Как да търгувате и залагате криптовалути, за да печелите награди, използвайки Swap и Farm на OKExChain

Ръководство стъпка по стъпка за използване на OKEx Swap и OKEx Farm на OKExChain

Пространството DeFi отбеляза значителен ръст през 2020 г. и видя децентрализирани борси и автоматизирани маркетмейкъри да придобият популярност в крипто пространството. Извличането на ликвидност също е важна иновация в това развитие, тъй като позволява на потребителите да печелят символични награди, като доставят ликвидност на протоколите DeFi чрез процес, наречен "залагане" – т.е. депозиране на жетони в интелигентен договор.

След експлозивния растеж на DeFi през 2020 г., така наречените фермери за добив съхраняват своите цифрови активи в различни децентрализирани предложения в опит да максимизират възвръщаемостта на портфейла си, без да продават самите активи.

За да укрепи допълнително екосистемата DeFi и да предостави на потребителите по-иновативни предложения, OKEx пусна OKEx Swap и OKEx Farm, две децентрализирани приложения, изградени върху OKExChain.

Накратко, OKEx Swap е децентрализирано приложение за автоматизиран маркет мейкър, което позволява на потребителите бързо и ефективно да сменят между основните криптовалути; OKEx Farm позволява на всеки да създаде фермерски пулове за своя проект, в които фермерите с добив могат да залагат своите цифрови активи за атрактивна възвръщаемост.

За задълбочен поглед върху OKExChain и неговата архитектура и протоколи, вижте техническия преглед тук.

По-долу е дадено стъпка по стъпка ръководство за това как да се разменят активи с помощта на OKEx Swap и да се участва в добива на ликвидност на OKEx Farm.

Търговия с OKEx суап

Стъпка 1: Отидете на страницата OKEx Swap

От началната страница на OKEx отидете до "Търговия" в горното меню и кликнете върху Размяна под "DEX търговия" за да отворите OKEx Swap.

Стъпка 2: Създайте / импортирайте вашия портфейл OKExChain

За да търгувате в OKEx Swap, е необходим цифров портфейл на OKExChain. Новите потребители могат да навигират до Създайте портфейл в горния десен ъгъл, за да създадете такъв, докато потребителите със съществуващи портфейли OKExChain могат да кликват върху Импортиране на портфейл за да продължите.

За да създадат портфейл, потребителите трябва да следват инструкциите на екрана и да запазят паролата си на сигурно място, тъй като платформата не запазва никакви пароли, мнемонични фрази, файлове за съхранение на ключове или частни ключове. Щракнете Следващия за да продължите.

Архивирайте своята мнемонична фраза и кликнете продължи за да продължите.

Завършете проверката на мнемоничната фраза и кликнете Потвърдете за да завършите настройката на портфейла.

Стъпка 3: Въведете данни за търговия

След като портфейлът ви е свързан, можете да търгувате чрез пуловете за ликвидност в OKEx Swap. В този пример ще заменим 100 USDT за еквивалента в OKT.

Използвайки интерфейса, изберете USDT като изпращащата валута и OKT като приемаща валута.

Въведете сумата на USDT, която искате да замените, и приложението автоматично ще я преобразува в единици на OKT, които след това ще получите в портфейла си. Имайте предвид, че за всяка транзакция се прилага такса за доставчик на ликвидност от 0,3%. Щракнете Потвърдете за да продължите.

Въведете паролата, която сте задали за портфейла си по-рано, и кликнете Добре за да завършите транзакцията.

Стъпка 4: Прегледайте транзакцията

След като суапът ви бъде изпълнен, можете да прегледате транзакцията, като кликнете върху Баланс на активите под Портфейл и изберете Запис на транзакцията.

Добавете ликвидност към пул на OKEx Swap

Освен търговия чрез съществуващи пулове на ликвидност, потребителите могат също да добавят ликвидност към съществуващи пулове на OKEx Swap.

Стъпка 1: Отидете в раздела Пул и добавете ликвидност

За да добавите ликвидност към съществуващ пул на ликвидност, отидете на Басейн и щракнете Добавете ликвидност.

Стъпка 2: Въведете подробности за ликвидния пул

В този пример ще добавим ликвидност към пула на ликвидност OKT / USDT.

Изберете OKT и USDT чрез интерфейса и въведете сумата на OKT, която искате да доставите в пула. След това OKEx Swap автоматично ще изчисли съответната сума в USDT, която трябва да предоставите.

Имайте предвид, че прогнозното съотношение на пула се отнася до ликвидността в този пул на OKT / USDT в сравнение с всички пулове на OKT / USDT на OKEx Swap. Щракнете Потвърдете за да продължите.

Въведете паролата за портфейла и щракнете Добре за да завършите транзакцията. Добавянето на ликвидност към пула на ликвидност OKT / USDT ще ви предостави токени за ликвидния пул, които могат да бъдат заложени в пулове на ликвидност на фермата OKEx (вижте по-долу).

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

След като добавите ликвидността към пул, можете да прегледате транзакцията си, като кликнете върху Баланс на активите под Портфейл раздел.

Търговия на пазара на ликвидни пулове

За да прегледате всички пулове на ликвидност, налични за търговия, потребителите могат да отидат на Пазари раздел. Страницата Markets показва всички налични пулове на ликвидност със съответна статистика.

Потребителите могат да добавят ликвидност към съществуващите пулове на ликвидност директно или да търгуват чрез щракване Добавете ликвидност или Търговия.

Заложете и спечелете награди в OKEx Farm

Стъпка 1: Отидете на страницата OKEx Farm

От началната страница на OKEx отидете до "Търговия" в горното меню и кликнете върху Размяна под "DEX търговия" за да отворите OKEx Swap. След това задръжте курсора на мишката "SWAP търговия" в горната част на страницата и щракнете върху ФАРМ басейн в падащото меню за да отворите OKEx Farm.

Стъпка 2: Изберете ликвидния пул, в който да залагате

След като сте придобили LP токени за OKT / USDT, както е описано в урока за OKEx Swap по-горе, отидете в пула за ликвидност OKT / USDT под "1-ви басейн" на страницата OKEx Farm. Пуловете на ликвидност в раздела 1-ви пул са представените LPs в OKEx Farm. Щракнете ЗАЛОЖЕТЕ за да продължите.

Стъпка 3: Въведете подробности за залагането

Въведете количеството LP токени, за да заложите в пула на ликвидност. В този пример залагаме 0,019 LP токена в OKT / USDT пула. Щракнете Залог за да продължите.

Стъпка 4: Искайте награди

Можете да поискате спечелените от вас символи за възнаграждение по всяко време, като кликнете Иск на "1-ви басейн" раздел. Заявените токени ще бъдат разпределени във вашия портфейл.

Стъпка 5 (по избор): Изтеглете LP токени от Farm Pool

Можете да изтеглите своите LP токени от пула по всяко време, като кликнете РАЗСТРАНЕТЕ на "1-ви басейн" раздел. Изберете количеството LP токени, което искате да премахнете, и кликнете Извадете за да продължите. Вашите LP токени ще бъдат разпределени във вашия портфейл.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner