8 най-добри портфейла за криптовалута за вашите монети

Портфейлът за криптовалута е по-скоро като банкова сметка, където се съхраняват вашите монети или токени. Тя ви позволява да получавате от хора, да ги запазвате, а също и да ги изпращате на други като плащане или когато се опитвате да обменяте за местни валути.

Типове портфейл за криптовалута

Има четири (4) основни типа портфейли за криптовалути, а именно: Софтуерен портфейл, Уеб портфейл също известен като Хостван портфейл, Хардуерен портфейл, и накрая Хартиен портфейл.

Софтуерни портфейли

Софтуерни портфейли изисква изтегляне на софтуерни клиенти за създаване и използване на портфейли за криптовалута. След това може да се инсталира на вашите частни компютърни системи (настолен компютър / лаптоп), може да се инсталира и на мобилни устройства. Клиентите за компютърни софтуери като Bitcoin Core ще изискват от вас да изтеглите Blockchain, който е доста значителен по размер, с размер над 100 GB. Това може да обезсърчи хората с ограничена честотна лента или тези с малко място за съхранение на компютъра си. От друга страна, клиентът на софтуерен портфейл, като MultiBit, ще ви позволи да създадете и използвате биткойн портфейл, без да изтегляте информация за Blockchain. Armory е друга алтернатива за софтуерен портфейл, но това може да е малко техническо за настройване. Тези портфейли ви дават предимството да имате пълен / пълен контрол върху сигурността на вашите монети. За мобилни устройства тези портфейли могат да бъдат много по-лесни за настройка и работа. Сайтове като MyCelium, Electrum и Copay предлагат страхотни клиенти за портфейли за устройства с Android и iOS с пълни функции за архивиране. Copay не се предлага само на мобилни устройства, а може да се инсталира и на компютър. Имайте предвид, че тези портфейли са защитени толкова, колкото и устройствата, на които ги инсталирате. Трудно е, но не е невъзможно информацията за портфейла да бъде открадната с помощта на злонамерен софтуер.

Уеб / хостван портфейл

The Уеб / хостван портфейл въпреки това е този, който се хоства от трето лице или организация и е достъпен чрез интернет. Тези портфейли са много по-лесни за използване, но единственият проблем е, че трябва да се доверите на вашия доставчик, за да поддържате високо ниво на сигурност, за да защитите вашите монети. Създаването на онлайн портфейл за вашите криптовалути е толкова лесно, колкото да се регистрирате за нов имейл акаунт при доставчици на услуги като Blockchain и Coinbase. Освен това можете да получите достъп до портфейла си от всички свързани с интернет устройства, така че достъпът до вашите криптовалути не може да бъде по-лесен.

Хардуерни портфейли

Хардуерни портфейли, от друга страна, са офлайн портфейли, с форма на USB, които трябва да бъдат включени в компютърно устройство, за да извършвате транзакции. Тези портфейли са защитени от зловреден софтуер на компютъра, тъй като частните ключове се генерират на самото устройство, офлайн. Те също са лесни за използване и за тяхното използване не са необходими малко или никакви технически познания. Те имат функциите да ги защитят с пароли за борба с кражбите. Инвестиране в хардуерни портфейли като TREZOR или Портфейл Ledger ви дава голямо спокойствие.

Хартиени портфейли

И накрая, Хартиени портфейли са това, което те наричат, документи. Хартиените портфейли са малко по-сигурни от използването на софтуерни и хоствани портфейли, защото физически адресите ви са отпечатани на хартия. Можете напълно да отпечатате адреса на портфейла за себе си, използвайки BitAddress или WalletGenerator. Макар и по-сигурен, той може да бъде разкъсан, напоен и повреден по много начини, защото е хартия. Следователно е от съществено значение да направите толкова много физически копия, за да се съхраняват на безопасно място.

Интересно: Най-добрият биткойн портфейл за Android

8 най-добри портфейла за криптовалута

Има много криптовалути там, над хиляда от тях с биткойн е най-популярната, а други се наричат ​​алтернативни криптовалути. Въпреки че някои портфейли бяха споменати по-горе, но по-долу е даден списък с портфейли за криптовалути в техните категории и коя криптовалута поддържат.

Портфейл Exodus

лого на портфейла за криптовалута exodius


The Портфейл Exodus е и софтуерен портфейл, наличен за персоналните компютри в момента. Понастоящем Exodus поддържа Aragon, Augur, BAT, Bitcoin, Bitcoin Cash, Civic, Dash, Decred, District0x, EOS, Ethereum, ETH Classic, FunFair, Gnosis, Golem, Litecoin, OmiseGo и SALT. В нея е вградена помощната програма ShapeShift, която улеснява конвертирането или закупуването на криптовалута с друга, без да се налага да напускате интерфейса на портфейла.

Ledger Nano

Ledger криптовалутен хардуерен портфейл

The Ledger Nano S Cryptocurrency Wallet е хардуерен портфейл, който поддържа множество криптовалути. Целта му е да се елиминират атаки чрез прилагане на втори защитен слой, който помага на потребителите да одобряват физически своите транзакции чрез натискане на бутоните на устройството, преди транзакциите да бъдат изпълнени. Устройството Ledger Nano S в момента поддържа следните монети; Ark, Bitcoin, Bitcoin Gold, Bcash, Dash, Digibyte, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Hcash, Komodo, Litecoin, NEO, PIVX, PoSW, Qtum, Ripple, Starts, Stealthcoin, Stellar, Stratis, Ubiq, Vertcoin, Viacoin и Zcash.

Интересно: Топ 7 причини за притежание на портфейл от Ledger

Портфейл Guarda

Портфейл за криптовалута Guarda

Портфейлът Guarda е един от най-признатите портфейли за криптовалута на пазара. Разработчиците зад този проект работят, за да предложат мултиплатформен, мулти-крипто и портфейл за притежатели на крипто.

Има няколко портфейла с цифрова валута, които изискват от потребителите да предоставят лична информация за тях, което няколко потребители не искат да правят. Guarda е решение без лишаване от свобода, което позволява на потребителите да останат частни и да се грижат за поверителността си.

В допълнение към това има над 40 различни криптовалути, поддържани от този портфейл. Някои от тях включват Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), EOS, Stellar (XLM) и много други, включително ERC-20. Това позволява на хората на криптовалутния пазар да имат различни цифрови валути в един и същ портфейл. Потребителите могат да държат, изпращат, получават и обменят тези виртуални валути в портфейла на Guarda.

Този портфейл за криптовалута се поддържа и на много различни платформи, Web, разширение за Google Chrome, Desktop и Mobile. Това помага на много хора да имат достъп до сигурен и лесен за използване портфейл, който е бил разпознат от своите потребители като отличен портфейл. Според Trustpilot, 80% от потребителите смятат, че предлага „отлични“ услуги.

Портфейлът работи и с различни основи в криптовалутната индустрия. Според официалния сайт на Guarda, Changpeng Zhao, съосновател и главен изпълнителен директор на криптовалутната борса Binance, твърди, че Guarda е ранен поддръжник на борсата.

В бъдеще много други цифрови валути и платформи може да се поддържат от този крипто портфейл.

Атомен портфейл

Атомен портфейл

Атомна е децентрализиран мултивалутен портфейл, който поддържа над 500 дигитални активи сред най-добрите криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Cardano и др. в един лесен за употреба интерфейс. Основана през 2018 г., Atomic Wallet вече се е превърнала в една от най-популярните опции на пазара според своите 500 000 потребители. Предлага се в основната десктоп OS, Android и iOS.

Като децентрализиран портфейл, Atomic предлага на потребителите пълна поверителност и сигурност на техните данни. Частните ключове са криптирани на устройствата на собствениците на портфейла, следователно никой освен потребителите не може да контролира средствата си. Освен това притежателите на крипто не само могат да управляват портфолиото си, но и да купуват, залагат и обменят цифрови активи с лекота. Опцията за закупуване на крипто е достъпна за BTC, ETH, XRP, LTC, BNB и други 15+ криптовалути с банкова карта от 17 местни фиатни валути (включително USD, EUR, БВП) по целия свят. Също така, на потребителите се предлага да разменят незабавно 60+ крипто двойки анонимно и да получат кешбек за всяка борса, присъединявайки се към програмата за лоялност Atomic Wallet Освен това можете да спечелите пасивни доходи, докато залагате ATOM, XTZ, KMD, ZIL и други популярни PoS активи с 5-23% APR, поддържащи децентрализацията на мрежата и получаващи награди директно от валидатори.

За да започнете да използвате Atomic, не е нужно да създавате акаунт или да предавате KYC и проверка за основните функции на портфейла. Не на последно място, има изключително обслужване на клиентите, което е готово да осигури ефективна и бърза реакция в рамките на приблизително 15-25 минути 24/7.

Изключително важно е да проучите кой портфейл е най-подходящ за коя криптовалута, преди да започнете да ги придобивате и се надяваме, че това ръководство ви е насочило към правилния път.

Портфейл Trezor

Портфейлът за криптовалута Trezor е подобен на устройството Ledger. Това е и хардуерен портфейл и е проектиран да работи с всички операционни системи. Кризисният портфейл Trezor също поддържа Bitcoin, Litecoin, DASH, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, UBIQ, NEM и други ERC-20 токени.

Портфейл Jaxx

Портфейлът Jaxx е един от най-добрите портфейли за криптовалути, който поддържа мулти-валути. Той е разработен и поддържан от Decentral, добре позната компания, която предлага цифрови валутни услуги. Понастоящем Jaxx поддържа криптовалути Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP и Bitcoin. Портфейлът е достъпен за изтегляне за потребители на мобилни и настолни компютри. Можете да изтеглите разширението Jaxx за Android, iPhone, Tablet, iPad, Windows, Mac, Linux и Google Chrome.

Портфейл Агама

The Портфейл Агама все още е във фаза на разработка, но предлага уникални функции, които позволяват на потребителите да използват множество криптовалути и да избират коя сигурност е най-добра за тях. Agama поддържа Bitcoin, Bitcoin Dark, BitMark, Carboncoin, DigiByte, Dogecoin, Franko, Game кредити, Komodo, Litecoin, Unocoin, Zcash и Zetacoin. Портфейлът Agama е наличен само за настолни компютри в момента.

Портфейл Coinomi

Портфейлът Coinomi е мобилен портфейл за криптовалути с много валути за операционната система Android (IOS версията идва скоро). Той поддържа широк спектър от криптовалутни активи. Coinomi поддържа Bitcoin, Abncoin, Asiacoin, Auroracoin, Bata, Belacoin, Bitcoin Plus, Blackcoin, Britcoin, Canada eCoin, Cannacoin, Clams, ClubCoin, Compcoin, Dash, Defcoin, Denarius, Digibyte, Digitalcoin, Dogecoin, E-coin, EDRcoin, EGulden, Einsteinium, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Feathercoin, Flashcoin, Game Credits, GCRcoin, Gridcoin, Gulden, Hempcoin, Insane, Internet of People, IXCoin, Landcoin, LBRY Credits, Linx, Litecoin, Monacoin, Myriadcoin, Namecoin, Nav , Neoscion, Neuro, Novacoin, NuBits, NuShares, OKCash, ParkByte, Peercoin, Pesobit, Pinkcoin, PIVX, POSW, Potcoin, Putincoin, Reddcoin, Richcoin, Rubycoin, Shadowcash, Smileycoin, Solarcoin, Stratis, Syscoin, Ultimate Secure Cash, Unob Secure Cash , Verge, Vertcoin, Vpncoin, Zcash и ZCoin криптовалути.

Източник на изображението: CryptoTimes

Прочетете още:

  • KeepKey Wallet Review – Мощен & гъвкав хардуерен портфейл за криптовалута
  • Sendbit.io – Сигурно и бързо решение за крипто банкиране и портфейл
  • Как да използвам MyEtherWallet | Ръководство за начинаещи
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map