Els investigadors de la iniciativa Berkeley Haas Blockchain de Califòrnia publiquen un nou estudi Stablecoin

Aquesta setmana, un grup d’investigadors finançats per la Iniciativa Berkeley Haas Blockchain de la Universitat de Califòrnia alliberat un estudi de stablecoin que va concloure l’emissió d’aquestes monedes no té cap efecte sobre el preu del bitcoin ni d’altres criptomonedes del mercat. El grup va descobrir la seva conclusió oberta després de comparar les dades del mercat i del flux comercial durant els darrers dos mesos. Les notícies representen un canvi en l’ús i l’efecte d’aquests nous instruments financers en l’esfera criptogràfica.

Stablecoins

Les Stablecoins són fitxes que s’uneixen a criptomonedes, diners fiduciaris o a mercaderies negociades a canvi, com ara metalls preciosos o metalls industrials. D’aquesta manera, aquestes fitxes experimenten fluctuacions de preus segons el seu nivell de mercat i no l’esfera criptogràfica general. La primera stablecoin important va ser Tether (USDT). En el moment de la seva emissió, Tether va afirmar que cada USDT estava recolzat per moneda fiduciària sobre una base de 1: 1. Al març de 2019, Tether va modificar el seu suport per incloure préstecs i altres actius. Malgrat els canvis, Tether continua sent la primera moneda estable.

Debats de Stablecoin

És important destacar que les stablecoins continuen sent un instrument molt debatut al mercat. Aquest informe proporciona als reguladors i a la criptocomunitat la transparència necessària sobre els efectes d’aquestes fitxes. Durant anys, les acusacions de manipulació del mercat van patir el mercat. Aquestes preocupacions van arribar a la febre després que Facebook va anunciar l’any passat el seu projecte Libra stablecoin. Els reguladors es van afanyar a aturar el projecte.

Estudi de Stablecoin – Safe Haven

En particular, l’estudi no demostra cap evidència que l’emissió de stablecoin afecti actualment els preus de les criptomonedes. En canvi, les dades revelen el contrari. L’ús de Stablecoin es produeix principalment com a mercat reacció als canvis de preus i no com a causa de l’acció en si. Els investigadors van trobar que l’evidència conclou sobre l’ús principal de les stablecoins com a refugi segur.

Volatilitat de sortida

Aquestes dades tenen sentit quan es considera que les stablecoins proporcionen als inversors una manera més senzilla de sortir de la volatilitat a l’espai. La transferència del vostre xifrat a la moneda fiduciària comporta més retards i taxes. En un mercat en moviment ràpid, els retards en la conversió fiat i les tarifes afegides poden resultar ser un problema real. Com a alternativa, transferir els vostres fons a una moneda estable necessita segons, la majoria d’intercanvis ofereixen ara les seves pròpies monedes fixades.

Estudi de Stablecoin

Estudi de Stablecoin

De manera crucial, l’anàlisi de les dades comercials també va revelar que les stablecoins tenen un paper encara més important com a magatzem de valor per als intercanvis que no ofereixen conversions de criptografia a fiat. Aquestes monedes són l’única fuita de la volatilitat del mercat. Aquestes plataformes veuen el moviment més estable durant les tendències baixes del mercat.

Grup de Recerca en Estudi de Stablecoin

Richard Lyons, U.C. El cap d’innovació de Berkley i Ganesh Viswanath-Natraj, professor ajudant de finances de la Warwick Business School van encapçalar la investigació. Cal destacar que el projecte va rebre finançament de la Universitat de Califòrnia Berkeley Haas Blockchain Initiative.


Iniciativa Berkeley Haas Blockchain

La iniciativa Berkeley Haas Blockchain es va llançar oficialment el 2018 amb l’objectiu d’augmentar la consciència de blockchain entre els estudiants i avançar en la investigació acadèmica en aquest camp. El grup se centra en una àmplia gamma d’iniciatives de blockchain, inclòs el desenvolupament tècnic i la innovació en blockchain, criptomonedes i pagaments digitals. És important destacar que la iniciativa Berkeley Haas Blockchain va ser possible gràcies a una associació estratègica amb Ripple.

