Какво е Aeternity (AE) – Всичко, което трябва да знаете

Основана през 2017г, Вечност е нова, мащабируема криптовалутна платформа, която има за цел да подобри криптовалутите, като цяло, чрез решаване на някои от най-сериозните проблеми: мащабируемост и сигурност.

Премахване на неефективността в криптомаркета, увеличаване на мащабируемостта на интелигентните контакти и dapps, заличаването и преместването на изпълнението на договора извън веригата са само част от нещата, които правят Aeternity да се откроява сред тълпата.

Интелигентно мащабиране на контакти – Как Aeternity решава този проблем

Едно от основните предизвикателства пред приемането на блокчейн е мащабирането на интелигентните договори. Въпреки това, мащабируемостта може да бъде адресирана по три начина: чрез увеличаване на производителността с различен консенсусен механизъм, чрез увеличаване на производителността с рязкост или чрез преместване на интелигентни договори извън веригата, област, в която Aeternity в момента иновации.

Първият подход, този за увеличаване на производителността с различен консенсусен механизъм, има за цел да увеличи броя на транзакциите в секунда, с които блокчейнът може да се справи; този метод обаче има своите граници.

Увеличаването на производителността с рязкост е техника, която включва разделяне както на транзакции, така и на заявки за интелигентни договори в парчета (групи възли). Този метод все още не е идеален, тъй като води само до частична проверка на транзакцията само от няколко възли.

Третото и последно решение за мащабиране на интелигентния договор е чрез преместване на изпълнението им извън веригата, което е и основната цел на Aeternity.

Държавни канали – един от основните пробиви на платформата

Държавните канали могат да се считат за комуникационни линии, които позволяват изпълнението на интелигентни договори извън веригата. Това означава, че договорите за държавни канали могат да работят с по-голяма поверителност, както и с повишена ефективност.

Решение и разногласия

Едва когато договарящите страни стигнат до застой или се появи несъгласие, кодът на интелигентния договор се налага от блокчейна. Благодарение на този метод договорът остава частен и блокчейнът може да уреди резултата, като действа като частна административна система за интелигентни договори.

Поради факта, че само окончателният сетълмент трябва да бъде обработен по веригата, това води до увеличаване на нивата на производителност.

Изграждане на функционални интелигентни договори

С бъдещите планове за изграждане на JS библиотеки и JSON API за целите на уеб разработката, Aeternity в момента позволява на разработчиците да създават и изпълняват интелигентни договори на езика Chalang. Aeternity не идва с поддръжка за програмиране с държавно съдържание, което означава, че договарящите страни са отговорни за поддържането на състоянието на програмата.


Гениалните системи за доказателство за работа и доказателство за залог на платформата

Както споменахме по-горе, Aeternity предлага и уникална система за управление, като консенсусът се постига чрез хибридна система Proof-of-Work (PoW) и алгоритъм Proof-of-Stake (PoS). Тази хибридна PoW система насърчава създаването на по-добри DRAM процесори, но също така проправя пътя към несравнима децентрализация, като позволява на смартфоните да добиват.

По отношение на системата Proof-of-Stake (PoS), тя се използва за делегиране на гласуване чрез претегляне на решението върху количеството токени, които притежава сметката. С прости думи, това означава, че майньорите могат да гласуват, а притежателите на стойност могат да залагат, за да вземат решения заедно.

Иновационни и децентрализиращи оракули

Не на последно място, имаме Oracle, който свързва данните от реалния свят с интелигентни договори, като основно осигурява достъп до данни извън блокчейна. Тази функция позволява на потребителите да задават въпроси, след което да получават различни отговори. Някои реални примери за това могат да включват проверка на цената за всяка криптовалута, цената на златото или времето във всяка част на света.

Само тази функция със сигурност ще превърне Aeternity в една от водещите крипто платформи в бизнес средите за маркетингови проучвания и в крайна сметка дори ще доведе до значителен растеж някъде в близко бъдеще.

По поръчка, „Aepps“ с отворен код от първия ден след стартирането на Mainnet

Екипът на Aeternity е наясно с потенциала на платформата и не е изненадващо, че се стреми да привлече колкото се може повече разработчици на мобилни и уеб приложения. Децентрализираните приложения на Aeternity, наречени „aepps“, ще бъдат достъпни от първия ден след официалното стартиране на Mainnet на платформата.

AE Token (AE)

В момента се класира на 28 в топ 100 на криптовалутната диаграма на CoinMarketCap, Вечност е доста подобен на ETH, когато става въпрос за системни такси. Накратко, всички системни такси и интелигентни договори се уреждат в Aeon, тъй като токен Aeternity все още не съществува.

Може би си струва да се знае, че мрежовите токени могат да се съхраняват практически във всеки портфейл на Ethereum, който поддържа ERC-20 токени. Можете да закупите AE от Gate.io, Binance.com, или IDAX.mn

Пътна карта и бъдещи планове

Aeternity стартира своето развитие през първата част на 2017 г., скоро последвано от пускането на Testnet и официалната продажба на токени, подкрепящата кампания и създаването на основни приложения. В момента Aeternity се подлага на одит за сигурност, като стартирането на Mainnet е планирано преди края на годината.

Хората зад проекта

Aeternity се свързва с едно от най-големите имена в крипто индустрията, това на Янислав Георгиев Малахов, основателят на Aeternity, известен още като „Кръстникът на Ethereum“.

Повече информация за всички членове на екипа на Aeternity можете да намерите на официалния уебсайт на платформата.

Вечност – платформа за промяна на играта, но струва ли си да инвестирате в нея?

Като се има предвид всичко, Aeternity е една от най-иновативните и най-вълнуващи платформи за криптовалута, пуснати на пазара през последните години. Той е тук с похвална мисия за подобряване на индустрията на крипто и го прави смело, като премества интелигентните договори извън веригата и подобрява мащабируемостта с дълъг марж, както и като намалява тези неудобни колебания в цените, обикновено свързани с всички криптовалути.

Следващото най-добро нещо за бъдещи крипто инвеститори? Времето ще покаже.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map