Какво е DragonChain (DRGN) – Всичко, което трябва да знаете

Замисляли ли сте се как би изглеждала криптовалутата на Дисни? Не? Нито аз, докато не разбрах за Dragonchain, ICO платформа със страхотно име, която е нараснала с над 600% през последните месеци.

Какво е Dragonchain?

Създаден от екип под върховния контрол на Дисни, преди да бъде даден на Фондацията за нестопанска цел Dragonchain (DRGN) използва криптовалутата Dragons, за да управлява инкубатор, пазар, блокчейн и бизнес платформа. Първоначално Dragonchain е изготвен от екип на Дисни.

Как беше разпространен Dragonchain?

DRGN беше разпространен за първи път от ICO, която се проведе между октомври и ноември 2017 г. За ICO Dragonchain няма ограничение на вноските, което означава, че участниците получиха брой символи, равен на техния дял от общия принос.

Въпреки че не изпълни целта си за финансиране, Dragonchain все пак реши да продължи с проекта. ICO разпредели 55% от драконите, докато останалите бяха разделени, както следва:

 • 20% към фонд Dragonchain
 • 10% в резерв
 • 10% към фондацията Dagonchain
 • 5% в Dragonfund.
 • Нещото, което си струва да се отбележи, е, че DRGN е увеличил стойността си с 600%.

Какво представлява Dragonchain Incubator?

„Dragonchain Crowd Scaled Incubator“ помага на по-малките проекти да ускорят растежа си чрез използването на съществуващата си инфраструктура. Малко иронично е, като се има предвид, че Dragonchain стартира по същия начин, използвайки блокчейна на Ethereum, точно като Монако и OmiseGo. Платформата на Dragonchain може да се използва за стартиране на ICO, което означава, че те могат да функционират дори преди функциите да бъдат напълно разработени.

Потребителите на Dragonchain ще получат ранен достъп до проекти, които използват платформата Dragonchain, някои потребители също ще получат достъп до отстъпки в зависимост от техния „резултат на дрямка“. Този резултат се изчислява чрез умножаване на количеството монети, притежавано от потребител, и продължителността на времето, в което те са ги съхранили.

Резултатът от сън не се изчислява от Dragons, държани на борса, а само тези, държани в портфейл, към който притежавате частните ключове. Ако направите транзакция, резултатът ви за дрямка ще бъде нулиран, създавайки стимул да държите монети, намалявайки предлагането им на пазара.

Изчисляване на рейтинга за сън

Официалният уебсайт на Dragonchain предлага калкулатор, където можете да въведете вашия ERC20 адрес. След като го получи, той ще изчисли резултата ви за сън. Ако искате да знаете математиката зад резултата, вижте формулата по-долу.

Dragonchain’s Други функции


Пазарът на Dragonchain позволява обмен на жетони на Dragon за интелигентни договори и услуги като разработване на софтуер, набиране на персонал, правни и маркетингови.

поверителност

За тези интелигентни договори Dragonchain възнамерява да предложи високи нива на поверителност. Тези „интелигентни договори“ се задействат, когато е изпълнено условие, и се съхраняват в блокчейна, което ги прави напълно децентрализирани. Но тези договори съдържат поверителна информация, включително записи на клиенти – така че Dragonchain се стреми да запази информацията поверителна, като същевременно я направи достъпна и използваема.

Гъвкавост на кодиране

Въпреки че Dragonchain е кодиран в Python, гъвкавостта е вградена в пазара. Разрешаване на писането на интелигентни договори на C #, Python, Java и Node. Тази многоезична поддръжка е важна за криптовалутите, като осигурява гъвкавост на бизнеса, който използва езици, различни от този на криптовалутата.

Ethereum няма тази гъвкавост, вместо да изисква проектите и интелигентните договори да бъдат написани в Solidity. Този език обаче не е много подходящ за начинаещи и не се използва често.

ERC-20

Dragonchain е ERC-20 токен, което означава, че работи на блокчейн Ethereum, въпреки че планира да се отдели от това, стартирайки собствена платформа в някакъв момент през 2018 г. За съхранение на Dragons, като ERC-20 токен, myEtherWallet и И двамата Ledger Nano S поддържат Dragonchain.

Как да получите Дракони

Понастоящем Дракони могат да бъдат закупени само чрез KuCoin и EtherDelta. Тъй като понастоящем Dragonchain не е включен в списък на нито една от основните борси за криптовалути.

Kucoin, китайска борса, изброява редица нови криптовалути, които са показали потенциал, както и повече масови монети като Биткойн, Litecoin, и Ethereum.

Etherdelta ви позволява да търгувате от вашия собствен Ether портфейл, тъй като това е децентрализирана борса.

Въпреки че не е включен в списъка, централата на Dragonchain се намира точно до офиса на Bittrex в Сиатъл, Вашингтон. Може би това ще помогне скоро Драконите да бъдат включени в списъка, което трябва да помогне за увеличаване на цената на монетата.

Binance, друга голяма борса провежда конкурс за „монета на месеца“, като иска гласове от крипто общността, за да реши кои нови монети трябва да бъдат добавени към борсата. Това може да е възможност за Dragonchain. Като се има предвид, че Dragonchain се класира на трето място в този конкурс през януари 2018 г., победен от Raiblocks и Experience Points, така че може да го видим скоро да спечели „Монета на месеца“.

Ако това не работи, Binance дава възможност за платени листинги за своя обмен. Въпреки че не може да бъде намерена официална информация, се предполага, че платените обяви могат да струват около $ 100 000 USD.

Може ли Dragonchain да се копае?

Не. Тъй като Dragonchain работи на блокчейн Ethereum, той не може да бъде добиван, въпреки че те мислят да добавят „странични вериги“, които могат да позволят майнинг в бъдеще. След като фиксираният брой Дракони (433 494 437 DRGN) бъде пуснат на пазара, няма да се създават нови монети.

Е Dragonchain с отворен код?

Да. Изходният код на Dragonchain може да бъде намерен в официалния Dragonchain Github.

Какво прави Dragonchain Special?

Екипът на Dragonchain отговори сам на този въпрос на своя уебсайт, като заяви:

 1. Хибридна система, която позволява на бизнеса да има собствена верига
 2. Ограничено излагане на данни за интелигентен договор
 3. Поддръжка на множество валути на една верига
 4. Многоезична интерактивност на интелигентния договор
 5. Безсървърна архитектура чрез Amazon Web Services (AWS)
 6. Собствен инкубатор и пазар

Тъй като споделят подобни цели и споделят технологии, ще бъде интересно да видим как Dragonchain се сравнява с други криптовалути като Enigma, Ethereum и Cardano. Със сигурност уникалните характеристики на Dragonchain, като неговата система за инкубатор и сън, определено помагат да се открои от другите крипто опции.

Общността на Dragonchain

1181 потребители са се присъединили към общността на Dragonchain Reddit, това е доста малък брой в сравнение с други големи монети проекти. Въпреки че, тъй като това е нов проект, след като наскоро започна да се търгува, броят може скоро да започне да расте. @dragonchaingang в Twitter се цени по-добре, с брой последователи 29 000, така че тук може да има все по-голям брой последователи.

Бъдещето на Dragonchain?

Dragonchain има някои доста страхотни функции в разработка, така че би било страхотно да видим какво ще се случи по-нататък. За да следите какво се случва, следвайте официалния акаунт в Dragonchain Twitter тук и проверете цената му.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map