Noves proves

Críticament, aquest darrer estudi de stablecoin contradiu les conclusions trobades per un altre grup d’investigadors universitaris el juliol del 2018. En aquell moment, John Griffins de la Universitat de Texas a Austin i Amin Shams de la Universitat Estatal d’Ohio van trobar recerca va demostrar una correlació directa entre les emissions de Tether i les pujades de preus de Bitcoin. Concretament, les seves dades van demostrar caigudes de la capitalització de mercat que van provocar un augment dels preus del bitcoin. L’estudi va arribar fins a assenyalar la introducció de Tether com a motor de la pressa de Bitcoin del 2017.

L’informe finalment va trobar el seu camí cap al Departament de Justícia dels Estats Units. En conseqüència, els reguladors van obrir una investigació sobre si Tether i Bitfinex stablecoin usada emissions per inflar el preu del bitcoin. Ara, els reguladors al·legen que Tether USDT va participar en manipulacions il·legals del mercat per apuntalar el preu del bitcoin. De manera crucial, Tether defensat la seva empresa i l’important paper de les stablecoins al mercat.

Un temps diferent

El fet que Tether fos la primera moneda estable que va jugar el paper de refugi segur al mercat és important. El 2017, va mantenir el pes de la criptocomunitat sobre les seves espatlles. Avui n’hi ha un enorme varietat d’establecoins disponibles per als inversors. Aquesta diversificació continua augmentant a mesura que entren noves empreses al mercat. A continuació, es mostren les stablecoins més populars segons la capitalització del mercat:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • DAI Stablecoin
  • Moneda USD (USDC)
  • Testimoni estàndard de Paxos (PAX)
  • Bitshares (BitUSD) Stablecoin
  • Bessons (GUSD)
  • Binance GBP Stablecoin (BGBP)

Estudi de Stablecoin: mercat preparat per expandir-se

Com que el mercat de la stablecoin continua expandint-se, les empreses més grans ara volen crear el següent estàndard de la stablecoin. Com a tal, més empreses tecnològiques com Facebook i Telegram han anunciat plans per emetre actius digitals en el futur. Aquestes plataformes ja compten amb milions d’usuaris, que esdevindrien instantàniament usuaris de criptografia, si els projectes tenen èxit. Malauradament, aquests dos projectes van rebre fins ara dures respostes de la SEC. En ambdós casos, els reguladors van sol·licitar més temps per revisar aspectes dels projectes i informació addicional de les empreses.

Noves dades: un nou enfocament

Ara que els reguladors han actualitzat les dades, és hora d’un nou enfocament del mercat de la moneda estable. Alguns països han demanat un enfocament internacional de les stablecoins. Per exemple, aquest any el Financial Stability Board (FSB), l’òrgan de supervisió del G20, publicat preocupacions relacionades amb el potencial disruptiu de les stablecoins al mercat. L’informe va seguir una sèrie de bancs centrals que anunciaven plans per emetre estables en el futur.

El Banc Central va emetre monedes estables

Una altra de les principals informe destaca com aquest any Rússia va assumir el lideratge en l’emissió d’una stablecoin multinacional recolzada en productes bàsics amb els països de la Unió Econòmica Eurasiàtica o EAEU i BRICS. La notícia arriba després de la notícia sorgit que la Xina planeja emetre una moneda estable en un futur proper.

Descripció general de l’estudi de Stablecoin

Heu de donar crèdit a aquests investigadors. Les noves dades d’aquest informe haurien d’ajudar a guiar tant els legisladors com els desenvolupadors de stablecoin. Amb sort, en un futur proper, tots dos equips estaran a la mateixa pàgina. De moment, els legisladors continuen intentant copsar les veritables capacitats d’aquestes revolucionàries eines de blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map