Инвестиране в 3D Systems Corp (NYSE: DDD)

3D Systems Corp. (NYSE: DDD) е една от най-старите и утвърдени компании в сектора за 3D печат. Често наричайки себе си като „първата компания за 3D печат в света“, 3D Systems Corp има над три десетилетия опит в производството на добавки. По това време компанията бързо разшири предлагането на услуги и чрез инвестиции в научни изследвания и иновации, е готова да продължи това разширяване и в бъдеще.

Какво е 3D Systems Corp (DDD)?

Съоснователят на 3D System Corp Чък Хъл е най-известният с изобретяването на метода на стереолитография на 3D печат. Патентована от Хъл през 1984 г., стереолитографията (известна още като SLA печат) е най-ранната и широко разпространена технология за 3D печат. Методът SLA създава 3D отпечатани обекти чрез отпечатване на тънки слоеве на обект с помощта на вана с течен фотополимер, започвайки от долния слой и работещ нагоре. За това изобретение Хъл често се нарича бащата на 3D печата.

С тази технология в ръка, Hull основава 3D Systems Corp през 1986 г. Като Hull все още остава като главен технически директор на компанията, 3D Systems Corp вече е нараснала до над 2600 служители с офиси по целия свят. Компанията бързо се разшири и добави към своите услуги. В допълнение към стереолитографията, 3D Systems Corp е пионер в разработването на няколко допълнителни технологии. Сега компанията и нейните продукти се използват за производство на продукти, използващи селективно лазерно синтероване, многоструен печат, изображения с трансфер на филми, цветен струен печат, директен метален печат и пластмасов струен печат.

Защо 3D Systems Corp (DDD) Материя?

Компанията има три отделни и отделни бизнес линии. Първо, компанията предлага хардуерни и софтуерни продукти. 3D принтерите и свързаният с тях софтуер могат да бъдат закупени и използвани в производствения процес от компании, които търсят вътрешен 3D печат. Компанията предлага над 10 различни модела 3D принтери, за да отговори на различни нужди. От любители до професионалисти, принтерите на различни ценови точки са на разположение, за да отговорят на нуждите на всички. На тези мощни машини софтуерът 3D Systems като Geomagic може да се изпълнява, за да вземе физически елементи от реалния свят и да ги проектира обратно, така че да могат да бъдат оформени и масово произведени чрез 3D печат. На второ място, за тези, които желаят да направят собствено производство, компанията продава суровините, необходими за 3D печат. Примерите включват пластмаса, еластомер, композит, восък и метал. Компанията предлага консултации за тези, които може да се нуждаят от съвет при избора на продукти. Факторите, които трябва да се вземат предвид, включват цена, издръжливост, гъвкавост, както и външния вид. И накрая, за тези, които нямат принтери или материали, 3D Systems предлага производство по заявка за различни различни нужди. Тази услуга включва всяка стъпка от производствения процес, от прототипиране до отпечатване на физически продукти и може да отнеме само 24 часа.

Едно нещо, което прави 3D Systems уникален, е неговият затворен системен подход към разработването на продукти. Чрез патентите компанията защитава продукти и използва само вътрешни технологии на техните принтери. Докато този подход е критикуван от някои като задушаващ иновациите в индустрията, отговорът на компанията е, че е успяла да увеличи вътрешните структури за стимулиране и да инвестира повече пари в научноизследователска и развойна дейност, което води до по-добри продукти за потребителите. Чрез този подход 3D Systems притежава над 1000 патента, което му позволява да поддържа конкурентно предимство пред останалите компании в сектора. Както беше отбелязано по-рано, съоснователят на компанията и настоящият технически директор Чък Хъл е посветил голяма част от живота си на изобретяването на нови технологии за 3D печат и в резултат е бил въведен в Националната зала на славата на изобретателите през 2014 г..

3D Systems Corp (DDD) Перспективи

Настоящата им клиентска база е съсредоточена основно върху две пазарни вертикали с висока стойност: секторът на здравеопазването и индустриалния сектор. В сектора на здравеопазването се предлагат прецизни здравни решения, които отговарят на различни нужди. Чрез модела на услугите от край до край, 3D Systems Corp помага за дигитализиране, проектиране, производство и доставка на продукти, които могат да се използват в медицински симулатори, хирургично планиране, анатомично моделиране и ортодонтия, за да отговорят на различни нужди на пациентите. Тези услуги доведоха до няколко медицински иновации, позволяващи както на опитни хирурзи, така и на стажанти да практикуват своите умения в безрискова среда.

От индустриална страна 3D Systems Corp обслужва няколко сектора с висока стойност. Например, чрез взаимоотношения в аерокосмическата и отбранителната сфера, компанията предоставя поръчкови решения на различни индустриални партньори. 3D Systems Corp беше избрана да работи с НАСА и произведе части като джанти и стойки за камера за Марсоход. В друг пример, чрез партньорства в автомобилната индустрия, 3D Systems Corp работи с производители, за да произвежда по-леки и по-евтини части за клиенти по целия свят. От ретро автомобили до търговски камиони, компанията работи с различни клиенти, за да произвежда решения по поръчка. Това са само два примера за сектори в рамките на индустриалния пазар, в които компанията работи.

Чрез тези две пазарни вертикали компанията оптимизира своята дейност и се фокусира върху пазари, които предлагат най-високи перспективи за растеж. Чрез десетилетия изследвания и разработки, компанията създаде партньорства с някои от най-големите компании в съответните сектори и продължава да се разглежда като уважаван партньор.

Къде да купя 3D Systems Corp (DDD) Запаси

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.


Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в 3D Systems Corp (NYSE: DDD) Инвестиране в 3D Systems Corp (NYSE: DDD) Инвестиране в 3D Systems Corp (NYSE: DDD)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

3D Systems Corp е компания, която непрекъснато прави иновации през последните три десетилетия. С фокус сега върху два специфични пазара (здравен и индустриален), компанията вече изгради няколко силни взаимоотношения и е в добра позиция да продължи да се разширява на тези два печеливши пазара. С разнообразие от бизнес решения, адресируемата клиентска база е широка – от начинаещи, които искат да научат повече за 3D печат, до компании от няколко милиона долара, които искат да намалят производствените разходи. Докато секторът за 3D печат несъмнено е претъпкано пространство с много конкуренти, 3D Systems Corp притежава няколко предимства пред други компании и тези предимства вероятно ще позволят по-голям растеж в бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map