Els valors digitals estan a punt d’entrar en funcionament amb el nou projecte de llei alemany

La digitalització ha comportat canvis significatius en moltes àrees, sobretot en els mercats financers i monetaris.

Els mercats financers i els seus participants es troben en un punt en què no poden ignorar els desenvolupaments tecnològics destinats a pertorbar la indústria. Recentment, hi ha hagut una pressa cap al desenvolupament i la implementació de protocols basats en blockchain per alimentar productes financers. L’onada de digitalització colpeja el sistema financer i els reguladors hi paren atenció. 

Més concretament, Alemanya avança amb el seu pla de modernització de la seva llei de valors amb la introducció de disposicions destinades a actius basats en blockchain. 

Nou esborrany sobre marc legal per a valors tokenitzats

El Ministeri de Finances alemany publicat una declaració en què la institució treballarà en un projecte de llei amb l’objectiu principal de crear un marc legal per als valors digitals, inclosa l’emissió d’actius tokenitzats.

El pla consisteix a crear marcs reguladors i estructures de supervisió legalment segures per protegir i millorar la integritat, la transparència i la funcionalitat dels mercats financers..

Amb la implementació del pla proposat, els actius blockchain emesos per empreses alemanyes cauran sota les mateixes disposicions reguladores que la borsa del país.

La intenció de les institucions alemanyes és clara: abraçar i aprofitar la tecnologia blockchain.

Alemanya és l’actor més influent de la Unió Europea i, naturalment, vol jugar un paper important en el nou paradigma dels valors digitals i el florent sector financer descentralitzat.

Un marc legal permetria utilitzar les noves tecnologies a gran escala. Ja a principis del 2020, Alemanya havia permès als bancs locals vendre criptomonedes als seus clients. Amb grans passos endavant, els legisladors alemanys pretenen augmentar l’atractiu del seu sector financer, permetent a les empreses emetre i gestionar actius digitals.

La fita del projecte de llei és el canvi en el requisit de documents en paper per a instruments d’inversió com els bons del govern i les accions. La llei actualitzada crearia un marc que amplia aquest requisit per cobrir les signatures digitals dels actius tokenitzats.

L’esborrany es basa en els marcs existents en altres països que ja han avançat en l’espai regulador. Com a tal, la proposta consisteix a substituir el certificat de seguretat física actualment obligatori de les obligacions al portador per una inscripció en un registre de valors.

Segons l’esborrany dels bons electrònics, el document del certificat de seguretat s’ha de substituir per una inscripció en un registre de valors. Naturalment, es pot mantenir un registre de valors en format digital, de forma privada i centralitzada, o bé distribuir-lo amb tecnologies basades en criptografia com DLT o cadenes de blocs descentralitzades..

Això deixa clar que la nova llei de valors electrònics té en compte els actius emesos a través de cadenes de blocs tant públiques com privades. Aquest canvi podria convertir les ofertes de token de seguretat regulades (STO) en el mètode preferit per emetre valors al país.

Les empreses locals que vulguin oferir actius simbolitzats haurien de complir les lleis existents sobre requisits de capital.

Oportunitats d’ofertes de token de seguretat regulades en cadenes de blocs públiques

El legislador insinua que l’emissió de valors digitals no es limita als sistemes privats. En canvi, també es podria fer en cadenes de blocs públiques. D’acord amb la legislació alemanya, això generaria el potencial d’emissions de valors a Ethereum, actualment la plataforma més popular per emetre actius digitals a. 

Més important encara: si s’estableix la normativa, el procediment seria elegible per digitalitzar accions o fons d’inversió.

Al comunicat de premsa que amplia la decisió reguladora, la declaració del Ministeri d’Hisenda diu:

“Aquesta proposta de regulació també crea claredat reglamentària: l’Autoritat Federal de Supervisió Financera supervisarà l’emissió i el manteniment de registres descentralitzats com a nous serveis financers en virtut de l’eWpG, el KWG i el reglament central de dipòsit de valors”.

El seguiment dels registres de valors el realitzarà l’Agència Federal Alemanya de Supervisió del Mercat Financer (BaFin). Segons l’esborrany, BaFin concedirà llicències a empreses que vulguin emetre o convertir accions tradicionals en actius digitals.

La llei recentment redactada no està específicament orientada als actius basats en blockchain, però suposa noves oportunitats de desenvolupament per a l’adopció de la nova tecnologia a Alemanya..

Tal com s’afirma en la nota de premsa, la proposta de llei que s’elabora forma part de l’estratègia a llarg termini del govern a favor de la cadena de blocs.

Després d’aprovar la venda de criptomonedes, es va informar que 40 bancs havien sol·licitat llicències de custòdia criptogràfica el febrer de 2020. A principis d’aquest any, BaFin també va classificar oficialment les criptomonedes com a instruments financers, seguint les recomanacions reguladores de la Financial Action Task Force (GAFI)..

Alemanya fa grans salts per permetre l’adopció de tecnologia blockchain al país. Boerse Stuttgart, la segona borsa del país, també està activa al mercat criptogràfic, amb un producte negociat en borsa (ETP) que es llançarà a principis d’any..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner