Zug, Suïssa, “Crypto Valley” es converteix en l’última regió que accepta BTC i ETH com a pagaments d’impostos

Durant els darrers anys, diverses regions de tot el món han fet saber que la seva intenció és convertir-se en un centre de blockchain. Tot i que uns quants han aconseguit cultivar una reputació associada a la tecnologia, sens dubte és Zug, Suïssa, la que lidera el camí. Com a resultat, sovint s’utilitza el moniker ‘crypto valley’ quan es fa referència a la regió.

Zug continua reforçant aquesta reputació; Té va anunciar que a partir del 2021 la regió començarà a acceptar Bitcoin i Ether com a pagament d’impostos. Per utilitzar aquest servei, només cal que els contribuents sol·licitin un codi QR personalitzat al Departament de Finances de Zug per al pagament.

“Com a llar del Crypto Valley, és important per a nosaltres promoure i simplificar encara més l’ús de les monedes criptogràfiques a la vida quotidiana … En permetre el pagament d’impostos amb Bitcoin o Ether, estem fent un gran pas en aquesta direcció”. – Director financer Heinz Tännler

Ús de Crypto per a impostos

Juntament amb la decisió d’acceptar BTC i ETH com a pagament d’impostos, apareixen diverses estipulacions. Són les següents,

 • El servei comença el 2021
 • Només s’acceptaran Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH)
 • Els pagaments s’han de pagar íntegrament
 • Apte per a saldos fiscals de fins a 100.000 CHF

A mesura que la regió s’acceleri per aquest canvi el 2021, hi haurà un curt programa pilot que tindrà lloc les properes setmanes.

Facilitador

Tot i ser coneguda com a crypto valley, Zug (com la majoria de les regions) no necessàriament disposaria dels recursos tecnològics necessaris per desenvolupar una solució per recollir criptomonedes com a pagaments d’impostos. Com a tal, es va establir una associació amb el popular corredor, Bitcoin Suisse.

En aquesta associació, es necessita un procés de diversos passos per fer possibles els pagaments amb impostos criptogràfics.

 1. Bitcoin Suisse recapta pagaments d’impostos sobre criptomonedes dels ciutadans
 2. Bitcoin Suisse converteix immediatament la moneda digital a FIAT (francs suïssos)
 3. FIAT es va traslladar a l’Oficina Cantonal d’Impostos de Zug

Naturalment, com que es tracta de transaccions basades en cadenes de blocs, la prova de pagament i les liquidacions de comptes probablement seran ràpides i transparents.

Una pregunta que molts fan és: “com escaparà el govern de la volatilitat associada a les criptomonedes quan les accepti com a pagament?” En estructurar el sistema de pagament d’aquesta manera, el Departament de Finances de Zug pot evitar aquesta volatilitat, ja que els fons es converteixen immediatament a FIAT.

“No assumim cap risc amb aquest nou mètode de pagament, ja que sempre rebem l’import en francs suïssos, fins i tot si el pagament es realitza en Bitcoin o Ether” – Heinz Tännler, director financer

Exemples passats

Tot i que Zug accepta criptomonedes com a mitjà de pagament d’impostos és una notícia positiva, la regió no és en cap cas la primera a anunciar aquest pas. De fet, ara és la tercera regió de Suïssa a prendre la decisió, sent la més recent el municipi de Zermatt.  En particular, també va ser Bitcoin Suisse qui va fer possible la decisió en cada cas.


Fora de Suïssa, també hi ha hagut diversos exemples al Canadà. Com a país que ha liderat contínuament el creixement de la cadena de blocs, això no és una sorpresa. Des de la creació d’Ethereum fins al llançament dels primers fons Bitcoin, Canadà s’ha mantingut al capdavant de la indústria. Aquests casos al Canadà han tingut lloc a Richmond Hill i Innisfil.

Moltes formes

L’objectiu de tots aquests exemples és senzill: s’està produint l’acceptació i l’adopció de criptomonedes. Tot i que l’acceptació de pagaments d’impostos és un gran senyal, l’adopció de criptomonedes és evident de diverses maneres.

 • Impostos
 • Subhasta (vist com a actius de valor): els organismes governamentals subhasten BTC regularment. En fer-ho, es dóna credibilitat a BTC com a actiu vist com a valuós pel propi govern.
 • Normativa – Els organismes reguladors han reconegut el poder de permanència dels actius digitals i han començat a modificar i aclarir les normatives per adaptar-se millor a un futur en què tinguin un paper.
 • Ofertes institucionalsFons Bitcoin, Mercats de futurs, etc..

Zug, Suïssa

Zug és una regió a Suïssa, coneguda habitualment com “crypto valley”, amb moltes empreses orientades al blockchain. S’ha guanyat aquest sobrenom a causa de les lleis i regulacions amigables amb criptografia. La regió és relativament petita, amb una població d’uns 127.000 habitants.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map