Какво е Decred (DCR)? Всичко, което трябва да знаете

Какво е Decred?

Decred е децентрализирана блокчейн платформа, която стартира на 8 февруари 2016 г.. Целта му е да бъде отворена, прогресивна платформа за самофинансиране, базирана на нейната общност.

Подобно на много други децентрализирани криптовалути, Decred използва криптография, за да осигури транзакции в своята мрежа и също така да контролира създаването на нова монета в системата. Той има публична книга, в която се записват всички транзакции.

Разработчиците на Decreds твърдят, че технологията е лесна за използване, което позволява на потребителите да получават, изпращат и добиват цифровата валута с няколко кликвания. Decred също предоставя някои инструменти за команден ред, които ви позволяват да персонализирате потребителското изживяване.

Дигиталната валута се опитва да докаже истинския смисъл на децентрализацията със своята криптовалута, без да бъде контролирана от никаква сила.

Decred е визия на няколко основни разработчици на биткойни, които мечтаят за чисто децентрализирана валута, която няма място да бъде отвлечена и доминирана от група хора.

Идеята на всеки е приветствана. И миньорите, и потребителите имат еднакво право да допринасят за общността и да й помагат да расте. С колективни усилия те видяха как общността расте от земята до мястото, където е днес, и дължат постиженията на участието на всеки член на общността.

За Decred се случват много неща, но е важно да знаем какво представлява и технологията зад платформата, преди да можем да разберем напълно нейните операции.

Демистифициране на Decred

Decred е базирана на общността криптовалута с отворен код. Проектиран е с вградена система за управление за разрешаване на конфликти в централизацията, които се случват в системата на Биткойн, както и за справяне с ежедневните трагедии в рамките на децентрализирани криптовалути. Системата използва и двете Доказателство за работа (PoW) и Proof-of-Stake консенсусен протокол.

Със своята уникална хибридна система, комбинираща PoW и PoS, Decred може да създаде стабилна валута. Това позволява на всеки по света да участва в проекта, независимо дали притежава скъп хардуер за добив или не.

Алгоритми за консенсус на Decred’s

Алгоритмите имат за цел да позволят на потребителите да се споразумеят за състоянието на блокчейна. Има две стратегии за постигане на консенсус по децентрализирана мрежа.

Доказателство за работа (PoW): Това е просто получаване на награда за труда, който инвестирате в системата. Тази стъпка изисква изчислителна мощ при решаване на криптографски пъзели. За всяко решение се създава нов блок. Така че колкото повече работа полагате, толкова по-висока е наградата, която ви идва.

Proof-of-Stake (PoS): Това се възнаграждава за това, което залагате. Това изисква да държите монетите си недокоснати известно време, за да докажете, че сте заинтересована страна. Колкото повече монети заложите, толкова по-голяма е вашата награда.

Хибридната PoW / PoS система, внедрена от Decred, позволява на майньорите да създават нови блокове, а заинтересованите страни гласуват за проверка на блокове, създадени от миньори. Следователно процесът на създаване на консенсус е балансиран с приноса на миньорите и заинтересованите страни в екосистемата.

С това хибридната консенсусна система е стабилна и безопасна, като свежда до нула шанса някоя страна да доминира в блокчейна на Decred.

Също така, Decred предоставя неизменяеми хешове на транзакции, отделяйки подписите на транзакциите от останалите данни за транзакциите. Това е подобно на това, което постига SegWit Биткойн. Decred също използва Подписи на Шнор, също така има възможност за подписване на транзакции извън веригата. Тези функции са това, което прави Decred стъпка пред Bitcoin.

Уникалното при транзакциите на платформата Decred е възможността транзакциите да изтекат след определен период. Всички транзакции идват с техните полета за изтичане, което при попълване предотвратява добавянето на транзакцията към блокчейна след достигане на определена височина на блока. С това транзакциите се анулират автоматично в случай на забавяне на потвърждението.

Декретираната (DCR) монета

DCR е официалната монета за Мрежата на Decred. Въпреки че не е вилица на биткойн, той се стреми да бъде по-добра криптовалута от биткойн за ежедневни транзакции; по-бърз и най-вече не контролиран от набор от хора.

Деклариран (DCR) има максимална доставка от 21 000 000 (21 милиона) монети.

Decred е майнируема криптовалута. Майнингът Decred или друга криптовалута е фокусиран върху три неща:

  • Предоставяне на счетоводни услуги в мрежата.
  • Осигуряване на безопасността и стабилността на мрежата.
  • Въвеждане на нови монети в системата.

Как да започнете да копаете вашите монети

Майнингът технически „кова“ валутите ви. Процесът на копаене изисква две неща: софтуерна програма, която или минира самостоятелно, или ви свързва към пул, където обединявате ресурси с други майнери. Също така се нуждаете от надстроено хардуерно устройство, за да копаете, колкото по-висока е конфигурацията, толкова повече печелите от добива.

Официалният миньор на екипа на Decred се нарича GoMiner. Можете да изтеглите GoMiner за вашата операционна система тук.

Decred също така изброява двама неофициални миньори на своя уебсайт, CCMiner, и SGMiner. Тези две са достъпни за операционната система Windows и могат да бъдат изтеглени тук.

Забележка: Всеки софтуер има хардуерно изискване, така че е важно да прочетете инструкциите, преди да стартирате майнер на вашия компютър, за да избегнете повреда и загуба на ценна информация.

Decred’s съвместими портфейли за криптовалута

Както всяка друга криптовалута, Decred се съхранява в портфейл. Тези портфейли се оприличават на портфейлите от реалния живот. Няма много налични опции, но официалният портфейл за Decred накара екипа редовно да работи по него и е достъпен за всички основни операционни системи. Можете да изтеглите Декредит портфейл за Windows, MacOS, и а Linux мерна единица.

Има и опция за a уеб портфейл. Лесен за настройка портфейл може да бъде достъпен тук.

Изход е лесен за ползване, мулти-криптовалута, сигурен, настолен портфейл на трети страни, който можете да използвате, за да защитите, управлявате и обменяте вашите монети Decred. Можете да изтеглите Exodus за вашата операционна система тук.

Къде да закупите обявено (DCR)

Вие не само притежавате криптовалута, като ги добивате; можете също да ги закупите от криптовалутата, която са изброени. Биткойн и Додж могат да бъдат заменени за Decred; може да бъде закупен и с помощта на fiat.

Decred е посочен на Bittrex, Poloniex, FEX, Upbit, Криптопия, Жаоби, BleuTrade, Тукс борса, и Bisq.

Можете също така да имате всяка друга криптовалута, която незабавно сте заменили за Decred на следните платформи: ShapeShift, Flyp, Godex, CoinSwitch, Evercoin, и Changenow.

Можете също да закупите Decred с fiat в LiteBit (EUR) и Coinspot (AUD).

Анализ на цените

Цената на Decred е фиксирана от самото начало до март 2017 г., когато достигна рекорд от $ 16. Оттогава се наблюдава стабилен растеж. Decred има най-ниската стойност от 0,42 долара и най-високата от 121.70 долара. По време на писането на Декред е $ 63,11.

Планът на Decred за бъдещето

Общността има много планове за бъдещето. Те включват прилагане на насоки към заинтересованите страни DAO (децентрализирана автономна организация), децентрализиран контрол на фондовете за развитие, внедряване на мълниеносна мрежа, подобряване на поверителността в мрежата и др..

The PoS системата за гласуване ще има положително въздействие върху развитието на решенията, които се вземат в децентрализиран характер. Поради това потребителите ще гласуват за подобрения, които ще повлияят положително на стойността на DCR монетите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner