Guia de negociació de criptomonedes per a principiants

Una introducció completa al comerç de Bitcoin i criptomonedes

Amb un volum de negociació de 24 hores de mitjana d’uns 50.000 milions de dòlars aquest any, i sovint creuant 100.000 milions de dòlars, els mercats de criptomonedes han crescut significativament des dels seus primers anys. Avui en dia, els participants al mercat de criptografia inclouen una combinació de comerciants minoristes i institucionals, i els actius digitals, liderats per Bitcoin (BTC), es consideren àmpliament una classe d’inversió alternativa.

Si sou nou en els mercats de criptomonedes, aquesta guia us presentarà els conceptes bàsics del comerç criptogràfic, cosa que us permetrà començar a negociar criptomonedes amb confiança..

Introducció al comerç: compra baix, ven alt

En el seu nucli, el comerç implica comprar i vendre un actiu per intentar obtenir beneficis. Si bé el comerç actual implica diversos instruments relativament complicats (futurs, opcions, permutes, etc.) i estratègies (cobertura, shorting, arbitratge, etc.), el principi subjacent de la compra baixa i la venda alta continua sent rellevant.

L’objectiu principal d’un comerciant és comprar un instrument a un preu determinat i vendre’l després a un preu més elevat (en el que es coneix com un comerç llarg), embutxacant la diferència com a benefici. L’ordre de les transaccions pot canviar, com és el cas d’un comerç curt, en què un comerciant intenta vendre primer primer i comprar més baix després, però l’objectiu és el mateix.

Tot i que, en teoria, això sona com un concepte simple, a la pràctica implica una avaluació del preu de mercat de l’instrument i si està infravalorat o sobrevalorat en un moment donat. Al cap i a la fi, només es pot vendre un instrument a un preu més alt si algú creu que val més i està disposat a pagar-lo.

Beneficis i pèrdues realitzats i no realitzats

Entrar en un comerç, tant si es fa llarg com si és curt, també es coneix com a posició i pot ser emocionant veure com la seva posició obté beneficis a mesura que el mercat avança a favor seu. Tanmateix, els guanys que vegeu contra la vostra posició són "no realitzat" (també conegut com "guanys de paper") fins que realment surti de la posició. Sortir de la posició significa vendre l’instrument que teniu (contra un comerç llarg) o tornar-lo a comprar (contra un comerç curt).

Per exemple, si vau comprar 1 BTC a 5.000 dòlars durant la caiguda del març de 2020 en previsió de la futura apreciació, efectivament vau passar molt de temps. Si encara manteniu aquesta moneda, actualment valorada en uns 18.250 $, teniu un guany no realitzat de 13.250 $ (és a dir, 18.250 $ – 5.000 $).

No obstant això, si el preu de Bitcoin baixa a 17.000 dòlars en la propera hora, el vostre guany potencial també es reduirà a 12.000 dòlars. Aquest exemple demostra que el vostre guany real només es realitzarà quan veneu aquesta moneda i sortiu de la vostra posició llarga. Fins aleshores només es poden mirar els guanys potencials o no realitzats.

De la mateixa manera, es produeixen moviments de preus desfavorables "pèrdues de paper" que també només es realitzen quan sortiu de la posició. En qualsevol dels dos casos, com a comerciant, és important tenir en compte la distinció entre beneficis i pèrdues realitzats i realitzats, o P&L. Els beneficis i les pèrdues només són reals quan es realitzen.

Comerç o inversió

El comerç i la inversió són dues activitats diferents, fins i tot si els seus objectius estan una mica alineats. Tant els inversors com els comerciants busquen beneficis, però les seves mentalitats, estratègies i compromisos són molt diferents.

Quan invertiu en un actiu, com ara BTC, bàsicament comprareu la idea i fins i tot la cultura que hi ha al darrere. És possible que us estigueu comprometent a mantenir la vostra posició o "hodl" el vostre BTC: durant anys, si no dècades. En canvi, quan només negocieu BTC, no teniu aquests compromisos i només us preocupa el preu de mercat a curt termini i els esdeveniments que l’impulsen..

Tot i que no hi ha durades fixades que diferenciïn les operacions de les inversions, els operadors solen ser més actius en períodes de temps més curts i específics de l’objectiu. Els comerciants de dia, per exemple, mantenen les seves posicions durant hores al dia, però els scalpers (un subconjunt de comerciants de dia) poden entrar i sortir de posicions en minuts, si no en segons.

L’elecció entre negociar i invertir depèn dels vostres objectius financers personals i d’una avaluació del preu, el valor i les perspectives del vostre instrument seleccionat, tant a curt com a llarg termini..

Comprensió dels mercats de criptografia

Tot i que el comerç no requereix estrictament un mercat, tenir-ne un té avantatges significatius. Tot i que, en teoria, podeu canviar qualsevol cosa simplement comprant-lo directament a un venedor i venent-lo a algú altre (diguem-ne al vostre veí i després a algú que coneixeu), aquest escenari no és escalable.

Els mercats com els intercanvis de criptomonedes tenen molts avantatges, però potser fonamentalment és la capacitat de proporcionar liquiditat, cosa que significa que els comerciants poden completar ràpidament transaccions simultànies en qüestió de minuts sense buscar ni esperar compradors i venedors. La liquiditat del mercat és un terme per determinar amb quina facilitat i rapidesa es pot comprar o vendre un actiu contra les comandes disponibles al mercat, sense que el seu comerç afecti dràsticament el preu de mercat de l’actiu..

En general, un actiu líquid és el que molta gent està interessada en negociar, és a dir, el volum de negociació d’aquest actiu és elevat i el preu de l’actiu no varia dràsticament d’un comerç a un altre. Els mercats com els intercanvis agrupen la demanda d’un actiu determinat en un lloc centralitzat perquè els compradors i els venedors puguin coincidir amb més facilitat i rapidesa.

Atesa la necessitat de liquiditat, índexs de preus fiables, transaccions segures i altres funcions, pràcticament tota la negociació de criptomonedes es realitza en borses dedicades com OKEx o mitjançant corredors especialitzats.

Amb OKEx, per exemple, podeu comprar o vendre BTC i una gran quantitat d’altres criptomonedes suportades gairebé a l’instant, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, per una tarifa molt petita per operació..

Spot o derivats

Els mercats criptogràfics segueixen, en gran mesura, els mateixos formats que els seus homòlegs tradicionals i es divideixen en spot i derivats. Un mercat puntual és el lloc on podeu comprar o vendre una moneda digital a l’instant i rebre les monedes / fitxes reals que esteu negociant. Un mercat de derivats tracta contractes (com futurs, opcions i permutes) que segueixen o obtenen el seu valor d’una criptomoneda subjacent. Les operacions que impliquen contractes de derivats no sempre lliuren monedes / fitxes reals al comerciant.

Per naturalesa, els derivats són productes de negociació més sofisticats i sovint comporten un risc més elevat en comparació amb el comerç al comptat. Tot i que aquesta guia se centrarà principalment en els conceptes bàsics del comerç al comptat, la majoria dels principis més generals també són aplicables al comerç de derivats. Podeu consultar la nostra guia de derivats de criptografia per obtenir més informació sobre cada tipus i com funciona.

Parelles de negociació

Els mercats de criptomonedes, com els mercats tradicionals, tenen diversos parells llistats per negociar (cadascun representa un mercat), que es denoten per la combinació de marcadors d’actius, com ara BTC / USDT, ETH / BTC o LTC / BTC. Cada parell de mercat es refereix adequadament a dues monedes. No sempre són criptomonedes, ja que alguns intercanvis admeten parells comercials fiduciaris, és a dir, el comerç es produeix entre una moneda criptogràfica i una moneda fiduciària o emesa pel govern, com ara BTC / USD, BTC / EUR o BTC / GBP. Aquests parells reflecteixen cotitzacions o tipus de canvi. La primera moneda del parell és el "base" moneda, i la segona és la "pressupost" moneda.

Els parells comercials són com es reflecteixen sovint els preus de les criptomonedes, especialment en els intercanvis. Per exemple, un parell BTC / USDT que cotitza a 18.250 USDT significa que 1 BTC equival a 18.250 USDT, o aproximadament 18.250 $. De la mateixa manera, ETH / BTC a 0,03 significa que 1 ETH és igual a 0,03 BTC, o aproximadament 550 $ en el moment d’escriure..

Denominació criptogràfica

Com s’ha comentat anteriorment, els parells comercials inclouen divises base i cotització. Tot i que les monedes base poden ser qualsevol de les criptomonedes llistades en una borsa, les monedes de cotització solen ser més limitades.

A l’espai criptogràfic, BTC és la moneda digital líder i també és la moneda de cotització predominant en parells comercials denominats en criptografia. L’establecoin Tether (USDT) i l’altcoin líder, Ether (ETH), són altres monedes de cotització habituals. OKEx té el seu propi testimoni de plataforma, OKB, que també s’utilitza com a moneda criptogràfica de cotització a la borsa.

Denominada Fiat

Els parells denominats Fiat són, en comparació amb els parells denominats criptogràfics, més intuïtius per als comerciants que equilibren els seus comptes en les seves respectives monedes fiduciàries. Per exemple, un comerciant que operi en USD pot preferir negociar BTC / USD o parells equivalents per veure el preu de BTC cotitzat en USD.

No obstant això, la majoria d’intercanvis de criptografia (inclòs OKEx) utilitzen monedes estable en lloc de monedes fiduciàries reals per representar parells denominats fiduciàries. El USDT és, amb diferència, l’establecoin fixat en el preu del USD més utilitzat al mercat, però altres inclouen TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC), USDK i altres.

Elecció del parell de negociació

Tant els parells comercials denominats criptogràfics com els fiduciaris fiduciaris tenen els seus pros i els seus contres, i la vostra elecció depèn dels vostres objectius i objectius comercials.

Per exemple, els comerciants que vulguin mantenir i potenciar les seves participacions en BTC (independentment de la fluctuació del preu denominat fiat de Bitcoin) afavoreixen els parells denominats BTC. Tanmateix, aquells que finalment negocien per obtenir beneficis fiduciaris i volen que els seus guanys no variïn amb els moviments del preu de les divises, optaran per parells denominats fiduciaris..

Comprendre el preu i l’activitat del mercat

Ara que hem cobert parells i cotitzacions comercials, parlarem de com es produeixen aquestes cotitzacions, que són, teòricament, preus de mercat.

Si el parell BTC / USDT cotitza a 18.000 USDT, significa que la taxa del mercat per a 1 BTC és de 18.000 USDT. Tanmateix, en realitat, i sobretot amb mercats de criptografia volàtils, es tracta d’una descripció molt simplificada del preu d’1 BTC, ja que el preu citat exacte està subjecte a canvis i no s’aplica necessàriament en les dues direccions (no sempre es pot comprar i vendre al mateix preu).

Aquesta xifra (18.000 USDT) és només l’últim preu al qual es va executar al mercat un comerç, per petit que fos. Tot i que tècnicament ho converteix en el preu de mercat, és molt poc probable que sigui el preu que realment obtindreu al mercat per a les vostres comandes de compra o venda..

En canvi, les cotitzacions reals disponibles al mercat estan representades per "pregunta" i "ofertes," on les preguntes són comandes de venda (és a dir, vull vendre BTC a un preu determinat) i les ofertes són ordres de compra (és a dir, vull comprar BTC a un preu determinat).

Preguntes i ofertes, responsables i compradors

Com s’ha comentat anteriorment, hi ha una diferència entre l’últim preu negociat i el preu real de mercat. Aquest últim depèn de diversos factors, com ara la distribució entre les preguntes i les ofertes i la seva profunditat.

Definides simplement, les preguntes són comandes de venda i les ofertes són ofertes de compra que apareixen actualment en un mercat determinat (per exemple, a OKEx). Cada oferta i oferta inclou un preu i un import. Per exemple, una sol·licitud pot exigir la compra de 0,5 BTC al preu de 18.000 dòlars per BTC; això significa que el preu total de la comanda seria de 18.000 dòlars x 0,5 BTC = 9.000 dòlars. De la mateixa manera, una oferta pot ser de 0,25 BTC a 17.500 $ per BTC, el que significa que el licitador està disposat a comprar 0,25 BTC per 4.375 $ (és a dir, el preu total de la comanda seria de 17.500 $ x 0,25 BTC = 4.375 $).

Tant les sol·licituds com les ofertes estan disponibles per ser preses o emplenades per qualsevol persona de la borsa (tret que el comerciant cancel·li la sol·licitud o l’oferta abans d’omplir-la). Tanmateix, en ambdós casos no cal que ompliu tot l’import de la sol·licitud ni de l’oferta. Podeu triar qualsevol quantitat inferior o igual a l’import citat. Si mirem els exemples de sol·licitud i d’oferta anteriors, això significaria que tindríeu un interval de 0,001 BTC (l’import mínim negociable de BTC a OKEx) a 0,5 BTC per a l’exemple de pregunta i de 0,001 BTC a 0,25 BTC per a l’exemple d’oferta.

Quan cotitzeu en qualsevol mercat, teniu dues opcions. O bé podeu omplir, o bé "prendre," qualsevol de les ofertes i sol·licituds existents (tal com s’explica més amunt) o "fer" vostre. En fer-ho, també decidiu convertir-vos en un "fabricant" o a "pres," i les vostres comandes estan subjectes a tarifes diferents en cada cas. Es recomana als fabricants que tinguin taxes més baixes, ja que afegeixen liquiditat als mercats proposant activament operacions, mentre que els compradors paguen comissions lleugerament més altes perquè eliminen la liquiditat omplint i consumint comandes existents (és a dir, les que proposen els fabricants).

Per exemple, si doneu un cop d’ull al mercat BTC / USDT a OKEx i veieu que té la pregunta més baixa a 18.050 USDT i la seva oferta més alta a 17.800 USDT, això vol dir que el preu més baix que algú a OKEx està disposat a vendre 1 BTC en aquest moment és de 18.050 USDT i el preu més alt que algú està disposat a comprar 1 BTC és de 17.800 USDT. Podeu optar per fer una d’aquestes comandes o fer la vostra.

Suposem que decidiu fer la vostra pròpia sol·licitud (és a dir, vendre una comanda): esteu preparat per vendre el vostre BTC (qualsevol import) al preu de 17.000 USDT per BTC. En aquest cas, la vostra comanda de venda es mostrarà al mercat com a sol·licitud superior, ja que és fins i tot inferior a la sol·licitud anterior, que volia 17.050 USDT per BTC.

Mentre ningú més ven BTC a una tarifa inferior a la vostra (17.000 USDT per BTC), la vostra sol·licitud serà la primera de la línia a omplir-se al mercat.

Tenint en compte com els mercats lliures impliquen compradors i venedors que cotitzen els preus desitjats, per molt elevats o baixos que siguin, el mercat s’equilibra seleccionant les preguntes més baixes (és a dir, els venedors amb les cotitzacions de preus més baixes) i les ofertes més altes (és a dir, els compradors amb les majors ofertes), ja que representen els preus més favorables.

Profunditat i extensió del mercat

Tot i que són fonamentals per a l’activitat del mercat, les sol·licituds i les ofertes no reflecteixen tota la imatge per si soles. Com s’ha esmentat anteriorment, una sol·licitud o oferta pot ser per qualsevol import, fins i tot fins a 0,001 BTC (aproximadament 18 dòlars, en el moment d’escriure).

Si algú vol vendre només 0,001 BTC, i suposant que aquesta pregunta es trobava a la part superior del mercat (és a dir, perquè ofereix el preu més baix per a 1 BTC del mercat en aquell moment), llavors si volíeu comprar més superior a 0,001 BTC, assumiríeu automàticament la pregunta superior; tanmateix, l’import restant de la comanda (superior a 0,001 BTC) estaria a la cua per completar-la la següent millor sol·licitud, fins que no es completi la comanda.

Aquí és pertinent esmentar que sempre hi haurà una diferència de preu entre l’oferta de sol·licitud més baixa i la més alta, com hem vist a l’exemple anterior, on era de 17.000 USDT per a la sol·licitud més baixa i de 17.800 per a l’oferta més alta. Aquesta diferència de preu es coneix amb el nom de mercat, o diferencial oferta-sol·licitud. Sense que hi hagués aquest diferencial, no hi hauria cap incentiu perquè els creadors de mercats proporcionessin liquiditat fent una sol·licitud o una oferta, ja que ells també volen comprar baix i vendre alt. En els mercats molt líquids, però, aquest diferencial és molt ajustat, és a dir, hi ha una petita diferència entre els preus de compra i venda, mentre que els mercats amb una liquiditat baixa solen tenir diferències més àmplies..

Un cop entès el diferencial entre les ofertes i les ofertes, imagineu-vos si la majoria de les sol·licituds o ofertes d’un mercat són per quantitats molt petites, diguem aproximadament 0,002 BTC cadascuna. Tenint en compte com les ofertes i les ofertes es troben alineades en ordres ascendents i descendents, respectivament, el preu de compra o venda es torna menys favorable a mesura que avança per qualsevol de les columnes (de les sol·licituds o de les ofertes), a mesura que el diferencial entre les ofertes i les ofertes s’amplia significativament..

El mercat BTC / USDT a OKEx es visualitza en el nostre mode bàsic. Font: OKEx

La captura de pantalla superior mostra el tauler de control bàsic del mercat BTC / USDT a OKEx. Les fletxes verdes apunten cap a la secció del llibre de comandes, on les preguntes que apareixen a la llista són vermelles i les ofertes són verdes. Tingueu en compte que la pregunta més baixa és de 17.920,9 USDT per BTC, mentre que la pregunta més alta visible (n’hi ha més que les que es mostren aquí) és de 17.927,0 USDT per BTC, una diferència d’aproximadament 6 USDT.

De la mateixa manera, si bé l’oferta més alta és de 17.920,8 USDT per BTC i l’oferta visible més baixa és de 17.916,6 USDT per BTC, les mides d’aquestes ofertes, en conjunt, ni tan sols sumen 0,5 BTC. Això vol dir que un venedor amb 0,5 BTC o més acabarà omplint totes aquestes ofertes i molt més, però el preu que obtingui el venedor pel seu BTC es baixarà a mesura que es consumeixi la columna d’ofertes.

Tornant al nostre exemple anterior amb comandes petites (0,002 BTC cadascuna), si volguéssiu vendre 1 BTC en aquest mercat, haureu de passar per 500 ofertes (de 0,002 BTC cadascuna) a preus cotitzats diferents abans que la vostra comanda fos completament omplert. Això provocaria inevitablement que el preu de la comanda final fos menys favorable que el millor preu del mercat quan vau fer la sol·licitud, perquè la diferència (o la diferència de preu) entre aquestes 500 ofertes era àmplia..

Aquest és, però, un exemple simplificat del que passa en un mercat que no té una profunditat adequada. La profunditat del mercat és una mesura de la capacitat del mercat per gestionar comandes grans sense que hi hagi un canvi important en el diferencial de licitació-oferta.

