Актуализации на OKChain и Изборът на валидатор започва

OKEx (www.okex.com), най-голямата борса за криптовалути в света и борса с деривати, обяви версията 0.10 на OKChain, търговската публична верига, разработена от OKEx, ще бъде пусната на 25 май. Правилата за избор на валидатор и механизъм за дивидент бяха разкрити едновременно. Потребителите, които са заложили марката OKT, могат да гласуват за до 30 кандидати с едно гласуване, генерирайки 21 валидатора.

След актуализацията OKChain ще се превърне в първата публична верига, разработена от криптообмен, за да поддържа достъпа на институции на трети страни. В същото време OKChain стартира набирането на кандидати за валидатори в световен мащаб и покани потребители и институции да участват.

„Надяваме се, че повече потребители и институции ще участват в OKChain. Основата на екологичното строителство на OKChain е важна подготовка преди стартирането на основната мрежа на OKChain “, каза Алиса Сю, главен стратегически директор на OKEx. „Въз основа на новата версия 0.10, потребителите могат да реализират волята си чрез механизма за гласуване и да направят избор, който съответства на техните собствени интереси и разнообрази развитието на OKChain. Очакваме с нетърпение да изградим отворена, децентрализирана, практична и разнообразна екосистема с нашите глобални потребители. “

OKChain, безразрешителна и децентрализирана обществена верига

В сравнение с други публични вериги за обмен, OKChain има тенденция да се придържа към идеалите за децентрализация, като изцяло използва естеството на мрежата peer-to-peer, необратимостта и ефективната автономност в своя изходен код. Като се има предвид, че всички участници, включително OKEx като разработчик, не могат да контролират тази публична верига.

В допълнение, вместо да изисква от възлите да подават предложение до публичната верига „губернатор“ преди всяко действие в традиционната публична верига, OKChain приема „мрежа от равнопоставени партньори“, която позволява на изпълняващите възли да разработват DEX и dApp или да решават кои криптовалути и двойки за търговия, за да се изброят, без да се налага да получавате разрешение от „губернатора“. С две думи, OKChain е автономна публична верига с пълна общност.

Правилата за гласуване дават възможност на избирателите с висока степен на автономност

OKChain приема представителна система. Притежателите на OKT, които са заложили марката OKT, ще станат избиратели, които могат да изберат да станат „Обикновен избирател“, за да гласуват директно за валидатори или да делегират правото си на глас на друга сметка, наречена „прокси избирател“, за да гласуват от тяхно име.

Всеки избирател има право да гласува за до 30 кандидати за валидатор. Например, ако потребител заложи 100 OKT, той може да подаде по 100 бюлетини за до 30 кандидати за валидатор. Най-добрите 21 кандидати с най-голям брой гласове ще формират основния набор от валидатори, докато други ще служат като кандидати за валидатори.

Доказано е, че наличието на 21 валидатора е най-зрелото решение, което може да увеличи баланса между степента на децентрализация в екологията и ефективността на екологичната експлоатация. Що се отнася до механизма за гласуване, в сравнение с "избор на най-добрия" и "като изберете няколко добри", последният е по-устойчив на грешки. В допълнение, той може също така ефективно да отслаби влиянието на големите притежатели на OKT в началния етап на стартирането на мрежата OKChain, така че резултатите от гласуването да отразяват по-добре желанията на всички притежатели на OKT в екосистемата на OKChain.

OpenDEX & DEX Operator, нови концепции, въведени от OKChain

Във версия 0.10, OKChain е пионер в концепциите на „OpenDEX модел“ и „DEX оператор“. Съгласно модела OpenDEX, OKChain ще предложи цялата необходима основна технология на възлите, разграничавайки оператора на публична верига от оператора DEX, които бяха комбинирани като един в повечето случаи преди.

Новите концепции правят връзката между оператора DEX и оператора на публична верига по-подобна на връзката между веригата ETH и ERC20. OKChain позволява на всички възли да конструират свои собствени DEX и търгуващи двойки без праг. Нещо повече, възлите не само не трябва да плащат високи разходи за сървъри и технологии, но и ще притежават бъдещите непрекъснати ползи.

Множество източници на доходи от OKChain

"Основната цел на версията 0.10 на OKChain testnet е да изясни допълнително правата и интересите, които потребителите на възли могат да споделят в екосистемата OKChain, ”каза Alysa Xu.„ Потребителите, които участват в изграждането на екосистемата OKChain чрез различни идентичности, могат да получат множество предимства, включително награда за генериране на блокове, награда за гласуване, такса за съвпадение, такса за транзакция и т.н. “


Според обществена информация 100% от генетичния блок OKT ще бъде картографиран на притежателите на OKB, което означава, че притежателите на OKB ще станат първата партида от притежателите на OKT и ще получат предимство в някои сфери, включително превръщане в супернодове, гласуване, DEX операция и т.н. Освен това, допълнителни OKT ще се издават 1-5% годишно, част от които се очаква да действа като награда за генериране на блокове, а другата като награда за гласуване. Отделно от това, DEX операторите също ще получат съответстваща такса, такса за транзакция и т.н. като доход.

КРАЙ

Относно OKEx

Най-големият и най-разнообразен пазар на криптовалути в света, OKEx е мястото, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме спот и търговия с деривати, включително фючърси, вечен суап и опции, на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите голяма гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите:

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map