Как да търгувате с криптовалута с марж на OKEx

Урок стъпка по стъпка за търговия с криптовалута с марж на OKEx

Търговията с криптовалути на OKEx е проектирана да бъде проста и интуитивна както за начинаещи, така и за опитни търговци. Ние гарантираме наличието на разширени функции за търговия за напреднали потребители, за да улесним усъвършенстваните стратегии за търговия. Една такава функция е маржин търговията и този урок ще ви помогне да започнете с нея.

Марж, при традиционните финанси, са парите, взети назаем от брокер за извършване на инвестиция, и е разликата между общата стойност на инвестицията и сумата на заема. В случай на криптовалути, маржин търговията се отнася до практиката на използване на заети средства за търговия с крипто.

Търговците използват марж, като избират кратки на ливъридж, за да увеличат потенциалните печалби или загуби. Ливъриджът позволява на потребителите да отварят търговски позиции, по-големи от първоначалното салдо на тяхната търговска сметка (чрез използване на марж).

Например, ако търговецът има 0,2 BTC, ливъридж от 5x означава, че търговецът може да вземе допълнително 0,8 BTC и да влезе в дълга или къса позиция с 1 BTC. Ако след това търговецът затвори позицията за 20% възвръщаемост, той ще спечели 0,2 BTC (1,2 BTC – 1 BTC). От друга страна, една и съща сделка без ливъридж ще получи само търговец 0,04 BTC (20% от 0,2 BTC).

Същото обаче важи и за загубите, когато ако търговецът затвори позицията на ливъридж (1 BTC) за 20% загуба, те губят 0,2 BTC – в сравнение със загуба от 0,04 BTC без ливъридж.

Използването на ливъридж служи само за усилване на риска и печалбата и не променя нито едно от условията, свързани с дериват, като фючърси или опции.

Можете да започнете да търгувате с криптовалута с марж на OKEx, като използвате указанията стъпка по стъпка по-долу.

Стъпка 1: Отидете до раздела за маржин търговия

Отидете на началната страница на OKEx и отидете до Търговия в горното меню, за да видите наличните пазари. След това кликнете върху Основен под "Маржин търговия" етикет, за да отворите раздела за маржин търговия. Основната версия предлага добра отправна точка за начинаещи, но ако сте опитен търговец, можете да изберете Разширено за по-изчерпателно табло.

За целите на това ръководство за това как да търгувате с криптовалута с марж, ние ще използваме основното табло за управление като референция за маржин търговия на OKEx.

Стъпка 2: Активирайте маржин търговията

Начинаещите в маржин търговията трябва да разберат и признаят свързаните рискове, и то само след като поставят отметка в квадратчето и щракнат Изпращане ще бъде ли възможно да започнете да търгувате с криптовалута с марж на OKEx, както е показано на екранната снимка по-долу.


Стъпка 3: Прехвърлете средства към вашата маржин сметка

Вашата маржин сметка трябва да бъде финансирана, преди да можете да започнете да търгувате. Ако нямате никакво салдо в маржин акаунта си, кликнете върху Прехвърляне (или на страницата „Маржин търговия“ или в падащия списък „Активи“ в горното меню) за преместване на средства между сметки.

Ако нямате никакви крипто активи на акаунта си в OKEx, можете да си купите крипто или да научите как да депозирате крипто на OKEx с нашето ръководство за начинаещи за крипто търговия.

Когато акаунтът ви има крипто активи, можете да отидете на "Прехвърляне" , както е показано по-долу, за да ги преместите от вашия "Финансов акаунт" към търговската двойка под вашия "Маржин сметка" за да започнете да търгувате.

В този пример ще прехвърлим 0,002 BTC към ETH / BTC чифт в маржин сметката.

Стъпка 4: Изберете двойката за маржин търговия

Вече можете да изберете желаната от вас двойка за търговия от лявата лента на таблото за управление на маржин. Избирам USDT за USDT маржови двойки за търговия или кликнете КРИПТО за двойки за търговия с маржове Bitcoin. Към всяка двойка маржин за търговия се показва и максимален коефициент на ливъридж. За този пример ние избираме ETH / BTC чифт под "КРИПТО."

Стъпка 5: Изберете размера на ливъридж

След като изберете двойката за маржин търговия, можете да изберете размера на ливъридж, като щракнете върху синя кутия етикетирани "Ливъридж," който се намира в горната дясна страна на таблото за маржин търговия. Ако се нуждаете от помощ при определянето на размера на ливъриджа, можете да разгледате лимита на заема при текущия ливъридж и необходимия марж на поддръжка. Ако избраният ливъридж е по-висок от препоръчителния марж, се показва следното предупредително съобщение: "Вашият ливъридж е сравнително висок, моля, имайте предвид рисковете."

Щракнете Изпращане след като сте избрали желаното съотношение на ливъридж.

След като изберете съотношението на ливъридж, можете да кликнете върху Взимам на заем от дясната страна на лентата на активите да заемете допълнителни средства, за да увеличите маржин позицията си.

В нашия пример имаме 0,002 BTC като първоначално салдо на маржин сметката за търговия. Изборът на ливъридж от 5x означава, че можем да отворим позиция до 0,01 BTC, което означава, че можем да вземем допълнителни 0,008 BTC.

Както е показано на екранната снимка по-долу, можете да изберете съотношението на ливъридж и сумата, която искате да заемете. Щракнете Изпращане за да потвърдите заемането.

Наличната сума в BTC вече става 0,01, което означава, че сте взели назаем 0,008 BTC.

Стъпка 6: Въведете данните за маржин транзакцията

В нашия пример за ETH / BTC кликнете върху Купете ETH раздел, за да купите Ether или кликнете върху Продавайте ETH раздела, ако искате да продавате Ether.

Можете да въведете "Тип на поръчката," "Цена в BTC" и "Количество ETH" да купувате / продавате, след като сте избрали коефициента на ливъридж. В случай на ETH / BTC, трябва да закупите минимална сума от 0,001 ETH.

Щракнете Купете (дълъг) ETH за иницииране на дълга позиция или Продавам (кратко) ETH за иницииране на къса позиция.

Стъпка 7: Прегледайте транзакцията си

След като вашата сделка бъде подадена и изпълнена, можете да прегледате състоянието на вашата позиция, като кликнете върху История на поръчките в долната част на началната страница за търговия. Този раздел ви показва полезна информация като „Попълнена и поръчана сума“, „Ср. Попълнена цена и цена за поръчка," „Състояние“ и т.н..

Ако поръчката ви не е изпълнена, можете да проверите състоянието на поръчката под Отворени поръчки.

Стъпка 8: (По избор) Анулирайте поръчката си

Ако искате да анулирате отворената си позиция, можете да го направите, като кликнете Отказ в раздела „Отворени поръчки“.

Стъпка 9: (По желание) Изплатете заетата Ви сума

Ако искате да върнете заемната си сума, щракнете Възстановете от дясната страна на таблото за търговия. Изберете единицата криптовалута и въведете сумата за изплащане, след което щракнете Изпращане.

Правила за ликвидация на OKEx

Когато търгувате криптовалута с марж, ако стойността на маржин акаунта на потребителя падне под маржа за поддръжка, това ще задейства маржин повикване. В този случай инвеститорите трябва да депозират допълнителни средства, за да изпълнят маржа за поддръжка, определен от борсата за криптовалута. Ако не го направите, това ще доведе до принудително частично или пълно ликвидиране на маржин позицията на потребителя в OKEx.

За подробности относно принудителната частична или пълна ликвидация вижте тази статия.

За подробности относно правилата за маржин търговия на OKEx вижте тази статия.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map