El futur del comerç de valors: líders de pensament

Per Douglas Borthwick, CMO de INX Limitada.

Abans de capbussar-nos en el futur, primer hem de parlar del present. Fins ara hi havia dos mercats de valors diferents als Estats Units. Públic i privat. Els valors públics normalment es negocien a una borsa nacional, cosa que els posa a disposició de la majoria d’inversors a través dels seus comptes d’intermediació gràcies a la infraestructura i a moltes canonades construïdes durant les darreres dècades. Un inversor pot investigar la seguretat i després canviar-la simplement a través del seu compte d’intermediació en línia. Hi ha poques friccions en les transaccions, però hi ha molts intermediaris. En canvi, els valors privats són més difícils de localitzar. En general, heu de ser un inversor acreditat i estar pendent constantment o estar en una llista de correu per veure quines oportunitats existeixen. Pocs es negocien en una borsa o ATS. Falta liquiditat.

Atès que el comerç de valors públics a les borses nacionals només està obert a negociació durant un període de temps limitat durant el dia. En la seva major part, heu de negociar entre les 9:30 i les 16:00 EST. Els temps es remunten a gairebé un segle i reflecteixen els mercats que cotitzen al voltant de l’emissió de notícies difoses als diaris del matí i del vespre. L’hora de tancament probablement es remunta als dies en què la gent real feia mercats als pisos de les borses. A mesura que una seguretat passa de les mans d’una persona a una altra, els intermediaris anomenats agents de transferència van assenyalar els moviments perquè els emissors poguessin discernir la propietat.

Valors privats en comerç general entre inversors acreditats. Inversors que tinguin ingressos o actius superiors a un nivell determinat. Com que hi ha un públic limitat, el comerç és esporàdic, limitat i opac.

La cadena de blocs canvia tot això. I potser aquesta és la raó per la qual l’expresident de la SEC, Jay Clayton, va dir que podria veure tots els actius passant a la cadena de blocs en el futur.

La cadena de blocs permet a les empreses digitalitzar les seves emissions, creant un nou camp de joc tant per a actius públics com privats. Aquest nou camp de joc fa que el comerç sigui més eficient eliminant la necessitat de diversos intermediaris. Permet un mercat de negociació les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, la propietat fraccionada i, per primera vegada, gràcies al treball de INX Limitada, obre mercats privats i finançament inicial per a inversors minoristes. Aquest és el futur.

Certament, avui només hi ha un flux, però creiem de tot cor que aviat hi haurà una gran migració dels mercats heretats a la cadena de blocs, i ja ha començat.

Quan els valors privats es digitalitzen (o es simbolitzen) es tornen més líquids. Es poden canviar tot el dia; i el llistat en un ATS permet als emissors aportar claredat i descobrir preus a un mercat anteriorment opac. Un cop simbolitzades, poden ser propietàries de forma fraccionada i, segons la forma en què l’emissor va presentar a la SEC, en alguns casos poden ser intercanviades per inversors minoristes des de la seva sortida a borsa fins a operacions secundàries. Abans, aquests mercats tenien períodes de bloqueig significatius dirigits per les seves presentacions. Ara, això està canviant.

Al mercat públic ja hi ha valors que han decidit que la cadena de blocs manté el futur pel que fa a eficiència, liquiditat i claredat. Overstock.com va emetre una versió simbolitzada del seu patrimoni mitjançant un pagament de dividends als titulars de les seves accions. Mentre que INX Limitada es va convertir en la primera empresa de la història que realment va introduir la borsa a la cadena de blocs, cosa que va permetre als inversors minoristes invertir en una empresa amb ingressos previs a la seva sortida a borsa, en efecte, una ICO registrada. Es tracta d’un gran avanç per als mercats de valors. Anteriorment, els inversors minoristes no tenien aquestes oportunitats, oportunitats que només estaven disponibles per a inversors acreditats, fons de capital privat i capitalistes de risc.

En cotitzar a la cadena de blocs, les empreses troben que ja no confien en els serveis de molts intermediaris. Els registres de propietat es registren a la cadena de blocs i es pot veure una taula de límit en temps real. Els dividends i distribucions es poden pagar directament als inversors, sense la necessitat d’intermediaris. Gràcies al comerç 24/7 i a la propietat fraccionada, la base d’inversors pot expandir-se des dels Estats Units fins a un abast global. Les fitxes de les empreses poden arribar a ser assequibles per a qualsevol persona, independentment dels seus ingressos i la seva zona horària.

Els reguladors prefereixen que les fitxes donades per blockchain puguin tenir contractes intel·ligents, dissenyades per garantir de forma autònoma que tots els propietaris d’una seguretat hagin passat per les projeccions AML i KYC. A la cadena de blocs, una seguretat només pot canviar de mans si les dues parts han inclòs a la llista blanca les seves carteres digitals.

Els Millennials també estan a bord. Han crescut amb l’entrega del dia següent a Amazon i mai han entès per què s’obren i tanquen les borses, a diferència dels mercats de divises i criptogràfics. Sembla una mica injust que les empreses puguin emetre relacions públiques el divendres després del tancament i que els inversors no puguin negociar les seves participacions fins al dilluns següent. La tokenització ho soluciona.

El futur dels valors és ara. Amb els reguladors, els emissors i els consumidors que veuen tots els avantatges de la tokenització, i amb el camí cap a la tokenització que ara il·luminen pioners com INX Limited, només és qüestió de temps que aquest flux es converteixi en un torrent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map