Baxter Hines, autor de “Finances digitals: fitxes de seguretat i desbloqueig de la cadena de blocs” – Sèrie d’entrevistes

Baxter Hines, CFA, és soci director de Honeycomb Digital Investments. Va cofundar la firma el 2020 per proporcionar solucions que generessin ingressos per als clients. La seva empresa gestiona carteres formades per actius tradicionals, fitxes de seguretat i actius digitals.

El seu nou llibre “El llibre de finances digitals: fitxes de seguretat i desbloqueig del potencial real de Blockchain“, Actualment està disponible per a la seva reserva a tots els principals minoristes en línia de tot el món i estarà a les botigues el 17 de novembre de 2020.

Allò que inicialment us va atraure a blockchain i actius digitals?

Vaig passar una gran quantitat de temps buscant criptomonedes inicialment perquè tenia curiositat per saber de què es tractava el buzz i, després d’aprendre tot el que vaig poder sobre Bitcoin i cryptos, vaig intentar conèixer millor la tecnologia subjacent, les seves capacitats. i aplicacions del món real. Va ser en aquest moment quan em vaig adonar que el blockchain és molt més que simplement Bitcoin. Em va resultar obvi que aquesta innovació repercutiria en la transferència i la gestió d’actius com accions, béns immobles, bons, valors privats, propietat intel·lectual i molt més. La col·locació d’actius del món real a la cadena de blocs pot reduir els costos de capital i només aquesta característica provocarà una adopció generalitzada. Quan aquesta idea es va enfonsar, vaig saber que volia aprendre tot el que podia sobre blockchain i els recursos digitals.

Ets soci soci de Honeycomb Digital Investments, una empresa d’inversions que gestiona carteres formades per actius tradicionals, fitxes de seguretat i actius digitals. Quines són les coses que heu de tenir en compte a l’hora de revisar les oportunitats d’inversió?

Vaig passar dotze anys com a gestor de carteres a NFJ Investments (filial d’Allianz Global Investors) enfocat principalment a accions amb èmfasi en els dividends. Aporto aquesta mentalitat a l’espai dels actius digitals en què busco oportunitats d’inversió que crec que capturaran els beneficis del proper creixement de la tecnologia blockchain i el seu ecosistema subjacent. En concret, Honeycomb busca invertir en empreses que construeixen les plataformes i la infraestructura per donar suport a la megatendència de la cadena de blocs i a les criptomonedes i projectes que també formaran part de l’ecosistema subjacent..

Com descriuríeu personalment què són les fitxes de seguretat?

En poques paraules, els tokens de seguretat són una representació digital de la propietat real d’un recurs; en la majoria dels casos, un testimoni equival a una participació d’un recurs. Les fitxes de seguretat són un títol digitalitzat d’un instrument financer combinat amb l’agilitat i la rapidesa del blockchain. Els titulars de tokens de seguretat tenen dret a certs drets i privilegis d’un actiu subjacent tal com ho farien si posseissin l’actiu directament..

En construir-se a sobre de la cadena de blocs, les fitxes de seguretat ofereixen funcions, funcions i innovacions que mai no haurien estat possibles en un món de certificats en paper. Estem realment a l’alba d’una nova era digital de les finances. Algunes de les ments financeres, tecnològiques i legals més brillants actuals treballen febrilment per desenvolupar el potencial d’aquest mètode de negoci fiable, coherent, segur i fàcil de consumir. El potencial futur d’aquestes tecnologies és enorme i el creixement es produirà al llarg de molts i molts anys.

Un factor que distingeix els tokens de seguretat de les criptomonedes és que són instruments més regulats. Les fitxes només es poden alliberar després de complir amb estrictes obstacles legals i de compliment per proporcionar als inversors certes proteccions. A causa de la naturalesa programable de la cadena de blocs, les fitxes de seguretat poden incloure funcions per automatitzar el servei, incorporar el compliment i fer complir les obligacions contractuals.

No només les fitxes de seguretat contenen garanties reglamentàries; però, a més, proporcionen als inversors dues funcions addicionals principals: l’eficiència en l’estalvi de costos i el potencial per a millorar la liquiditat. L’automatització de processos provocada per la cadena de blocs permetrà que els tokens de seguretat proporcionin una major funcionalitat, costos més baixos, velocitats més ràpides i una major transparència als mercats financers. Aquests aspectes haurien de conduir, en última instància, a les fitxes de seguretat a tenir costos de capital inferiors als de les seves tradicionals alternatives de paper.

Les fitxes de seguretat han estat una mica més lentes a l’hora d’enlairar-se del que esperàvem la majoria de nosaltres, segons la vostra opinió, quins són els motius que hi ha darrere?

Tres factors principals retenen les fitxes de seguretat de l’adopció generalitzada: la incertesa reguladora, la manca d’educació i la vacil·lació del primer motor. Els avantatges de la digitalització són importants i, finalment, els projectes hauran d’anar a la cadena de blocs només per mantenir-se competitius. Però abans que es produeixi un enlairament de la demanda, cal resoldre aquests tres problemes.

La certesa reguladora ha començat a arribar i la tecnologia coincideix amb el necessari per a aquest futur digital. Jurisdiccions com Singapur i Suïssa adopten un enfocament clar sobre com volen governar els tokens de seguretat i els seus líders han assenyalat que la digitalització és el camí cap a un futur financer millor i més segur. Crec que economies més grans com els Estats Units, la Unió Europea i el Japó probablement acabaran seguint i simplement refinar els marcs establerts anteriorment. Un cop la comunitat financera vegi els increïbles avantatges que ofereix la digitalització, altres països seran ràpids en adoptar lleis adaptades al digital per obtenir els beneficis posteriors.


En segon lloc, perquè les fitxes de seguretat creixin i prosperin, cal educar més el mercat i tots els seus components. L’ús de fitxes de seguretat serà una tendència creixent al mercat; però, per aprofitar tot el potencial, cal que tots els actors de la indústria dels serveis financers, inclosos els minoristes, realitzin certs termes, conceptes i una millor comprensió de les funcions i beneficis de la cadena de blocs.

inversors, aquells que treballen a la indústria financera, reguladors del mercat i empresaris que intenten emetre títols per recaptar capital. Tant de bo que el meu llibre pugui ajudar en aquest sentit!

Finalment, necessitem jugadors i emissors de serveis financers més tradicionals per portar projectes d’alta qualitat a la cadena de blocs. Les classes d’actius amb friccions més altes al voltant del comerç són els principals candidats a l’adopció anticipada. Això inclou inversions en renda fixa, immobiliària i de capital privat. Ja hem vist que diversos projectes pioners en aquests espais graviten cap a la cadena de blocs. Molts altres projectes estan asseguts al marge d’avui, a l’espera de veure com funcionen els primers motors a blockchain. Com que aquests projectes inicials que ja s’han digitalitzat demostren ser segurs i conformes amb la legalitat, hi entrarà un nou grup de seguidors. Com diu el vell refrany: “Ningú vol ser el primer a una festa, però ningú vol ser l’últim!”.

Hi ha fitxes de seguretat (valors digitals) actuals en què esteu optimistes?

Sense entrar en detalls, he de dir que puc afirmar que sóc optimista dels beneficis dels tokens de seguretat per a la indústria de serveis financers en general, en particular els beneficis que aquesta tecnologia tindrà per als inversors subjacents i la capacitat d’aquests inversors per guanyar millor accés a la liquiditat quan es tracta de determinades classes d’actius.

Fa poc vau escriure un llibre sobre fitxes de seguretat i valors digitals anomenat “Finances digitals” que es publicarà el novembre de 2020. Què us va inspirar a escriure aquest llibre??

Després d’investigar àmpliament la cadena de blocs i la seva naturalesa “millor, més ràpida i més barata”, em vaig adonar que el nostre sistema financer està a la vora d’una transformació massiva. La tecnologia blockchain és la solució per liderar la propera generació d’infraestructures del mercat financer i el blockchain pot ser la innovació més important des d’internet.

Tot i que la majoria de la gent és conscient de Bitcoin i altres criptomonedes, pocs s’adonen del potencial molt més gran de la cadena de blocs. Blockchain ja ha demostrat ser un mitjà increïble per intercanviar valor i informació, però hi ha molt més a oferir. El meu llibre examina com aquesta potent tecnologia pot revisar la nostra infraestructura financera actual de manera que augmenti l’eficiència, la transparència i la seguretat.

Volia publicar una introducció no tècnica i fàcil d’entendre sobre fitxes de seguretat i cadena de blocs que fos rellevant i pràctica per a aquells de la indústria financera. John Wiley & Sons semblava el soci editorial perfecte per ajudar a complir el meu objectiu de produir un marc clar i concís sobre com pensar les inversions a l’espai digital. El meu objectiu amb el llibre és ajudar els lectors a descobrir com la tecnologia blockchain i el llibre major distribueixen la indústria financera d’una manera fàcil d’entendre i no tècnica..

Al vostre llibre discutireu estudis de casos, perspectives històriques i últimes tendències. Quins són alguns dels casos d’estudi que es discuteixen?

Un dels objectius del llibre és assegurar-se que el lector pugui connectar realment amb l’assumpte i, en conseqüència, l’obra conté molts estudis de casos, perspectives històriques i últimes tendències per fer arribar conceptes clau. “Finances digitals” se centra en tres àrees principals dels actius digitals: criptomonedes, monedes estables (com ara monedes digitals del banc central o altres representacions digitals de diners com el dòlar nord-americà o l’euro) i les fitxes de seguretat. És important que el lector s’acostumi a les il·lustracions del món real d’aquests tres camps. El llibre recull casos com el projecte Libra de Facebook que crea una plataforma global per a criptomonedes basada en blockchain i la Royal Mint britànica que crea una manera digitalitzada de posseir or a les seves voltes. Com que les fitxes de seguretat són el tema principal del llibre, la majoria d’exemples se centren en com la cadena de blocs pot afectar les accions, els bons, el capital privat i altres classes d’actius alternatius. Com a resultat, s’expliquen detalladament exemples com el Bond-i del Banc Mundial, la fitxa d’hotel d’Aspen St. Regis i la fitxa d’inversió d’atleta professional (PAInT) del jugador NBA Spencer Dinwiddie. També es presta una atenció considerable als projectes que grans corporacions consolidades com IBM, HSBC, Goldman Sachs i Singapore Exchange es comprometen a construir una nova infraestructura basada en blockchain que dirigirà els nostres mercats financers en els propers anys.

El llibre també conté nombrosos exemples de la història que ofereixen un marc sobre com pensar sobre el proper ascens de les solucions digitals. A través de la meva investigació, he notat una sorprenent similitud entre l’era d’Internet dels anys 90 i l’adopció de blockchain. En mirar el creixement d’Internet des d’una perspectiva històrica, es pot albirar el que es desenvoluparà a mesura que la cadena de blocs esdevingui una força disruptiva més gran..

Què creieu que ha de passar per accelerar el ritme d’adopció de valors digitals?

El pas a un sistema financer basat en cadenes de blocs es desenvoluparà un pas a la vegada, tot i que de manera ràpida, desenvolupant els nivells de finançament més bàsics. Com a resultat, els sistemes de pagament estaran a l’avantguarda de la digitalització en els propers anys i les monedes digitals seran una força poderosa que posteriorment ajudarà al creixement dels valors digitals. Les principals raons per gravitar els valors digitals a partir de les seves alternatives basades en paper són en gran mesura dobles: menors costos i major liquiditat. Sense un mecanisme de pagament digital en primer lloc, els tokens de seguretat no podran captar completament aquests avantatges.

La criptomoneda i les monedes estables que representen una moneda nacional com el dòlar nord-americà han estat la porta d’entrada típica que la gent utilitza per experimentar primer productes financers digitals. Avui, veiem com molts països floten la idea d’una moneda nacional basada en blockchain; la llista inclou les economies més grans del món, com ara la Xina, el Brasil, França, el Canadà i els Estats Units, per citar només algunes. Si les entitats governamentals de tot el món comencin a formular una legislació que permeti que les monedes esdevinguin digitals de manera legal, això seria enorme per als actius digitals en general. El moviment sens dubte animaria la gent a explorar encara més la utilització de productes financers digitals i proporcionaria una gran comoditat en fer-ho.

No només les monedes digitals nacionals facilitaran l’adopció, sinó que també eliminaran els obstacles per a una nova reforma reguladora. Després de crear una moneda digital, les entitats governamentals ja hauran tingut discussions sobre blockchain, la seva seguretat i la infraestructura necessària per florir. Els líders tindran més probabilitats de debatre sobre altres iniciatives com la digitalització de valors, com ara accions o bons.

La liquiditat al voltant d’una seguretat o testimoni de seguretat digital és molt més fàcil un cop s’hagi instal·lat una moneda digital. Sempre que es compra o ven un testimoni de seguretat, ha de tenir una moneda digital a l’altra banda del comerç per reduir completament les friccions i permetre la liquidació instantània. Si s’utilitzen els sistemes d’efectiu actuals en aquest procés, els aspectes comercials dels tokens de seguretat seran encara molt més lents del que poden ser. Com a resultat, les entitats governamentals hauran de centrar-se primer en els pagaments i en les monedes digitals emeses pels bancs centrals per tal que el ritme d’adopció de valors digitals s’aprofiti realment..

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre el vostre llibre “Finances digitals”?

Crec que és important que la gent tingui una perspectiva quant de gran serà aquesta onada de tokenització. Els actius digitals i les fitxes de seguretat seran un factor important en el futur dels mercats de capitals i representaran la primera nova estructura d’actius en aproximadament 30 anys. L’últim producte nou amb fins i tot remots la mateixa escala i efecte va ser l’ETF. Aquest proper avenç en blockchain tindrà un impacte profund en la nostra manera de negociar valors, en el manteniment de les accions al llarg del seu cicle de vida i, fins i tot, en la manera d’invertir els nostres diners. Aquest procés innovador obre la possibilitat de desbloquejar bilions de dòlars en actius a la nova inversió!

Cada vegada hi ha més signes que la digitalització ajudarà a transformar el model de negoci d’inversió tradicional actual en un mercat modern, just, transparent i distribuït. Aquest nou paradigma connectarà els inversors i els projectes en què inverteixen directament amb plataformes basades en blockchain. Recentment, les primeres fitxes de seguretat regulades han sortit al mercat. Ens trobem en un moment en què ha arribat més seguretat reguladora i s’està desenvolupant tecnologia per adaptar-se al que es necessita per a aquest futur digital. Tothom a la indústria financera haurà de tenir una comprensió àmplia de com funciona la tecnologia, què pot afectar i quines conseqüències això podria tenir per als negocis.

El ritme de desenvolupament en aquesta indústria és notable. Gairebé cada dia veig una altra història trencadora que m’emociona. Com a resultat, he començat un compte de Twitter per al llibre on es destaquen articles que tracten els temes més candents del dia. El propòsit d’aquesta pàgina és agregar les històries més importants en un moment determinat i situar-les en un lloc únic perquè la gent vegi les fites increïbles que la digitalització està assolint. Assegura’t de segueix-nos a Twitter per a les notícies més importants!

Gràcies per la fantàstica entrevista, em va agradar conèixer les vostres opinions sobre valors digitals i el futur de la indústria.

Els lectors que estiguin interessats a obtenir més informació haurien de saber que el llibre està disponible per a la seva venda prèvia a tots els principals minoristes en línia de tot el món i que serà a les botigues el 17 de novembre de 2020.

Lloc web del llibre

Reserva a Amazon

Seguiu el llibre a Twitter: @digifinancebook

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map