Bytecoin Binance Listing – Най-координираната помпа и сметище за 2018 г.?

От началото на статията бих искал да спомена, че фактите, които ще представя, нямат валидни доказателства зад себе си и това е просто моята спекулация относно това, което току-що се случи с цената на BCN.

Както може би знаете, днес Binance обяви, че те изброяват BCN. Както UseTheBitcon съобщи, цената скочи до 114% на всички борси. По-интересното е, че цената на Binance всъщност е 10 пъти по-голяма от тази, докладвана от CoinMarketCap. Как Да започваме.

Историята за това как BCN нарастват 32 пъти за по-малко от един ден

Първо, малка част от общността знаеше за списъка на BCN Binance. И изобщо не беше трудно да разбера; Crypto_Ed_NL всъщност посочи това на 3 май.

Пет дни са много време, достатъчно време за създаване на координирана помпа и изхвърляне на масивно ниво. Не обвинявам Crypto_Ed_NL тук, ако го следвате, вероятно знаете, че той е уважаван крипто OG с много опит зад гърба си. Като това потребител на reddit посочи, BCN търгуваше около 72 сатоши на HitBTC и Poloniex по-рано днес, преди новините от Binance листинг. Тогава Binance обяви, че те официално изброяват BCN и нещата започват да излизат извън контрол. Цената на борсата започна от около 280 сатоши, която по-късно нарасна до 2300 сатоши. На тази цена BCN би бил топ 5 на криптовалутата. Ненормално нещо за изображение за криптовалута като BCN.

Сега, как е възможно да расте толкова много за толкова кратък период от време? Е, екипът на BCN не съобщи предварително на общността, че ще бъдат включени в основна борса, а качиха само това пост и хвалене с увеличение на цената. Не е ли малко сенчесто? Кои важни новини биха могли да помпат цената на BCN 50%?

Разбиране на Pump and Dump

Първо, нека проверим какво Satekroketje забелязан.

Проследявах го отблизо и установих, че тегленията от HitBTC и Poloniex не са работили, нито уеб портфейлът на BCN. Когато проверяваме техния блокчейн изследовател, установяваме, че през последните 2 часа не са добивани нови блокове. Търговията на BCN започна в 06:02 UTC и оттогава са извлечени само 46 блока, съдържащи общо 997 транзакции. Броят на транзакциите, които са преминали, изглежда много малък за една монета, която току-що е нараснала над 32 пъти за няколко часа.

Все още не съм проверил това, но може да е истина. Броят на транзакциите е изключително нисък и вероятно само няколко са видели съобщението навреме, включително хората, отговарящи на P&Г. Ако само няколко души са успели да депозират, докато мрежата започне да има проблеми, това означава, че обемът на Binance е бил и е доста нисък, достатъчен за манипулиране нагоре и надолу. Нещо повече, може би мрежата е била манипулирана по начин, който да предава само няколко транзакции, като блокира останалите след това.

Сега има няколко слухове, за които това може да се подразбира.

  1. Екипът на BCN – в някои групи хората говорят за това как екипът на BCN всъщност е знаел за това и е спечелил да продаде голяма част от своите притежания, но не преди да увеличи цената до 30x +. Съществуват и някои теории, че целият мрежов проблем идва от тях, за да могат първо да продадат своите притежания на възможно най-добрата цена. Но отново това са слухове и досега нищо не беше потвърдено.
  2. Помпа&Dump group – това е второ предположение, където хората твърдят, че екипът на BCN няма нищо общо с това и всъщност P&D група се справи с всичко за сериозна печалба. Проблемът в мрежата също е причинен от тях.
  3. Poloniex – Както можете да забележите, цената на Poloniex е нараснала до максимум 200 сатоши. HitBTC също имаше това за известно време, след което и там избухна. Защо цената на Poloniex би била по-ниска? Тъй като имаха голям обем BCN, от който искаха да „избягат“. И така, те започнаха да го продават на Binance и да блокират тегленията за голяма печалба. Те биха продали всичките си токени и след това вероятно биха купили повече от потребителите с цел печалба. Сега всичко е само слух и нищо не се потвърждава. Това е само слух от няколко групи за криптовалута, че Poloniex е намекнат в това по някакъв начин.

Моето лично мнение относно значението на Poloniex и списъка на Binance

Не мисля лично Poloniex да има нещо общо с това, тъй като обменът им е уважаван и в миналото бяха коректни с потребителите. Вероятно това е ръката на P&D група или дори екипът на BCN. Този, който знаеше, че Binance ще изброи BCN и имаше достатъчно средства, за да премести цената толкова високо. Но не направих този пост, за да обвинявам Poloniex или Pump and dump groups. Освен това, малко след това, Poloniex деактивира тегленията, което е справедливо нещо в тази ситуация.

Тези неща се случиха в крипто. Затова е важно установеният обмен като Binance да добавя само качествени проекти с екипи, които заслужават признание за своята упорита работа. Като обмен номер едно, Binance трябва да проверява по-правилно криптовалутите, преди да ги добави и да държи подозрителните извън обмена им.

Общността направи Binance това, което е и Binance трябва да го разбере. Започнахме да използваме Binance, защото изброените там криптовалути имаха определено ниво на качество и обем. Ако това не се промени в бъдеще, силно се съмнявам, че Binance вече ще бъде борсата №1. Като търговец на криптовалута на непълно работно време разбирам, че има рискове при търговията с криптовалути. Но един типичен потребител, който току-що се присъедини към Binance, може да вложи голямо количество лични средства в криптовалута като BCN, когато вече е нараснал с 600%, мислейки, че може да отиде по-високо. Какво би чувствал той към Binance и криптовалутата като цяло, когато ще разбере, че всичко е масивна Pump and Dump?

Моля, създайте безопасна среда за търговия. За нас клиентите, които използват вашата услуга. Криптовалута със сенчесто минало като BCN не трябва да бъде включена в Binance, моите два цента.

Това е пост за гост, направен от ентуиасти на BCN по отношение на текущата ситуация. Авторът предпочита да запази личността си частна. UseTheBitcoin.com и неговият персонал не отговарят за нито едно негово мнение.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me