Какво е биткойн частен – всичко, което трябва да знаете

Ясно е, че ядрото Биткойн протокол липсва поверителност и анонимност. Въпреки че правителството обича да нарича биткойните анонимни, то далеч не е така. До известна степен потребителите имат прикрита самоличност, когато използват Биткойн. Има предложения от различни разработчици да заемат елементи от протокола Monero, за да се постигне напълно непроследима платформа в бъдеще. Докато това се случи, вероятно ще има повече вилици, които ще предлагат повече надстройки по отношение на сигурността и анонимно.

Какво е Bitcoin Private?

Биткойн Частен (BTCP), биткойн, фокусиран върху поверителността, за който е вилица ZClassic (ZCL), комбинирайки неизразходваната транзакция (UXTO) на ZCL с тази на биткойн (BTC).

Биткойн Частен раздвоени от биткойн на 28 февруари 2018 г.. Притежателите на ZClassic и Bitcoin получават Bitcoin Private за монети, държани преди моментната снимка. Тези, които имат привилегията да искат биткойн частни монети, са тези, които държат ZClassic в a ZClassic портфейл.

Bitcoin Private е предназначен да служи като peer-to-peer форма на цифрова валута, в която не участва трета страна. Транзакциите ще бъдат излъчвани и проверявани от възли, преди да бъдат предадени на майнери за одобрение. Bitcoin Private има по-значителен размер на блока в сравнение с Биткойн; това несъмнено представлява интерес за потребителите от цял ​​свят, тъй като това води до по-малко време за потвърждение на транзакциите.

За вилицата

На 28 февруари, е направена моментната снимка на ZClassic и Bitcoin blockchain и притежателите на всяка криптовалута отговарят на условията за Bitcoin Private (BTCP) криптовалути. Разпределението е в съотношение 1: 1, което означава, че притежателите на ZCL и BTC ще получат 1 BTCP за всеки 1 ZCL или BTC токени, които притежават. Основната мрежа на BTCP стартира приблизително два дни след заснемането на моментната снимка. Общо 21 милиона монети ще бъдат създадени в резултат на комбинирането на циркулиращото предлагане на BTC и ZCL.

При обявяването на Биткойн Частен вилица към края на 2017 г., това доведе до поскъпване на цените на ZCL от около $ 4 до над $ 90 за няколко седмици.

Как работи Bitcoin Private?

The Биткойн Частен протоколът има по-кратко време за блокиране от по-малко от 3 минути и много по-обширен размер на блока от 2MB от този на ядрото на Биткойн. Неговият алгоритъм за доказателство за работа е устойчив на ASIC, но графичен процесор, удобен за копаене.

Като цяло едно от предимствата на Bitcoin Private пред всички други версии / вилици е неговата поверителност. Това е същата технология като тази, използвана за ZClassic, zk-snarks (нула знания snarks). Плащанията, публикувани по технологии като тази, преминават през публичната блокчейн за прозрачност, но подробностите за всяка транзакция, която включва получателя, подателя на транзакцията, остават скрити и непроследими.

Подобно на други криптовалути, децентрализираната природа на Bitcoin Private предоставя още едно предимство като Bitcoin. Транзакциите в мрежата са peer-to-peer (изпращач към получател), без да е необходимо да се включват посредници. Мрежовите възли проверяват транзакциите в нейната блокчейн с помощта на криптография и те се записват в публичната книга. Неговият малко по-голям размер на блока, от друга страна, го прави по-бърз за осигуряване на повече сигурност и анонимност от различните версии на Bitcoin.


Как да заявите вашите биткойн частни криптовалути

Имайте предвид, че само тези, които имат Биткойн или ZClassic криптовалутите, съхранявани в портфейлите им преди моментната снимка на блокчейн, отговарят на условията да искат монетите BTCP.

Искане на вашето BTCP зависи и от портфейла, който използвате. Частният екип на Биткойн препоръчва монети BTC или ZCL да бъдат преместени на нов адрес, преди да използвате частните ключове, за да поискате токени за вилицата от съображения за сигурност.

Използване на портфейла Electrum

Можеш Изтегли, извлечете и стартирайте изпълнимия файл Electrum на вашия компютър. След това създайте нов портфейл. Въведете портфейла и личните ключове, след което щракнете върху бутона за почистване. Ще бъдете подканени да въведете вашите лични ключове и след това да преместите частните монети Bitcoin на новия си адрес.

Използване на портфейли с пълен възел

Използването на портфейла с пълен възел изисква да актуализирате java. Изтегли, разархивирайте и стартирайте файла BitcoinPrivateDesktopWallet.jar. Стартирайте и оставете blockchain да се синхронизира. Кликнете върху „портфейл“, след това „импортирайте един частен ключ“. Когато бъдете подканени да почистите, щракнете върху „да“ и изчакайте да се изтеглят заглавките на блокчейна.

Портфейли за държане на биткойн частни криптовалути

Налични са някои портфейли за биткойн частните монети, като все повече и повече доставчици на мулти-криптовалути на трети страни добавят поддръжка за монетите BTCP.

  • Имате възможност да използвате портфейла на работния плот на Full-Node, който може да бъде изтеглен за всички версии на операционната система, достъпни от частния биткойн Страница на GitHub.
  • Има и възможност за използване на портфейла Electrum. Този портфейл също е на разположение да бъде изтеглени на GitHub.
  • Предлага се опция за хартиен портфейл за тези, които се чувстват комфортно с него. The Страница от хартиен портфейл от частния екип на Биткойн кара потребителите лесно да генерират адреси с единичен подпис и многобройни портфейли.
  • Както бе обявено от Коиноми относно подкрепата за биткойн частната монета, оттогава те добавят това към списъка с монети на Coinomi. Потребителите, които имат актуализирани версии на приложението Coinomi за своите устройства с Android, могат да получават и изпращат биткойн частни токени от своите мобилни телефони.

Къде да купя BTCP

Биткойн частен (BTCP) е включен в списъка за търговия Satoshi в началото на март 2017. Освен това, търговията също е на живо Nanex, добре известен обмен в общността NANO. Bitcoin Private също има приложение, което да бъде включено в Binance и HitBTC деклариран че ще изброят и BTCP.

Bitcoin Private в момента се обменя ТърговияSatoshi за Bitcoin, Litecoin, Tether, Doge и Bitcoin Cash.

Анализ на цените

Началната цена на BTCP беше при $ 65,82. Най-ниската стойност, която беше регистрирана досега, беше 60,39 долара, а най-високата беше 85,68 долара – според CoinCodex. Цената все още е доста ниска според очакванията на общността – която се надява, че топ 10 на борсата ще изброи BTCP и те биха могли да търгуват с монети без големи рискове.

Как работи биткойн частното копаене

Биткойн частни употреби Equihash. Това означава, че майньорите могат да използват всеки Zcash майнер за добив на Bitcoin Private. Не забравяйте да зададете URL адреса на пула до номера на порта.

Има и официален пул за копаене, към който можете да се присъедините. Изгражда се и се управлява от самите разработчици на Bitcoin Private. Има и някои други пулове, в които можете да копаете монетите BTCP, списъкът с пулове може да бъде намерен в частния биткойн официален сайт.

За да улесни избора на пула, който да се добива, той разделя списъка на спонсорираните от общността пулове, който е проверен от тези, които все още не са потвърдени. Важно е да бъдете предпазливи, преди да се присъедините към непроверени пулове за копаене.

Екипът зад биткойн частен

Зад проекта Bitcoin Private има екип. Тъй като Bitcoin Private е управляван от общността, имаше над 200 участници и над 20 инженери, които се присъединиха към разработването на Bitcoin Private протокол за развитие в рамките на 30 дни и списъкът продължава да расте, тъй като повече хора са добре дошли в екипа.

Заключение

BTCP съчетава най-доброто от двата протокола; Биткойн и ZClassic. Той прилага частния характер на ZClassic, като същевременно разширява функционалността на Bitcoin.

За да научите повече за проекта, посетете връзките по-долу:

Официален уебсайт

Бяла хартия

Страница с често задавани въпроси за Fork

GitHub

Twitter

Facebook

Reddit

Раздор

Телеграма

Уикипедия

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map