Какво е Elastos (ELA)? Всичко, което трябва да знаете

Относно Elastos

Еластос е първата интернет операционна система, която иска да създаде децентрализиран интернет, задвижван от блокчейн. Elastos също използва Интернет като слой, на който се изпълняват DAPP и APP.

Проектът има три различни хранилища за всеки сегмент: Elastos.OS, Elastos.RT и Elastos.NET. Elastos е създадена за първи път преди около 18 години, с първата си кампания през 2003 г., когато създават смартфон от нулата; а втората кампания беше през 2012 г., която включваше проектирането на ОС за индустриални IOT устройства и мобилни устройства. По-просто казано, тази децентрализирана система в Интернет използва блокчейн за удостоверяване на IDS на потребител, приложение, както и машини.

Тази система с отворен код е получила финансиране от над 200 милиона RMB от Foxconn Group и други индустриални гиганти, които видяха огромния потенциал на този проект.

Операционна система Elastos

Неговата операционна система е създадена, за да поддържа Elastos DAPPS и за лесно свързване с интернет протокола, тя ще работи на мобилни устройства, IOT устройства и Raspberry pi.

Екипът зад проекта иска да захранва устройства със своите мобилни операционни системи и устройства с IoT. Той ще използва същите интерфейси на приложения като Android (което улеснява приемането от разработчиците) и дори ще захранва директно приложенията за Android.

Системата използва същия технологичен източник с Microsoft COM и е донякъде подобна на него. Най-голямата разлика е, че Elastos избра да работи с отворен код.

Elastos Интернет & Runtime Enviroment

Чрез захранването на собствения си интернет чрез блокчейн, той ще дигитализира активи и съдържание, като по този начин ще ги защити, и ще предотврати хакерство, фишинг, злонамерен софтуер и вирусна инфекция.

Базираният на блокчейн интернет ще създаде сигурна екосистема, в която ще може да се развива автоматизирана икономика, позволявайки на хората да извършват транзакции без посредници и системи, които са уязвими на външни заплахи. Активирани от тази цифрова икономика, виртуалните активи и данни лесно ще се преобразуват в парични приходи.

Elastos осигурява среда за изпълнение, която е съвместима с други операционни системи като Andriod, IOS, Windows и т.н. Elastos DAPP може да се изпълнява от всяка друга операционна система. Това ще накара разработчиците да приемат системата с по-голяма лекота.

Блокчейнът Elastos

Техният блокчейн прилага както основни, така и странични решения, за да помогне за разработването на ефективна среда за създаване и изпълнение на децентрализирани приложения. Това означава, че всяко приложение може да проектира свои собствени странични вериги. Elastos осигурява пълна поддръжка на странични вериги, което ги прави лесни за използване и персонализирани, така че потребителите да могат да изберат различен метод на консенсус според техния случай на използване.

ELA Token

Родният маркер на Elasto е ELA. Най-малката единица ELA е сатоши ELA (SELA), която точно както при биткойн и собствения си Satoshi, представлява една 1000000000-та от ELA.

Общото предлагане на ELA, които някога ще бъдат издадени, е 33 милиона, а общото предлагане на ELA в обращение ще се увеличава всяка година с 4%. Elastos ще бъде обединен, добит с биткойн, като токенът ще се произвежда на всеки две минути. Обединяването на копаенето включва процеса, чрез който се постига съгласие и в двете вериги едновременно. От новосечените монети фондацията ELA ще вземе 30%, докато миньорите вземат останалите 70%.

Къде можете да си купите ELA?

Elastos (ELA) може да бъде закупен само на една крипто борса – Huobi Pro, където има общ обем от 16 035 149 щатски долара през последните 24 часа. Elastos (ELA) може да се търгува със следните валути: BTC, ETH и USDT.

Еластос Портфейл

Можете да съхранявате вашия ELA в Портфейл Elastos които можете да намерите в приложената връзка. Моля, имайте предвид, че вашата парола за плащане се използва за прехвърляне на средства или символи, докато паролата на файла на портфейла ви се използва за импортиране на портфейла.

Допълнителни полезни връзки:

Относно екипа

Основателят Chen Rong е професор по следдипломни модули по кибер интелигентна икономика и блокчейн в университета Tsinghua. Ронг също е работил в Microsoft от 1992 до 2000 г. По време на работата си там е ръководил екипите на Microsoft Research OS, IE3 ActiveX, Ole Automation, .COM и .NET.

След заминаването си от Microsoft, Ронг започва работа по операционната система Elastos. Той стартира Kortide през 2000 г., за да изгради Elastos OS от нула. Ронг е бил гост на бившия премиер на Китай в Голямата зала на народа, където е поканен да говори за работата си по операционните системи.

Членът на управителния съвет Хан Фън е един от най-известните блокчейн изследователи в Китай, който има солидна репутация в блокчейн и крипто общността. Той представи следдипломни модули по кибер интелигентна икономика и блокчейн в университета Tsinghua.

Фън работи също като съветник в изследователския институт на Huawei, Alibaba (за разработване на блокчейн), а също така е член на Tencent Talent Pool.

Elastos е подкрепен от Foxconn, китайското централно правителство, университета Tsinghua, основателя на Bitmain, Jihan Wu и основателя на NEO, Da Hong Fei.

Устойчивост и ефективност на Elastos

Ethereum създава надеждни изчисления за блокчейн, като използва интелигентни договори и изпълнява тези договори автоматично. Но Ethereum работи върху една основна верижна структура, която е склонна към тесни места, когато става въпрос за изчислителна мощ, дори и с оптимизация.

Elastos комбинира основния изчислителен подход, за да създаде „еластично изчисление на блокчейн“. На слоя блокчейн те комбинират структурата на основната верига със страничната верига, за да балансират натоварването на множество вериги и техническите характеристики на гъвкавите разширения.

Това прави Elastos в състояние да разпространи способността си за блокчейн услуги в почти неограничена степен. В допълнение към това, чрез своето време на изпълнение, целостта на блокчейна може да бъде прехвърлена към основните случаи на употреба, като мобилни устройства и компютри. Интелигентният договор гарантира, че цифровите активи се разпределят стриктно, както е посочено в съдържанието на договора.

Присъда

Elastos обещава много и чрез сложния си, задвижван от блокчейн интернет, се стреми да развие интелигентна икономика, която ще създаде нови технологични услуги.

Elastos Контакти и допълнителна информация:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner