Как да търгувате с вечни суапове на OKEx

Урок стъпка по стъпка за търговия с вечни суапове за криптовалута на OKEx

Постоянните суапове, като фючърси и опции, са деривати, които проследяват цената на базовия актив. Докато вечните суапове работят като фючърси, те нямат никакви дати на изтичане, което означава, че на купувачите и продавачите е хипотетично позволено да държат позициите си отворени "непрекъснато" стига сметката им да има достатъчно марж, за да ги покрие.

Механизмът на сближаване на цените е друга основна разлика между вечните суапове и фючърсните договори. При липса на дата на сетълмент за първата, механизмът на лихвения процент се използва за налагане на сближаване на цените на редовни интервали (на всеки осем часа). Процентът на финансиране е такса, обменяна между дългите и късите страни по даден договор, в зависимост от пазарните движения, с цел поддържане на договорната цена в съответствие с спот цената на базовия актив.

Постоянният суап OKEx е виртуален деривативен продукт, при който всеки договор за суап има номинална стойност от $ 100 и се урежда в дигитални валути, като Bitcoin и USDT (съответно за маржови суапове и маржове за USDT). Ако искате да търгувате с вечни суапове с криптовалута на OKEx, този урок ще ви помогне да започнете.

Стъпка 1: Отидете до секцията за вечен суап

Посетете началната страница на OKEx и отворете Търговия в горното меню, за да видите наличните пазари. Задръжте курсора на мишката "Непрекъснато" и кликнете върху Основен за да отворите таблото за управление на вечните суапове. Основната версия предлага добра отправна точка за начинаещи, но ако сте опитен търговец, можете да кликнете върху Разширено за по-изчерпателно табло.

Стъпка 2: Прехвърлете средства към вашата суап сметка

Вашата вечна суап сметка трябва да бъде финансирана, преди да можете да започнете да търгувате. Ако нямате никакво салдо във вашата вечна суап сметка, кликнете върху Прехвърляне (или от таблото за управление на суаповете, или от падащия списък „Активи“ в горното меню) за преместване на средства между сметки.

Ако нямате никакви крипто активи на акаунта си в OKEx, можете да си купите крипто или да научите как да депозирате крипто на OKEx с нашето ръководство за начинаещи за крипто търговия.

Когато вашият акаунт има крипто активи, можете да използвате "Прехвърляне" функция, както е показано по-долу, за преместване на монети или жетони от вашия "Финансов акаунт" Към твоя "Постоянен суап акаунт" за да започнете да търгувате. След като изберете монета или жетон и въведете желаната сума за прехвърляне, щракнете Потвърдете.

Стъпка 3: Изберете безсрочния договор за суап за търговия

След отваряне на "Основен" или "Разширено" вечно табло за търговия със суапове, първо трябва да изберете типа марж, разположен в горната част на страницата – т.е.., Монета с марж безсрочно за суапове, които са уредени в основната цифрова валута или USDT Маргирана безсрочна за суапове, уредени в USDT.


След като изберете типа марж, можете да изберете двойката за търговия, като използвате филтрите, разположени в горната част на страницата (т.е.., всичко за всички налични търговски двойки, Връх за най-популярните търговски двойки, DeFi за търговия на двойки с токени DeFi, Съхранение за двойки с децентрализирани монети за съхранение, или Alts за търговия на двойки с алткойни).

В този урок ще изберем маргинален договор за безсрочен суап с етикет "BTCUSD PERP" като пример. В този договор за безсрочен суап BTC е валутата на сетълмент, а USD е ценовата единица на суап договора.

Стъпка 4: Изберете вида на ливъридж за суап търговия

След като финансирате сметката си за суапове, можете да изберете режима на маржин (или Фиксирана или Кръст) и изберете желания мултипликатор на ливъридж. Ако изберете режима на фиксиран марж, маржът остава същият, независимо от колебанията на цените, докато варира в зависимост от цената, ако изберете режима на кръстосания марж.

Фиксираният марж разпределя определена сума на марж за търговията и никога не можете да загубите повече от това, докато режимът на кръстосан маржин ще се опита да използва всеки свободен маржин във вашата сметка и ще продължи да се променя.

Можете да научите повече, като прочетете нашето ръководство за маржин търговия на OKEx.

Стъпка 5: Въведете подробности за поръчката и изпълнете

След като изберете типа на маржа и множителя на лоста, можете да въведете желаното от вас "Тип на поръчката," "Цена" и "Количество" за търговията. Ако искате да изпълните поръчката си възможно най-скоро, можете да кликнете върху BBO (т.е. най-добрата оферта).

След като въведете подробности за поръчката, можете да кликнете върху Отворете дълго за да влезете в дълъг договор (т.е. да закупите BTC) или кликнете върху Отворете Short ако искате да инициирате къса позиция (т.е. да продадете BTC).

Например можете да настроите лимитирана поръчка от 11 030 USD и да отворите дълга позиция за "BTCUSD PERP" с желаната сума от BTC.

Стъпка 6: (По избор) Настройте поръчката с TP / SL

Преди да щракнете Отворете дълго за да инициирате вашата дълга позиция, можете също да изберете "Тип на поръчката" от наличните опции. Един от най-сложните типове поръчки е стоп поръчката с условни параметри.

Както е показано на екранната снимка по-долу, когато използвате този тип поръчка, имайте възможност да въведете условия за вземане на печалба и спиране на загуба. След като въведете желаните параметри, щракнете Добре за да продължите.

За повече подробности можете да се обърнете към нашето ръководство за това как работят стоп поръчките.

Стъпка 7: Прегледайте отворената си позиция

След като вашата сделка бъде изпълнена, можете да прегледате състоянието на вашата позиция, като кликнете върху Отворени позиции в долната част на началната страница за търговия. Този раздел ви показва полезна информация като "Ср. Цена," "Ликвидационна цена," "Нереализиран P&L" и така нататък.

Стъпка 8: (По избор) Затворете позицията си

Ако искате да компенсирате или затворите отворената си позиция, можете да го направите, като кликнете Близо в "Отворени позиции" раздел.

Отворените поръчки са неизпълнени поръчки на пазара, които чакат да бъдат изпълнени. Отворените позиции, от друга страна, са изпълнени сделки. Ако имате отворена къса позиция в BTC, можете да я затворите чрез обратно изкупуване на BTC. Ако имате отворена дълга позиция в BTC, можете да я затворите, като продадете дългата позиция.

Данни за непрекъснато търгуване на суапове и ръководства за OKEx

OKEx предоставя разнообразни ресурси за разбиране на постоянните суапове. Можете да кликнете върху Информация в горния десен ъгъл на таблото за управление на основните вечни суапове и вижте ръководство за нива на позиции, история на ликвидация, ставки на финансиране и други.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map