Как да търгувате фючърси с криптовалута на OKEx

Фючърсите са деривати, които позволяват на две страни да сключват договори за продажба и покупка на базисен актив в бъдеще на предварително определени дата и цена. Както купувачите, така и продавачите могат да заключат цената на основния продукт, за да се хеджират срещу неблагоприятни промени в цената. В случай на фючърси с криптовалута, основният актив в повечето случаи е Биткойн (BTC) или друга най-добра криптовалута.

OKEx поддържа търговията с фючърсни договори за девет водещи цифрови активи, като Bitcoin и Ether (ETH). Всеки договор за OKEx представлява BTC на стойност $ 100 или други цифрови активи на стойност $ 10 (т.е. ETH, LTC и т.н.).

Докато фючърсите са относително усъвършенствани продукти в сравнение със спот търговията и включват различни рискове, опитни потребители могат да следват това ръководство стъпка по стъпка, за да започнат да търгуват фючърси на OKEx.

Стъпка 1: Отидете на раздела за фючърси

Отидете на началната страница на OKEx и отидете до Търговия в горното меню, за да видите наличните пазари. След това кликнете върху Основен под "Фючърси" етикет, за да отворите раздела за фючърси. Основната версия предлага добра отправна точка за начинаещи. Ако сте опитен търговец, можете да изберете Разширено за по-изчерпателно табло.

За целите на това ръководство за това как да търгувате с фючърси с криптовалута, ние ще използваме основното табло за управление като справка за търговия с криптовалути на OKEx.

Как да търгувате с фючърси с криптовалута

Стъпка 2: Активирайте търговията с фючърси

Начинаещите във фючърсната търговия трябва да разберат и признаят свързаните рискове и само след поставяне на отметка в квадратчето ще бъде възможно Активирайте търговията на производни на OKEx, както е показано на екрана по-долу.

Как да търгувате с активиране на фючърси

Стъпка 3: Прехвърлете средства към вашата фючърсна сметка

Вашата фючърсна сметка трябва да бъде финансирана, преди да можете да започнете да търгувате. Ако нямате баланс във фючърсната си сметка, кликнете върху Прехвърляне (или на "Фючърсна търговия" на страницата или на "Активи" падащ списък в горното меню) за преместване на средства между сметки.

Ако нямате никакви крипто активи на вашия акаунт в OKEx, можете да си купите крипто или да научите как да депозирате крипто на OKEx с нашето ръководство за начинаещи как да започнете да търгувате с крипто.


За да търгувате фючърсния договор с етикет "BTCUSD0807," който е договор с маржообразна монета, трябва да прехвърлите BTC от вашия "Финансов акаунт" Към твоя "Фючърсна сметка." В този случай фючърсната сметка е "BTCUSD акаунт." Въведете сумата, която искате да преведете и след това щракнете Потвърдете.

Стъпка 4: Изберете фючърсен договор за търговия

След като влезете и разгледате раздела за фючърси, първо трябва да изберете типа марж, разположен в горната част на страницата (т.е.., Фючърси с маржове с монети, които са уредени в основната цифрова валута, или Маржирани фючърси на USDT, които са уредени в USDT). След това изберете желаната времева рамка за изтичане на договора. Наличните опции са Седмично, двуседмично, тримесечно и двумесечно.

След това можете да изберете един от наличните фючърсни договори от лявата лента. В този урок ще изберем седмичния фючърсен договор с етикет "BTCUSD0807" като пример.

Въз основа на името му, BTCUSD0807, можем да видим, че BTC е валутата на сетълмента, а USD е ценовата единица на фючърсния договор. Последните четири цифри, 0807, показват датата на доставка – в този случай е 7 август 2020 г. Фючърсните договори на OKEx се уреждат всеки петък в 8:00 ч. UTC.

Стъпка 5: Изберете вида на ливъридж за търговия с фючърси

След финансиране на фючърсната сметка можете да изберете режим на маржин (или "Фиксирана" или "Кръст") и изберете желания мултипликатор на ливъридж. Ако изберете "Фиксирана" маржин режим, маржът остава същият, независимо от колебанията на цените, докато варира в зависимост от цената, ако изберете "Кръст" режим на марж.

вид ливъридж за търговия с фючърси

Стъпка 6: Въведете подробности за поръчката и изпълнете

След като изберете тип марж и мултипликатор на лоста, можете да въведете желаното от вас "Тип на поръчката," "Цена" и "Количество" за търговията. Ако искате да изпълните поръчката си възможно най-скоро, можете да кликнете върху BBO (т.е. най-добрата оферта).

След като въведете подробности за поръчката, можете да кликнете върху Отворете дълго за да сключите дълъг договор (за закупуване на BTC) или кликнете върху Отворете Short ако искате да инициирате къса позиция (да продадете BTC).

Графика за търговия с фючърси - BTC-USD

Например можете да настроите лимитирана поръчка от 11 300 USDT и да отворите дълга позиция за "BTCUSD0807" с желаната сума от BTC.

Стъпка 7: Прегледайте изпълнената си поръчка

След като вашата сделка бъде изпълнена, вашата поръчка ще бъде изпратена и можете да прегледате състоянието на вашата позиция, като кликнете върху Отворени позиции в долната част на началната страница за търговия. Този раздел ви показва полезна информация като "Ср. Цена," "Ликвидационна цена," "Нереализиран P&L" и така нататък.

Стъпка 8: (По избор) Затворете позицията си

Ако искате да компенсирате отворената си позиция, можете да го направите, като кликнете Близо в "Отворени позиции" раздел.

Такси за търговия с крипто фючърси на OKEx

За търговия с фючърси на OKEx таксите за сетълмент са 0,03% за всички токени. Таксата за Maker и Taker също се прилагат в зависимост от позицията за търговия (т.е. Maker или Taker), която се приема от потребителите. Процентът на таксите Maker и Taker варира за различните нива на потребителите. За повече подробности можете да видите таблицата с таксите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map