OKEx за изброяване на DMG и CELO, засилване на амбициозната позиция за развитието на DeFi

Валета, Малта, 15 юли 2020 г. – OKEx (www.okex.com), водеща в света криптовалутна борса за спотове и деривати, обяви днес, че ще изброи още два нововъзникващи проекта DeFi: DMM Governance Token (DMG) и Celo Gold (CELO), с двойки за търговия срещу Tether (USDT) и Bitcoin (BTC).

Спот търговията с DMG ще започне в 3:00 ч. UTC на 17 юли, докато депозитите на DMG ще бъдат на разположение от 3:00 ч. UTC на 16 юли. Тегленията ще започнат в 3:00 ч. UTC на 20 юли. За CELO, спот търговия ще започне в 7:00 ч. UTC на 17 юли. Депозитите и тегленията ще бъдат на разположение, започвайки съответно в 4:00 ч. UTC 16 юли и 9:00 ч. UTC 20 юни, съответно.

След изброяването на един от най-обещаващите и популярни проекти в пространството на DeFi, Compound (COMP), това последно решение на OKEx да добави още два проекта DeFi за своите потребители консолидира възходящата позиция на борсата по отношение на продължаващото развитие на индустрията на DeFi.

„OKEx отдавна разглежда DeFi като една от най-важните насоки за развитие на блокчейн и криптовалута. От пасивни доходи до кредитиране в цифрова валута, като новатор в бранша, OKEx разширява отпечатъка си в тази нарастваща арена “, заяви изпълнителният директор на OKEx Джей Хао.

„Много се радваме да видим проекти като DMG и CELO с иновативни пробиви в областта на кредитирането и стабилната валута, тъй като вярваме, че те представляват бъдещата новаторска посока на DeFi и блокчейн.“

Конюшни монети, заеми и DEX насърчават развитието на традиционните DeFi

Ако разработването на DeFi беше разделено на няколко етапа, август 2018 г. – когато концепцията за DeFi беше предложена за първи път – до 2019 г. щеше да бъде периодът на нейното начало.

През август 2018 г. Брендън Форстър, съосновател на платформата за криптокредитиране Dharma, публикува статия, наречена "Обявяваме De.Fi, общност от децентрализирани финансови платформи," която официално обяви раждането на DeFi.

2019 г. се нарича още първата година на DeFi. Тъй като хората постепенно разбраха блокчейна, предимствата на силната сигурност, висока прозрачност и защита на поверителността на DeFi също постепенно станаха известни на обществеността.

Предложителят на DeFi Брендън Форстър смята, че DeFi трябва да има четири основни характеристики: 1) да бъде изграден върху блокчейна верига, 2) да принадлежи към финансовото поле, 3) да има код с отворен код и 4) да има стабилни разработчици. Въпреки това, от първата половина на 2020 г. всички финансови продукти, базирани на блокчейн мрежа, включително криптовалута, интелигентни договори, протоколи и DApps, могат да бъдат наречени DeFi.

Към този момент започнаха да се появяват разнообразни продукти на DeFi и внезапният възход на Compound несъмнено подтикна този етап към кулминация.

Разбивка на приложенията DeFi по видове. Източник: Изследване на OKEx

Въпреки че делът на инфраструктурата / инструментите за развитие (22%) и анализа на данни (17%) са относително високи, това, което е наистина добре известно и насърчава по-нататъшното развитие на DeFi, са финансови приложения, включително стабилни монети, кредитиране и децентрализиран обмен – които са също и най-обещаващите парчета на DeFi.

От гледна точка на общите активи, заключени по протоколите DeFi, кредитирането има абсолютно предимство. Пет проекта за кредитиране на DeFi са включени в топ 10 на целия пазар. Сред тях понастоящем Compound е проектът с най-висока пазарна стойност на заключени активи, следван от Maker – чиито маркери за управление също са изброени в OKEx. В допълнение, децентрализираният борсов баланс също заема позиция сред първите 10.


Източник: Изследване на OKEx

Посттрадиционен период на DeFi: Иновациите ще доминират в развитието на DeFi

С навлизането ни в 2020 г. надпреварата към DeFi влезе в нова глава.

„Докато DeFi се развива бързо, не бива да пренебрегваме скритите опасности по отношение на сигурността и икономическите модели и т.н.“, каза Джей Хао.

„Освен това насоката за развитие на DeFi е да се отърве от зависимостта от дивидента, донесена от концепцията за„ блокчейн “, и да се съсредоточи върху сценариите за прилагане за решаване на проблема с небанкираните в съществуващата световна финансова система. Като се има предвид това, иновациите са единственият изход. “

За разлика от други проекти за кредитиране на DeFi, DMM, фондацията зад DMG, предлага услуга за заемане от верига към офлайн. Например сумата на заемите, генерирани в момента от ипотекирани автомобили в САЩ, надхвърля 8,7 милиона долара. Чрез трансплантация на този модел, обезпечен с ипотечен заем, DMM се очаква да предостави на потребителите услуги за криптовалутен заем под формата на физически ипотеки.

DMM ставки. Източник: DeFi Money Market

CELO има за цел да изгради глобална финансова система, предоставяща финансови услуги на хора по света – които може да нямат банкови сметки – чрез своите смартфони.

Създадена в отворена публична верига за доказателство за участие, най-забележителната характеристика на CELO е неговият лек протокол за идентичност, който може да картографира хеша на публичен ключ и номер на мобилен телефон, позволявайки на потребителите да изпращат CELO долари на адреса, съответстващ на телефонният номер без сложния адрес на публичния ключ. Така че всеки, който има смартфон, може лесно да изпраща цифрова валута до всеки друг смартфон навсякъде по света.

„OKEx оценява иновациите на DMG и CELO в DeFi, а също така вярваме, че все повече и повече такива иновативни и практически проекти ще се появят в бъдеще. Като пионер в бранша, ние сме много готови да си сътрудничим с него, за да насърчим по-нататъшното развитие на DeFi “, отбеляза Джей Хао.

КРАЙ

Относно OKEx

Водеща в света криптовалутна спот и борса за деривати, OKEx предлага най-разнообразния пазар, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме търговия на място и деривати – включително фючърси, вечен суап и опции – на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map