Què són les “Stablecoins”?

Les Stablecoins utilitzen la mateixa tecnologia blockchain que les criptomonedes normals, que altrament es coneixen com a actius digitals. Les estables són monedes regulars vinculades directament, com ara el dòlar nord-americà o l’euro.

Avantatges de Stablecoins?

Transparència – Com que aquests recursos es basen en cadenes de blocs, tothom pot veure l’historial de transaccions, ja que aquestes dades s’emmagatzemen en llibres majors. Aquestes mirades interiors es poden obtenir mitjançant l’ús de diversos “exploradors de blocs”.

Eficiència – Tot i que les transferències FIAT estan a la mercè dels bancs i sovint triguen molt a aprovar-se, les establecoines es beneficien de la manca d’homes mitjans. Les denominacions grans i petites es poden transferir directament entre dues parts. No hi ha períodes de retenció.

Assequibilitat – Partint del punt exposat més amunt, la manca d’homes mitjans en una transacció és bona. Es tracta d’una boca menys que s’ha d’alimentar. El resultat d’això és la reducció de les comissions de transacció, ja que no cal pagar cap retall a un banc.

Volatilitat – Aquest és, sens dubte, l’atractiu més gran de molts cap a les stablecoins. El fonament complet de la idea sobre la qual es basen és proporcionar al seu titular estabilitat financera. Això s’ofereix a la retenció en “fixar” la stablecoin a un actiu tradicionalment no volàtil. Això sovint significa divises nacionals, com ara USD, CAD, FRANC, EUR, etc..

Aquestes qualitats també resulten atractives per als implicats en valors digitals, cosa que fa que els inversors vegin l’atractiu d’ambdós. Els valors digitals són un mitjà per participar en el món de la cadena de blocs, tot garantint el compliment de la normativa. Els resultats són oportunitats d’inversió més previsibles i avalades per actius del món real, tots dos trets que ofereixen les stablecoins.

Controvèrsies de connexió

Una controvèrsia recent va implicar el tità de la indústria “Tether”, quan es va anunciar que no podien mantenir una reserva de USD 1: 1 als seus comptes bancaris..

Tot i que molts dels implicats en el món de les criptomonedes ho sospiten durant molt de temps, només ara s’ha verificat en una declaració jurada signada per un advocat que treballa amb Tether. El següent és un breu fragment d’aquesta afirmació recent.

“Tether té a la seva disposició efectiu i equivalents de caixa (valors a curt termini) que sumen aproximadament 2.100 milions de dòlars, cosa que representa aproximadament el 74% dels valors pendents actuals”.

La història de StableCoins

Per aprofundir en la difícil situació en què es troba Tether, el fiscal general de Nova York va publicar recentment un comunicat condemnant les pràctiques de la companyia. En aquestes declaracions, es deia que les companyies germanes utilitzaven les reserves de Tether, BitFinex, per cobrir les pèrdues de fons dels inversors, que arriben als 900 milions de dòlars. Es creu que, no només van tenir lloc aquestes accions, sinó que van ser amagades intencionadament al públic.

Els dies posteriors a aquestes declaracions, BitFinex ha negat qualsevol mal fet i indica que no han perdut cap fons. Més aviat, estaven tancats pel seu processador de pagaments, amb seu a Panamà, Crypto Capital, a causa de la impossibilitat de demostrar la propietat.


L’objectiu de conscienciar sobre aquesta història és que l’estatus de moneda estable ‘go-to’, que té Tether, en el millor dels casos és tènue. Ara és el moment perquè qualsevol contendent pugui intensificar i usurpar Tether en la seva aposta pel domini; un domini que es pot aconseguir acollint-se al món dels valors digitals.

La situació continua desenvolupant-se a mesura que continua la investigació.

Casualitat?

Alguns han assenyalat que hi ha un denominador comú, tant en la situació de Tether que es desenvolupa, com en el canvi canadenc enfrontat, QuadrigaCX; aquest seria el processador de pagaments Crypto Capital.

Gran part dels problemes experimentats tant per Tether com per QuadrigaCX provenen de tenir cadascun sumes significatives de diners ‘tancades’. Amb el temps, els investigadors esperen aportar més llum sobre com es trobaven cadascuna d’aquestes empreses en les seves situacions respectives i si Crypto Capital ha jugat un paper en la desaparició de cadascuna d’elles..

Líders del mercat de StableCoin

Les següents són empreses que ofereixen alternatives a Tether.

TrueUSD (TUSD) | TrueGBP (TGBP) | TrueAUD (TAUD) | TrueCAD (TCAD)

Cadascuna d’aquestes quatre stablecoins són productes de l’empresa mare, TrustToken. Tots aquests tokens estan recolzats 1: 1 per la moneda FIAT respectiva de cadascun. TrueUSD, en particular, ha vist elevats nivells d’adopció i es pot negociar activament en diferents borses, com ara Bittrex, Binance, UpBit i molt més.

TrustToken és una empresa prometedora especialitzada en la tokenització d’actius del món real. Tot i que TrustToken es pot utilitzar per simbolitzar actius com béns immobles, art i molt més, és la seva implementació, que ha cridat l’atenció de molts, pel que fa a les monedes estables vinculades a diverses monedes FIAT..

TrueUSD va veure el seu ús exclusiu en una STO recent, allotjada per Blockport.

Dòlar bessó (GUSD)

Un producte de l’intercanvi Gemini, Gemini Dollar (GUSD), és un altre testimoni recolzat en una ràtio 1: 1 per USD. El propòsit d’aquesta moneda estable és proporcionar als inversors un actiu que es comporta de manera previsible com el dòlar americà, però els beneficis formen les qualitats inherents del blockchain. Aquesta stablecoin es basa en l’estàndard ERC-20, el que significa que funciona a la cadena de blocs Ethereum.

Aquesta stablecoin en particular es presenta com la primera d’aquest tipus a regular-se. Aquest reglament es presenta en forma d’auditories mensuals per part de firmes comptables, custòdia proporcionada per State Street Bank i Trust Company i mitjançant llicències atorgades a Gemini per l’Estat de Nova York.

L’adopció, fins ara, ha provocat que GUSD es negocia en una gran varietat d’intercanvis, a més d’establir associacions amb plataformes de tokenització com Harbor.

Moneda USD (USDC)

Circle és una empresa amb seu als Estats Units que ha estat titular en els darrers dos anys mitjançant la compra de Poloniex, i declaracions públiques que indiquen una eventual incursió en valors digitals. Al llarg del camí, Circle ha assenyalat tant els valors digitals com les monedes estable com a tendències creixents i ha intentat participar-hi. Això va donar lloc a la creació de USD Coin (USDC).

Com el seu nom indica, aquest actiu basat en Ethereum està vinculat al dòlar nord-americà amb una proporció 1: 1. L’objectiu és proporcionar als seus titulars un mitjà per mantenir un poder de compra constant, en una indústria coneguda per la seva volatilitat.

En l’adopció recent, Securitize ha anunciat el seu suport a USDC a través dels seus serveis de tokenització líder en la indústria.

És important recordar que aquestes són només tres de les alternatives més viables a Tether. Cada dia apareixen més ofertes i cap ha aconseguit l’estat de número 1 ni cap semblança de domini. A mesura que es desenvolupa la situació amb Tether, observeu de prop com reaccionen els mercats i comenceu a recórrer a les estables moneda rival.

Amb el desenvolupament dels valors digitals en auge i un sostre elevat per al sector, potser el millor indicador de quina establecoin ha d’heretar la corona de Tether és el que s’adopta més en el sector en expansió.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map