Esmena d’excepció del prospecte letó

En una mesura que s’alinea amb els sentiments d’innovació digital pro-inversió i letons, els legisladors han modificat la llei de valors del país (FITL), cosa que podria beneficiar la indústria STO en general. Els ajustos realitzats a través de l’excepció del fulletó letó faciliten molt a les petites i mitjanes empreses (PIMES) la captació de capital mitjançant una oferta pública exempta del prospecte. Aquesta exempció del prospecte s’adapta bé al marc de tokenització, on el patrimoni net emès pot beneficiar-se d’una major liquiditat en forma d’actius tokenitzats.

L’excepció del prospecte letó mostra una postura prospectiva pel que fa a eines financeres innovadores, que permeten l’accés directe dels inversors als mercats primari i secundari per a petites inversions de capital. També demostra un enfortiment del posicionament del mercat de capitals del país dins de la UE.

Anteriorment, les empreses podien aplegar capital de 100.000 a 5.000.000 d’euros amb un prospecte simplificat. Tot i que aquesta excepció del prospecte va impulsar alguns negocis, la tasca va ser feixuga. En tots els casos, les empreses havien de contractar un corredor o un banc i un munt d’organitzacions de tercers només per dur a terme els seus projectes de finançament col·lectiu. Com a conseqüència, amb tots els costos incorreguts, una recaptació de, per exemple, 1.000.000 EUR va deixar a la companyia més despeses que beneficis.

Excepció del prospecte letó

És probable que l’última excepció de prospecte de Letònia augmenti la quantitat de valors simbolitzats que una empresa pot emetre abans de presentar un fulletó davant els reguladors per a emissions més grans. Les noves normes permeten emetre sense prospectes fins a 1.000.000 EUR i, entre 1.000.000 EUR i 8.000.000 EUR, s’ha de preparar un document d’oferta simplificat d’acord amb les normes del regulador. Mentre que l’oferta de valors inferior a 3.000.000 EUR es pot fer sense la participació d’un corredor o d’un banc. És important destacar que aquesta última excepció només està disponible per a petites i mitjanes empreses. Sorprenentment, aquestes empreses podrien acollir una o diverses ofertes per un import total de 3.000.000 EUR cada 36 mesos.

Cal destacar que l’excepció del fulletó indica que l’emissió ofereix títols de renda variable o deute. L’equitat i el deute tokenitzats aporten nova liquiditat al mercat. Com a tals, continuen formant-se nous mercats al voltant d’aquests instruments financers únics. Liza Aizupiete, directora general de Fintelum, va comentar l’excepció del prospecte

“En una aposta per ajudar els sectors d’inici i béns arrels a accedir a millors opcions de finançament, els canvis actuals a la llei de valors fan de Letònia un estat membre de la UE més atractiu per a la captació de capital. L’entorn normatiu actual permet que Fintelum doni servei a les petites i mitjanes empreses que recapten fins a 3 milions d’euros, en un termini de 36 mesos, amb barreres d’entrada als mercats de capitals inferiors. Els inversors podran invertir en moneda digital o criptomonedes i accedir a la propietat fraccionada de projectes que generin dividends, oberts a inversors minoristes. Amb les eines de conformitat i tokenització de Fintelum, els propietaris fraccionats de valors o fitxes d’utilitat podran canviar l’interès per projectes que utilitzin el nostre mercat secundari peer-to-peer i, per tant, augmentar la liquiditat en actius típicament poc líquids. Per exemple, si teniu una part d’una empresa que posseeix una propietat immobiliària o representa una empresa comercial, podeu comprar o vendre aquestes fraccions digitalment entre els accionistes existents o podeu buscar nous inversors interessats en el projecte “.

Sector criptogràfic letó

Letònia continua sent un dels principals països pro-criptogràfics de la UE. Letònia sempre ha tingut un Bitcoin actiu mineria sector. Com a tal, el país ha tingut una adopció increïble. Per exemple, el 2014 airBaltic es va convertir en el primer companyia aèria del món per vendre bitllets de Bitcoin. En particular, a Letònia hi ha una de les principals empreses de tecnologia de cadena de blocs de serveis complets del món: Bitfury.

Integració de blockchain

En adonar-se de la potència de la tecnologia blockchain, el Servei d’Ingressos de l’Estat letó va anunciar que utilitzaria la tecnologia blockchain combat evasió fiscal al febrer del 2019. A més, aquests reguladors van afirmar públicament que la tecnologia blockchain crea noves oportunitats de negoci.

Excepció del prospecte de Letònia

L’excepció del prospecte letó segur que estimularà un creixement significatiu dins del sector STO del país. El país té un gran impuls a la indústria i aquesta última legislació hauria de convertir Letònia en un país encara més atractiu per a qualsevol startup de cadenes de blocs que busquin costes amistoses. De moment, molts dels reguladors del món podrien aprendre una cosa o dues de Letònia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner