Dave Hodgson, CIO del grup NEM i director general de NEM Ventures – Sèrie d’entrevistes

Dave actua com a director d’inversions de Grup NEM i director general de NEM Ventures, on el seu paper engloba la gestió d’inversions grupals, l’anàlisi jurisdiccional, la creació d’associacions i el disseny d’estructures corporatives. 

Dave té 15 anys d’experiència consultant a diverses mides d’organitzacions, agències governamentals i ONG sobre projectes tecnològics, i va ser un dels primers a adoptar i dirigir el programa per a projectes públics de núvol, després d’haver dirigit diverses organitzacions grans a través dels seus programes d’adopció.

Quan vau començar per primera vegada amb criptomonedes i / o valors digitals?

Vaig començar a interessar-me per blockchain i criptografia fa uns anys, però em vaig involucrar professionalment el 2016 ja que formava part d’un projecte que buscava crear un sistema d’assentament paral·lel per al consum d’energia. Aquell projecte també estudiava una pujada de fitxes de seguretat i vam passar pel procés de començar a llançar una STO quan es va adquirir la companyia. Com a resultat, la meva participació amb blockchain, criptografia i valors digitals van ser en gran part paral·lels.

Podríeu començar explicant què és la cadena de blocs NEM i com es diferencia d’altres cadenes de blocs públiques?

NEM és una cadena de blocs Proof-of-Stake (PoS) modificada que s’escriu des de zero i la versió 1, a la qual anomenem NIS1, funciona a la cadena pública des del 2015. En aquell moment, NIS1 era una de les cadenes PoS anteriors , així com un dels primers a donar suport a la signatura múltiple en cadena. NEM NIS1 s’ha aprofitat per a casos d’ús que van des del rastreig de béns de luxe, el seguiment de la cadena de subministrament, les xarxes socials, la investigació de cèl·lules mare i, més recentment, per a una moneda digital del Banc Central (CBDC) a Lituània. Ens diferenciem per ser una de les cadenes més antigues, sense haver tingut temps d’inactivitat, sense recursos perduts, sense pirates informàtics i fomentant una experiència i una comunitat de desenvolupadors amigables. La cadena té kits de desenvolupament de programari (SDK) fàcils d’utilitzar que proporcionen als desenvolupadors d’empreses una experiència de desenvolupament familiar. A un nivell pràctic, això significa que el temps per anar al mercat per a la majoria de les empreses és més ràpid perquè hi ha molt poc contingut propietari per absorbir.

Podeu descriure NEM Ventures i el tipus d’inversions que es fan generalment?

Com a braç de capital risc, NEM Ventures inverteix en empreses que es basen en tecnologia NEM o amplien l’ecosistema i / o plataformes NEM d’alguna manera. Aquestes inversions es fan en nom de l’ecosistema i la comunitat NEM. Acostumem a centrar-nos en inversions en projectes molt inicials fins a les rondes de la sèrie A, amb una barreja d’empreses que es basen directament en la tecnologia, que l’utilitzen de maneres innovadores o com a soci de l’ecosistema en general. Exigim que les empreses tinguin un pla comercial genuí i la probabilitat d’arribar a l’autosuficiència financera, però no és la nostra única mesura de proposta..

Un dels productes més recents de NEM és Symbol, una cadena de blocs híbrida, creada específicament pensant en les empreses. Podeu detallar què és Symbol i per què haurien de prestar atenció les empreses?

Els desenvolupadors han construït la nostra cadena pública actual (NIS1) des de zero i ha estat funcionant durant 5,5 anys amb un conjunt de funcions d’avantguarda. L’equip va aprofitar els aprenentatges d’aquest procés, els avenços en la indústria i les idees del conjunt de funcions, i les va combinar totes per desenvolupar la nostra segona cadena, Symbol. Symbol és una nova cadena, construïda des de zero per ser segura, escalable, descentralitzada i usable per a diversos propòsits.

La tecnologia es pot desplegar com a cadena privada o pública i permet canviar el protocol de cadenes entre nivells de protocol entre públics i privats, però també cap a Ethereum (ETH) i Bitcoin (BTC) mitjançant un tipus de transacció específic. La cadena admet contractes intel·ligents modelats en cadena multi sig (multi nivell), com ara transaccions agregades i vinculades, ha incorporat funcions d’espai de noms per permetre l’aliasing de tokens i comptes amb noms fàcils d’utilitzar. També té suport a nivell de protocol per als tokens de seguretat mitjançant una combinació de restriccions basades en comptes i tokens, funcions delegables per a la gestió de tokens i metadades basades en comptes..

Symbol és atractiu des del punt de vista empresarial, ja que és possible mantenir simultàniament usos privats i públics de la tecnologia, mentre s’utilitza una solució dissenyada per donar suport a aquest model. També va ser creat per un equip que va escriure la cadena des de zero i té experiència en fer-ho a partir d’un producte provat per la batalla que té més de 5 anys. El fet que NEM s’estableixi a l’espai fa que sigui més fàcil traslladar la conversa amb les empreses des de si Symbol és robust i fiable fins a com poden aprofitar la tecnologia de codi obert per als seus propis propòsits comercials. Al mateix temps, el nostre producte i comunitat de codi obert també es beneficien d’una manera simbiòtica. Es tracta d’una proposta de valor única i hi ha relativament pocs competidors a l’espai blockchain empresarial que marquen totes aquestes caselles.


Les primeres fitxes de seguretat que es llançaran a la cadena de blocs Symbol són per al Bourbon Fund. Podríeu fer-nos arribar ràpidament pel que és aquest fons??

El Kentucky Whisky Digital Fund és essencialment propietari d’una producció de whisky Bourbon de Kentucky que ha tendit a apreciar-se en el temps. El fons democratitza la propietat de diverses parts mitjançant un actiu digital (testimoni de seguretat), que es construirà sobre Symbol. El fons comprarà una sèrie de barrils de producció, emmagatzemarà, mantindrà i comercialitzarà aquests barrils fins al punt d’embotellament i venda, que es pot esperar que sigui superior al cost de compra de la producció, després embotellarà i vendrà el producte i retornarà el producte. guanys.

Normalment, aquest nínxol de mercat només està obert a grans inversors a causa de la mida i el valor de la producció, així com del cost i del temps d’emmagatzematge. També és un mercat molt poc líquid, irònicament tenint en compte el tema. En general, no és possible mantenir una propietat fraccionària inferior a un barril i tampoc no es pot canviar fins al moment de la maduració. Com a resultat, aquest fons ofereix una gran oportunitat per a inversors i entusiastes del whisky.

Un producte recentment llançat és el LBCOIN, que es considera la primera moneda de col·lecció digital basada en blockchain del món. Podríeu aprofundir en aquest projecte?

El LBCoin El projecte prové del Banc Central lituà i va ser desenvolupat per SuperCom? i construït sobre NEM NIS1. És una commemoració de la independència de Lituània i representa un primer pas significatiu cap a una moneda digital del banc central (CBDC).

El concepte bàsic és que el banc emet una moneda col·leccionable que s’emetrà i es podrà canviar en cadena. La primera fase és l’emissió d’un conjunt de fitxes col·leccionables a la nostra cadena pública actual. Els interessats tindran temps per recollir un conjunt complet negociant-los i, quan tinguin el conjunt complet, poden reclamar una moneda col·leccionable.

Un dels nous serveis que s’oferiran és NEM Ignite, que és un programa tipus incubadora. Podríeu discutir què ens hauríem d’esperar d’això?

El nostre equip ha descobert que hi ha moltes idees fantàstiques a l’espai blockchain, però de vegades no estan del tot desenvolupades fins al punt de ser invertibles. Alguns projectes tenen el potencial de ser comercialment viables, però necessiten una mica de suport i entrenament per arribar-hi, de manera similar a les incubadores d’altres indústries. NEM Ignite és la nostra resposta a això: fem una petita inversió financera i dediquem temps a diverses persones i socis de l’ecosistema per dirigir aquests projectes durant les primeres etapes d’inici, ajudant-los a preparar-se per a les seves rondes inicials d’inversió.

NEM Ignite es va anunciar el març de 2020 i, en aquell moment, havíem esperat obrir una cohort ara mateix. Tanmateix, amb Covid i l’entorn econòmic i d’inversió relacionat, no hem llançat tan ràpidament com s’esperava. Gran part del nostre enfocament és el llançament amb èxit de Symbol i els compromisos relacionats amb el seu desenvolupament. Actualment estem incubant una cohort beta d’un projecte, cosa que ens fa molta il·lusió i esperem anunciar durant les properes setmanes. Esperem tornar a obrir NEM Ignite més àmpliament a mesura que l’economia torni a estar en equilibri.

Quin és el major impediment per al creixement dels valors digitals??

Ho veig com a doble:

  • Regulació – Les regulacions es troben en diferents etapes de les jurisdiccions i, en alguns casos, no estan clares. Tot i que a grans trets es mou en la direcció correcta, es mou lentament, com sempre passa. Les regulacions es van escriure originalment per a diferents enfocaments tecnològics i necessiten actualitzar-se amb el pas del temps per permetre coses com llistats i comerç transfronterers, o accés per part d’inversors minoristes que poden ser custodis d’actius digitals. En general, la regulació és un actor important en el creixement de l’espai dels actius digitals i resultarà fonamental en els propers mesos i anys.
  • Infraestructures – L’efecte dels obstacles normatius significa que ens trobem en les fases incipients de la infraestructura de valors digitals. No tenim estàndards internacionals comuns entre borses regulades i custòdics, per exemple, no tenim enfocaments AML / KYC estandarditzats. Aquesta manca d’infraestructures comunes es solucionarà i ja estem veient l’inici d’alguns avenços, però actualment això continua sent un impediment per al creixement.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre NEM o NEM Ventures?

Recomanaria seguir-nos Twitter i LinkedIn per estar al dia de tots els nostres anuncis que surten a punt. El temps previ al llançament de Symbol representa un moment emocionant per a l’ecosistema NEM i, ara més que mai, donem la benvinguda a qualsevol persona per contactar-hi i participar-hi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map