En definitiva, entendre aquests conceptes és crucial per executar les vostres estratègies comercials i aconseguir que les vostres comandes s’omplin als preus desitjats.

OKEx, com un dels intercanvis de criptomoneda més grans del món en termes de volums de negociació, té una liquiditat i una profunditat de mercat líders en la indústria i, en conseqüència, diferències molt ajustades, cosa que resulta en preus comercials favorables, fins i tot per a comandes molt grans..

Demaneu llibres

A cada canvi, totes les ofertes i sol·licituds actives del mercat apareixen al que es coneix com a llibre de comandes, que s’actualitza en temps real i reflecteix la profunditat i la liquiditat del mercat. Els llibres de comandes també s’acompanyen de gràfics de l’historial de transaccions que mostren les operacions més recents executades amb èxit.

Tot i això, cal tenir en compte que les ofertes i les sol·licituds que apareixen a la llibreta de comandes són revocables pels comerciants que les han publicat i no es garanteixen fins que no s’omplen realment.

OKEx permet als usuaris personalitzar les visualitzacions del seu carnet de comandes per lots de comandes que es troben en intervals de preus específics de la moneda de pressupost.

Tipus de comandes comercials i els seus usos

Després d’haver tractat molts dels conceptes clau anteriors, ara ens podem centrar a enviar ordres de negociació. Cada vegada que vulgueu executar una operació, heu de publicar una comanda al mercat. Una vegada més, podeu acceptar ofertes i sol·licituds existents o fer-ne de vostres.

Depenent dels vostres objectius i estratègies comercials, podeu fer servir diversos tipus de comandes comercials disponibles en borses com OKEx. En aquesta guia, repassarem els tipus de comandes més utilitzats i el que signifiquen per als comerciants.

Limiteu les comandes

Un ordre límit és el tipus d’ordre comercial més comú i és adequat tant per a principiants com per a comerciants experimentats. Com el seu nom indica, una comanda límit us permet definir un límit de preu específic per a la vostra comanda de compra o venda i el mercat només el farà coincidir amb el vostre pressupost exacte o millor.

Per exemple, si feu una comanda de compra límit per a 1 BTC a 17.123 dòlars, només s’omplirà si el mercat té un venedor que demana 17.123 dòlars o menys per 1 BTC. De la mateixa manera, una comanda de venda límit amb les mateixes dades només s’omplirà quan el mercat tingui un comprador disposat a pagar 17.123 dòlars o més pel vostre 1 BTC.

OKEx també compta amb una opció de comanda límit més avançada, adequadament anomenada "Ordre límit avançat," que us permet definir altres paràmetres o condicions, inclòs "Només publicació," "Omplir o matar" i "Immediat o Cancel·la."

Aquestes condicions addicionals donen més control als comerciants amb estratègies específiques, que els permeten enviar comandes només com a creadors de mercats (és a dir, no com a compradors), assegurant que les seves comandes s’omplen completament o es maten (en lloc d’un emplenament parcial), o bé s’omplen immediatament o es cancel·len (a diferència de l’espera dels usuaris).

Tenint en compte com les ordres límit permeten als comerciants establir els seus mínims acceptables i que són essencialment "agafa-ho o deixa-ho" són fàcils de gestionar i permeten fer càlculs de pèrdues i guanys més senzills.

Comandes de mercat

Quan les comandes límit permeten als comerciants establir els seus propis preus, fins i tot si això vol dir esperar a que es compleixin les comandes, les comandes del mercat s’ompliran immediatament a les tarifes que el mercat estigui disposat a oferir.

Per exemple, si voleu vendre 1 BTC amb una comanda de mercat, l’intercanvi omplirà la vostra comanda immediatament al millor preu disponible.

Les ordres de mercat renuncien al control sobre els detalls del preu a canvi d’una execució immediata i són afavorides pels comerciants que busquen intercanvis instantanis, independentment de les desviacions de preu..

