Топ 10 на най-богатите собственици на биткойни

Технически биткойнът е струвал по-малко от 10 цента на биткойн при създаването му през 2009 г.

оттогава криптовалутата нараства стабилно и сега струва около 6000 долара за биткойн. Това е най-забележителната оценка на стойността и е създала много милионери през последните осем години.

Станете свой собственик на биткойн и търгувайте Binance Днес!

Ето първите десет души / институции, държали голям брой биткойни с течение на времето:

1. Сатоши Накамото

Създателят на Биткойн, който се крие зад прозвището Сатоши Накамото, остава основният притежател на биткойни. Броят на биткойните, които Накамото притежава днес, се оценява на около 1,1 милиона, въз основа на ранното копаене, което той направи. Това е еквивалент на около 6 милиарда щатски долара при днешния обменен курс от 1BTC до 6 098 щатски долара. Поне Накамото никога не е докосвал повечето си биткойни и нито ги е конвертирал в реални валути, нито ги е използвал за каквито и да било други цели. Ако трябваше да продаде цялото си скривалище, стойността на Биткойн можеше да спадне за миг.

2. България

В момента България седи на един от най-големите скривалища на биткойн в света. Как европейската нация е попаднала във владение на тази огромна сума пари? Репресиите срещу организираната престъпност от българските правоприлагащи органи през май 2017 г. доведоха до изземване на скривалище от 213 519 биткойни, достатъчно за изплащане на една четвърт от националния дълг на страната.

Според българските власти престъпниците са използвали техническите си умения, за да заобикалят данъците. Към юни 2018 г. виртуалните монети ще струват над 1,2 милиарда долара. Българското правителство отказа да коментира състоянието на монетите.

3. BitFinex

BitFinex, крипто борса, има един от най-големите биткойн портфейли с 163 133,38 BTC, които струват приблизително 1 милиард долара при текущата цена от 6 098,24 долара за биткойн. Счита се, че монетите се държат в студен портфейл, за да ги предпазят от кибер хакове, неоторизиран достъп и други уязвимости, на които е склонна система, свързана с интернет.

4. ФБР

ФБР е един от най-големите известни притежатели на биткойн. През септември 2013 г. те свалиха Silk Road, скандалния базар за наркотици в тъмната мрежа, и конфискуваха 144 000 биткойна, собственост на оператора на сайта Рос Улбрихт, по-известен като „Dread Pirate Roberts“. Улбрихт направи критични гафове, които позволиха на разследващите да намерят сайта и да го свържат с него. Смята се, че потребителите на Silk Road са търгували около 9,5 милиона биткойни, откакто Ulbricht стартира сайта през 2011 г. Дори и да си мислят, че ФБР е продало голямо количество от своите биткойн притежания или дори всички, ФБР си струва да се спомене, тъй като те имаха състояние в биткойни в някои точка. Голяма част от иззетите и продадени биткойни отидоха при Бари Силбърт.

5. Близнаците Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос и Камерън Уинкълвос бяха сред първите биткойн милиардери. Дуото за първи път придоби популярност, когато съди Facebook C.E.O. Марк Зукърбърг за това, че е откраднал идеята за създаване на Facebook от тях. Зукърбърг се свърза с тях за разработване на сайта ConnectU, който по-късно трябваше да стане Facebook.

Те използваха 11 милиона долара от паричните обезщетения от 65 милиона долара, получени от правния спор със Зукърбърг, за закупуване на 1,5 милиона биткойни през 2013 г. Тогава един биткойн се търгуваше на 120 долара. Оттогава тази инвестиция се е увеличила с повече от 20000%.


Твърди се, че близнаците притежават около 1% от всички биткойни в обращение. Общата им нетна стойност е приблизително 400 милиона. Те създадоха Windex, финансираха няколко начинания, свързани с биткойни, и инвестираха 1,5 милиона долара в BitInstant.

6. Гарвин Андресен

Въпреки че биткойнът е идеята на Сатоши Накамото, Гарвин Андресен се счита за човека, който го е направил това, което е днес. Гарвин е един от хората, за които се подозира, че са Сатоши, твърдение, което той отрича. По-скоро той казва, че дълги години е имал близки отношения с анонимния криптограф. Истинският Сатоши Накамото го избра за свой наследник в края на 2010 г. Гарвин стана главен разработчик на отворения код, който определя как Bitcoin работи – и дали може да оцелее. Веднъж той е платил над 200 000 долара в биткойн от фондацията на Биткойн за своя принос. Той вече беше изплатил няколко пъти.

7. Роджър Вер

Роджър Вер, известен иначе като Биткойн Исус, е един от първите милиардери на Биткойн и се смята, че притежава или притежава най-малко 100 000 биткойни. Известният либертарианец твърди, че е напуснал колежа, за да се съсредоточи върху проектите си, свързани с биткойни. За разлика от други криптомилиардери, които хвърлят парите си в типичните частни острови или луксозни самолети, мечтата на Ver е да създаде своя собствена либертарианска нация, където всеки човек е абсолютен собственик на собствения си живот и е свободен да прави каквото пожелае със своя лице или собственост. Спорният биткойн евангелист се отказа от американското си гражданство през 2014 г. и се премести за постоянно на малък Карибски остров.

Криптографията е най-добрата форма на ненасилствено директно действие.

– Роджър Вер (@rogerkver) 5 юли 2018 г.

8. Бари Силбърт

 Силбърт е рисков капиталист и основател на Група за цифрова валута. Той беше ранен осиновител на биткойн. Предполага се, че се е отдалечил със съблазнителни 48 000 биткойни на търг, проведен от Службата на маршалите на САЩ през 2014 г. Американското правителство е конфискувало голяма част от крипто монетите от Рос Улбрихт, предполагаемият оператор на тъмния уеб пазар за наркотици и други незаконни продукти. Тогава биткойнът струваше 350 долара, което означава, че монетите на Силберт скочиха от 16,8 до 288 милиона долара.

9. Чарли Шрем

Чарли Шрем без съмнение е един от най-противоречивите биткойн милионери. Той инвестира в голямо количество биткойн в ранните дни на криптовалутата. Шрем също е активен член на фондацията Bitcoin и основава BitInstant, когато е само на 22 години. До края на декември 2014 г. Шрем беше признат за виновен в пране на пари и получи двугодишна присъда в затвора. След освобождаването му от федералното попечителство той представи стартъп, наречен Intellisys Capital, компания, която продава инвестиционни портфейли в блокчейн компании.

Гледайте ме как преминавам от главен изпълнителен директор в съдомиялна машина "Прекъсване на парите" https://t.co/06lVrQCrMX pic.twitter.com/JEjOliIlLq

– Чарли Шрем (@CharlieShrem) 20 февруари 2017 г.

Въпреки че не е разкрил точно колко биткойни притежава, той съобщава, че е закупил няколко хиляди обратно, когато те са на стойност няколкостотин. Те сега биха стрували милиони.

10. Тони Галипи

Известният бизнес магнат Тони Галипи също се смята за един от големите притежатели на биткойни. Той е мозъкът отзад BitPay, един от най-популярните доставчици на платежни услуги за биткойни в света. Компанията стартира през май 2011 г. и обработва над един милион долара на ден. Bitpay е и една от компаниите, които подписват договори с големи компании, включително Microsoft, Dell, TigerDirect и Newegg. До 2014 г. в компанията работят приблизително 100 души.

Най-богатите адреси на блокчейна за биткойни

В момента има 153,00 Bitcoin адреси, които имат 10 или повече BTC. Изненадващо, тези адреси, които представляват едва 0,57% от общия брой портфейли на пазара, притежават над 15 400 000 BTC. Това представлява почти 75% от общия брой BTC, които някога ще съществуват на пазара. 

Има и 140 596 адреса, които са по-богати от 100 000 долара Според към данни, предоставени от BitInfoCharts. Само четири адреса имат над 100 000 монети, което като цяло не е често срещано. Ако борсите искат да държат средства, те обикновено имат различни портфейли, а не един. Това може да са изключително големи китове, които предпочитат да разполагат със средства само в единични портфейли. 

5-те най-неактивни адреса, държащи BTC за повече от 5 години, представляват 1,2% от общия брой монети на пазара. Тези адреси съдържат 212.402 BTC, което показва, че има големи китове, които в момента държат Bitcoin и чакат, докато цената на виртуалната валута достигне по-високи цени. Повечето от тези сметки имат голям брой депозити, но малък брой тегления. 

Много от тези портфейли са анонимни, което означава, че пазарът не знае на кого принадлежат тези средства. Крипто хедж фондовете, борсите и големите инвеститори обикновено стоят зад тези портфейли. 

Заключение

Смята се, че най-добрите 1000 биткойн адреси притежават приблизително 35% от общия биткойн

в обращение. Има и хиляди лица, които държат големи скривалища с биткойн, но

са избрали да останат анонимни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map