Tres moviments clau de Biden que poden assenyalar una nova era per a les finances digitals basades en blockchain

A càrrec de Tal Elyashiv, fundador & Conseller delegat, SPiCE VC

Durant els darrers anys, hem estat testimonis de l’escalfament de la cursa armamentista de finançament digital a tot el món. Ja sigui que sigui moneda digital del banc central (CBDC), criptomoneda o valors digitals, la tecnologia blockchain està impulsant l’evolució de les finances amb superpotències globals que lluiten per la supremacia..

Més del 80% dels bancs centrals mundials estan explorant les seves pròpies versions de monedes digitals, però la Xina, els EUA i la UE tenen els recursos, la tecnologia i la infraestructura per determinar el futur de l’economia digital. Tot i que moltes empreses nord-americanes adopten i fins i tot lideren la revolució de les finances digitals, el govern dels Estats Units ha dubtat i, possiblement, ha estat lent a l’hora d’actuar sobre les regulacions de la criptomoneda i la implementació del CBDC. El resultat d’aquesta reticència? En aquest escenari de tortuga i llebre, la Xina ha avançat obtenint avantatges del primer mercat. Tanmateix, igual que a la rondalla, això no vol dir que els EUA estiguin condemnats.

Les coses podrien estar a punt de canviar amb l’arribada d’una nova administració. Recentment, l’administració de Biden ha realitzat alguns moviments interessants que, per a molts, indiquen alguns canvis que arribaran aquest any i més enllà. Biden va fer dues cites que són claus per avançar en el món de les finances digitals basades en blockchain:

Janet Yellen

El nou secretari del Tresor de l’administració Biden és Janet Yellen, que té un gran interès en regular la criptomoneda. En un resposta escrita al comitè de finances del Senat el mes passat, Yellen va dir: “Crec que hem d’examinar de prop com fomentar el seu ús per a activitats legítimes mentre es redueix el seu ús per a activitats malignes i il·legals. Si es confirma, tinc la intenció de treballar estretament amb la Junta de la Reserva Federal i la resta de reguladors federals de banca i valors sobre com implementar un marc regulador eficaç per a aquestes i altres innovacions fintech “.

Per la història passada, és clar que Janet Yellen no defuig la regulació. Però, tot i que la regulació té una connotació negativa per a alguns, la indústria financera està cridant a una regulació de sentit comú per a aquest espai perquè pugui avançar mai. La turbia gris de les indústries no regulades es veu massa arriscada per als actors institucionals financers més grans que veuen el món i els seus negocis a través d’objectius reguladors. Pot ser que Janet Yellen sigui la dona que faci la feina.

Gary Gensler

L’elecció de Biden per al president de la Securities and Exchange Commission (SEC) dels Estats Units, Gary Gensler era l’ex president de la Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i va impartir cursos sobre criptomoneda al MIT Sloan. També va ser director de Ripple i ha declarat davant el Congrés sobre criptomoneda moltes vegades. La cita de Gensler injecta una perspectiva més àmplia sobre els marcs per a criptomonedes i blockchain.

En una conferència del MIT el 2018, Gensler va plantejar això XRP de Ripple i Ethereum ETH s’han de considerar valors digitals. Tot i que ETH ja no està sota l’escàner de la SEC, el XRP de Ripple sí. Aleshores, Gensler va predir que els tribunals decidirien finalment el destí de XRP com a seguretat. Aquest esdeveniment ja està en marxa i la seva agència tindrà una gran ajuda a l’hora de decidir-ne el resultat.

“El potencial d’aquesta tecnologia per ser un catalitzador del canvi és real”, va dir Gensler es va duplicar el potencial futur de la tecnologia blockchain en una versió publicada del 2019. “Aquest últim punt (la tecnologia de criptografia i cadena de blocs que actua com a catalitzador del canvi) pot no complir les expectatives més elevades dels maximalistes, però pot ser la contribució primerenca més duradora de [Satoshi] Nakamoto”.

FinCEN Hold

A més de les seves opcions per dirigir el Tresor i la CFTC, l’administració de Biden va suspendre immediatament una norma proposada per la Xarxa de Compliment de Delictes Financers (FinCEN). Sota el despatx norma proposada, els bancs i les empreses de serveis monetaris han de presentar informes, mantenir registres i verificar la identitat dels clients que realitzen transaccions amb carteres de criptomoneda privades. Aquesta regla requeriria que els intercanvis criptogràfics registressin la informació de nom i adreça per a les transaccions que sumen més de 3.000 dòlars per persona i dia que van a carteres privades..

El detall dels registres i de la contrapart ha estat una extensió de 45 dies a causa de la complexitat del problema. Aquest moviment, tot i que no necessàriament indica una direcció específica, indica que l’administració actual té interès a examinar més de prop les normes i regulacions de finançament digital per prendre decisions informades basades en el futur del mercat general..

Els vents del canvi (i del progrés) bufen

Aquesta és una conjuntura especialment crítica per a criptomonedes i blockchain. Els inversors institucionals continuen escalfant la seva categoria d’actius. No obstant això, fins a la data, cap altre inversor minorista no ha fet un moviment tan audaç com va fer BlackRock aquest any. El gestor d’actius més gran del món va presentar prospectes a la SEC per al seu nou ETF, el primer que incloïa criptomoneda (futurs de Bitcoin) com a part de la seva oferta.

Un altre gest d’interès per l’elevat interès de la firma per les finances digitals basades en blockchain és la publicació recent d’un oferta d’ocupació per a un vicepresident de blockchain amb seu a Nova York. La persona que ocupi el lloc disponible (tal com s’esmenta a la publicació) ajudarà a la valoració dels actius criptogràfics.

Per tal que la criptomoneda es converteixi en un actiu principal, les institucions financeres nord-americanes han de prendre les mesures necessàries per posar-la a disposició de les masses. En aquest moment, és difícil que qualsevol persona posseeixi criptomoneda, però el desenvolupament d’ETF de BlackRock podria fer que el mercat de criptografia sigui accessible per als inversors quotidians. Molts dels quals no tenen ni idea de com operar criptomoneda.

A més de la prometedora iniciativa de l’ETF BlackRock, altres dos avenços significatius al mercat han creat certa emoció. En primer lloc, Tesla acaba de comprar Bitcoin per valor de 1.500 milions de dòlars i té previst acceptar-lo com a forma de pagament. A més, just quan va passar el mercat combinat de criptomonedes 1 bilió de dòlars al gener, Coinbase, L’intercanvi de criptomonedes més gran d’Amèrica del Nord per volum de negociació, va presentar una sol·licitud d’oferta pública inicial (IPO) a la SEC.

El Congrés i la SEC també volen accionar. La SEC recentment va presentar un cas en contra XRP de Ripple, la tercera criptomoneda més gran per capitalització borsària, afirmant que es tracta d’una seguretat no registrada, que ofereix una nova pista sobre la possible direcció de la futura activitat reguladora i d’aplicació de la SEC. Per separat, el Congrés està considerant com pot implementar nous serveis de pagament en temps real i augmentar la inclusió financera aquest any, amb l’objectiu de diversos objectius que la comunitat criptogràfica ha discutit durant molt de temps. Sens dubte, es tracta d’una conversa crítica en què vol participar la indústria.

A les targetes: prediccions de finançament digital

L’administració de Biden té l’oportunitat i la inclinació de crear més claredat i, com a resultat, un entorn regulador favorable per als actius digitals i Blockchain, una tecnologia que existeix des de fa més d’una dècada, però que molts legisladors encara veuen amb una profunda sospita . Les regulacions avançaran més ràpidament durant aquesta administració, cosa que permetrà i fomentarà una major participació al mercat. Les regulacions clares són millors per a l’adopció massiva i el progrés futur en l’espai de finançament digital, gairebé independentment de l’estricte que siguin.

L’adopció institucional d’actius digitals i Blockchain / DLT continuaran accelerant-se durant els propers anys. L’onada d’adopció actual augmentarà encara més a causa dels avenços en el marc regulador als Estats Units i Europa, així com a la disponibilitat d’instruments financers basats en actius digitals de més nivell institucional. L’adopció minorista d’actius digitals i Blockchain també augmentarà, ja que els instruments financers com els ETF fan que sigui molt més accessible per als inversors minoristes.

No hi ha bola de vidre i ningú no pot predir quins moviments farà l’administració de Biden a continuació. Tot i això, el que sabem és que s’està augmentant l’impuls, l’interès s’accelera i les decisions i les indicacions estan a la volta de la cantonada. Agafa les crispetes …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner