (NASDAQ: MTLS) Инвестиране в материализиране (NASDAQ: MTLS) Инвестиране в материализиране (NASDAQ: MTLS)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от редакционния ни екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

С три десетилетия опит, софтуерните, медицински и материални решения на Materialise го превръщат в индустрия. Макар че компанията вече показа впечатляващ растеж през последните години, може да се твърди, че секторът за 3D печат все още е в начален етап. Тъй като този тип производствен процес става все по-широко приет, Materialize е в много добра позиция да се разшири и да навлезе в нововъзникващите сектори, където тази технология може да бъде приложена.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner