OKExChain – по-рано OKChain – Вижда голямо надграждане, придвижвайки го към своята децентрализирана визия

Малта, 14 септември 2020 г. – OKEx (www.okex.com), водеща в света борса за криптовалутни спотове и деривати, обяви, че OKChain, търговската публична верига, разработена от OKEx, е официално преименувана на OKExChain. Като публична верига, фокусираща се върху транзакционните функции, дори в testnet, OKExChain вече е постигнала пробиви в много области, включително транзакции в секунда, управление на веригата, безразрешителни механизми и кръстосани вериги.

По отношение на степента на децентрализация, OKExChain също поема водеща роля сред развитите от борсата публични вериги. Чрез пълно използване на естеството на равноправни мрежи, прилагане на необратимост и ефективна автономия в изходния код, никой участник (включително неговия разработчик, OKEx) не може да контролира или манипулира публичната верига, като по този начин постига абсолютна децентрализация и означава, че OKExChain може да се счита за a "фундаменталист" публична верига.

„Ние сме много уверени в техническата сила на OKEx. По време на нашето обширно тестване, OKExChain показа много висока производителност с всички необходими елементи на децентрализирана публична верига, ”каза изпълнителният директор на OKEx Джей Хао, продължавайки:

„Решенията като дали да се даде възможност за избори с отворен възел, да се ангажират с отворен код или да има маркери за управление са незаменими елементи на публична верига. Така че, това е и най-лесният начин да се прецени дали „публична верига“ е наистина публична или просто псевдо-публична верига. С нарастващата популярност на концепцията DeFi потребителите трябва да вземат предвид тези съображения и да бъдат по-внимателни дали някои така наречени проекти на DeFi са наистина децентрализирани или не. “

100% управление, основано на общността

Вероятно най-значимата характеристика и предимство на OKExChain се крие в неговата степен на децентрализация. През април 2020 г. OKExChain се превърна в една от първите разработени от борсата публични вериги, която стана 100% отворен код. Всеки индивид има право да стане валидационен възел и дори OKEx няма способността да контролира публичната верига. За да стане един от валидаторните възли на OKExChain, OKEx трябва да се състезава с други участници. Към момента в OKExChain са участвали 21 супервъзла и 41 кандидат възли.

В допълнение към управлението по веригата, потребителите на OKExChain се радват и на висока степен на автономност. Чрез интелигентните договори на OKExChain всеки може да издава свои собствени цифрови активи, като същевременно изгражда разнообразие от децентрализирани приложения, като собствени пулове на ликвидност на потребителите. Моделът на книгата за поръчки също е без разрешение.

Ефективност на OKExChain: TPS по-висока от ETH

Това, което OKExChain, ориентирано към търговията, има за цел да донесе в криптовалутното пространство, е активирането на широкомащабни приложения с висока производителност, базирани на блокчейн технологията. Това изисква висока TPS и стабилност, което не е лесно да се постигне в децентрализирана мрежа.

В разгара си OKExChain генерира 10 189 564 блока с общ обем на търговия 107 356 559, което показва, че OKExChain работи стабилно. По отношение на производителността, настоящият TPS на OKExChain теоретично може да достигне 1000, което е значително по-високо от капацитета за обработка на текущата публична верига ETH.

Нещо повече, OKExChain ще представи своя Oracle скоро като сигурна подписана ценова емисия за ликвидния пул и транзакции в книгата за поръчки за различни деривативи, като маржин и вечни.

Високата съвместимост движи развитието на екосистемата

OKExChain ще бъде съвместим с EVM и ще поддържа всички съществуващи интелигентни договори на Ethereum в бъдеще, което ще улесни разработчиците да мигрират своите DApps върху новата верига без триене.

В същото време този кръстосан механизъм позволява на OKExChain да поддържа и мигрира всички основни цифрови активи. Децентрализираният протокол за кръстосана верига на IBC ще бъде интегриран и транзакциите между веригите ще бъдат приложени от Relayer.

Нещо повече, OKExDEX, първият проект в екосистемата OKExChain, реализиран в множество операционни системи, предоставя на потребителите едно гише за издаване на цифровите си активи, създаване на собствени двойки за търговия с цифрови активи и свободно търгуване както на AMM, така и на книгата с поръчки с лекота.


Благодарение на своята висока съвместимост, OKExChain вече си сътрудничи с повече от 60 екосистемни партньора, покривайки публичната верига, PoS майнинг пул, изследовател, портфейл и други основни компоненти на криптопространството.

КРАЙ

Относно OKEx

Водеща в света криптовалутна спот и борса за деривати, OKEx предлага най-разнообразния пазар, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме търговия на място и деривати – включително фючърси, вечен суап и опции – на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map