Топ 10 компании, които приемат биткойн като начин на плащане

Биткойн е най-голямата и просто най-известната цифрова валута. Всъщност той поема контрола върху текущия пазар на криптовалути. Няма да сгрешите, ако кажете, че по-рано криптовалутата ще поеме финансовите транзакции по целия свят. Въпросите обаче са два; „който приема биткойни?Или просто „къде може да се използват биткойни?”Тази статия е списък с 10-те най-големи компании, приемащи биткойн. Научете къде можете да похарчите скъпоценните си биткойни и какво можете да получите с тях.

Компании, приемащи биткойн

Сред много от нас съществува погрешното схващане, че разглеждаме биткойн като стока, въпреки че е валута. Основната причина за това е, че няма много познания за различните бизнеси и компании, които приемат биткойн като начин на плащане.

компании, приемащи биткойн

Отговорът на това схващане е грешен, тъй като много компании приемат криптовалутата като своя легитимна форма на средства.

Ето защо, ако сте един от онези, които задават въпроса „кой или къде“ за биткойн, тогава съм почти сигурен, че това е публикацията, която търсите.

По-долу са най-добрите компании по света, които приемат биткойн като начин на плащане:

1. Overstock.com

Излишни запаси е магазин за търговия на дребно и една от големите онлайн компании, приемащи биткойн от януари 2014 г. като начин на плащане. Клиентите имат право да използват биткойни, за да правят покупки на различни предмети от домашни продукти, дрехи, бебешки предмети, мебели и много други.

Компанията продава и големи артикули за билети, всички на по-ниски цени поради презареждането. С течение на времето Overstock се е развил и в момента, заедно с Bitcoin, той приема и други основни валути, които включват Litecoin, Moreno, Bitcoin в брой и Ethereum.

За да използвате валута за излишни запаси, вие просто избирате най-подходящата си крипто, за да завършите покупката. След това системата преобразува валутата ви в биткойни, финализирайки покупката.

2. EGifter

EGifter е едно от най-известните мобилни приложения за уебсайтове за подаръци в света, което позволява на потребителите да правят покупки на карти за подаръци за различни места като Sephora, Amazon, Kohl и Home Depot.

Впоследствие EGifter работи заедно с Coinbase като биткойн партньор. Най-доброто тук е, че потребителите могат да използват биткойни, за да закупят карти за подарък за тези места, които не приемат биткойни директно.

3. Newegg


Ето добри новини за хората, които са джаджи! Newegg е сред най-многобройните търговци на приспособления в света, които приемат биткойн като начин на плащане.

Newegg работи с Bitpay като партньор за обработка на плащания за цифровата валута. За да закупите нещо от Newegg, използвайки Bitcoin, трябва само да изберете Bitcoin под начините на плащане и да изпълните стъпките напред. Сайтът приема биткойн за покупки като предварителни поръчки за абонамент, ще извиква поръчки и пазарни артикули.

4. Microsoft

В края на декември 2014 г. Microsoft се превърна в една от компаниите, приемащи биткойн като един от приетите от тях методи на плащане. Можете да депозирате средства с помощта на биткойн в a Microsoft акаунт, който може да се използва само за закупуване на филми, игри и приложения в магазини на Xbox и Windows – нищо от онлайн магазина на Microsoft.

Моля, обърнете внимание, че всички депозити на Microsoft за биткойн не подлежат на възстановяване.

5. Expedia

Expedia.com обедини сили с Coinbase, за да добави метода за крипто плащане към най-голямата агенция за онлайн резервации на пътувания в света. В резултат на това от юни 2014 г. потребителите използват биткойните за резервация на хотела си.

Моля, имайте предвид, че в момента плащане с биткойн се приема само за хотелски резервации – все пак компанията се стреми да го разшири за други плащания като дейности, полети и много други.

6. PayPal

PayPal, както може би знаете, осигурява защитена онлайн платформа за транзакции в електронната търговия. PayPal приема биткойн като един от своите методи за плащане и преминава през процесори на плащане като Coinbase, GoCoin и BitPay за BTC.

Неотдавнашното им партньорство с Braintree позволи на милиони потребители да купуват, продават и прехвърлят средствата си с помощта на биткойн. Платежният гигант за електронна търговия планира да добави Ethereum и други криптовалути в бъдеще.

7. Shopify

През Shopify, можете просто да създадете личен онлайн магазин много повече, както бихте могли и чрез други платформи като Etsy и eBay.

В началото на 2013 г. Shopify се оттегли като една от популярните компании, приемащи биткойни. Подобно на криптоплановете на Paypal, в бъдеще те могат да позволяват и други валути за плащане.

8. Virgin Galactic

Virgin Galactic е търговско полетно предприятие, което е собственост на Сър Ричард Брансън – предприемач, който е основният мозък зад няколко компании като Virgin Airline и Virgin Mobile – всички компании, приемащи биткойн.

Virgin Galactic приема биткойн като метод на плащане и следователно можете да си купите билет за космическо пътуване чрез биткойн.

9. Ястие

Dish Network е доставчик на интернет услуги и сателитна телевизия, който направи първото си плащане на биткойн още през август 2014 г..

Dish мрежата е сред най-големите известни компании, които са възприели биткойн и е първият доставчик, базиран на абонамент, който приема биткойн.

Опциите за клиенти да извършват плащания са просто на mydish.com за еднократно плащане или онлайн с дебитна карта, кредитна карта или банкова сметка.

10. Уикипедия

Уикипедия, както всички знаем, е онлайн енциклопедия с отворен код. Но това, което повечето хора не знаят, е, че той също приема биткойн като начин на плащане – благодарение на партньорството им с CoinJolt.

В заключение, очевидно е, че много водещи компании по света приемат тази промяна – използвайки биткойн като метод на плащане, като много повече се готвят да включат метода. Рано или късно всяка онлайн компания ще има биткойн като свое платежно средство, кой знае?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map