És important assenyalar aquí que el comerç amb comandes de mercat és extremadament improbable que sigui rendible en períodes de temps més curts a causa del diferencial entre oferta i sol·licitud. Si continueu comprant i venent consecutivament a preus de mercat, essencialment comprareu alt i vendreu baix i, per tant, perdreu diners.

Atura les comandes

Un tipus de comanda avançada, les ordres de parada, permeten als comerciants definir condicions, com ara "Preu del disparador" i "Preu de la comanda," que, quan es compleixen, publiquen automàticament comandes de compra o venda al mercat. OKEx admet dos tipus d’ordres de parada, "Condicional" i "One-Cancels-the-Other" o comandes de parada OCO.

Tot i que inicialment les ordres d’aturada poden semblar extremadament complicades per als principiants, són molt útils i lògics, una vegada que tingueu coneixement del seu funcionament..

Per exemple, quan publiqueu una comanda d’aturada condicional, comenceu definint un preu d’activació. Com el seu nom indica, el preu d’activació és el llindar de preu que activa o activa la vostra comanda. Tot i això, el preu activador no és el preu al qual s’executarà la vostra comanda. Per a això, haureu de definir un segon paràmetre, el preu de la comanda, que és el preu real al qual es publicarà la vostra comanda de compra o venda. Com a alternativa, per garantir una execució immediata, també podeu optar per executar la vostra comanda a qualsevol preu del mercat un cop es compleixi la condició de preu activador..

Comanda d’aturada condicional al mercat BTC / USDT a OKEx. Font: OKEx

Una comanda de parada OCO funciona de la mateixa manera, però amb dos conjunts de condicions (dues condicions de desencadenament i de preu de comanda) en comptes de només una. Aquest tipus de comanda és útil si voleu fer comandes que cobreixin tant les pujades com les baixades del mercat.

Comanda de parada OCO al mercat BTC / USDT a OKEx. Font: OKEx

Per exemple, si Bitcoin cotitza a 18.000 dòlars i la vostra estratègia comercial consisteix a vendre 1 BTC a 19.000 dòlars en cas de concentració o vendre’l a 17.500 dòlars en cas de caiguda, podeu utilitzar el tipus de comanda OCO per executar aquestes operacions. Definiu un conjunt de preus de desencadenament i de comanda per a l’alça i l’altre per a l’inconvenient. En una operació OCO, s’executarà el conjunt de condicions que es compleixi primer, mentre que l’altra es cancel·larà automàticament.

Tenint en compte alguns dels conceptes comentats anteriorment en aquesta guia, podem relacionar l’ús d’ordres d’aturades condicionals i OCO amb la realització oportuna dels beneficis, així com la mitigació del risc, ja que s’obtenen pèrdues aviat, en nivells acceptables definits per vosaltres..

Tot i que hi ha alguns tipus de comandes més avançats disponibles per als usuaris a OKEx, els que hem comentat anteriorment haurien de ser suficients per a la majoria de comerciants principiants i intermedis.

Passos següents: Comenceu a negociar

L’objectiu d’aquesta guia és oferir-vos una introducció útil al comerç de criptomonedes, després de la qual cosa hauríeu de poder començar a observar i comprendre l’activitat del mercat. Finalment, podeu convertir-vos en un participant del mercat, també conegut com començar a negociar i provar les eines i les estratègies comentades anteriorment.

Tanmateix, el coneixement dels riscos implicats també és crucial per als principiants, ja que els mercats criptogràfics són més arriscats i molt més volàtils que els mercats tradicionals. Els comerciants amb èxit no sempre tenen raó, però sempre tenen un pla i estratègies de sortida alineades amb els seus objectius i gana de risc.

OKEx té nombroses funcions destinades a educar i facilitar als principiants en el comerç criptogràfic. Si encara no teniu cap compte d’OkEx, inscriviu-vos-en avui mateix. També podeu iniciar Demo Trading (el que significa que podeu practicar el comerç a OKEx sense arriscar-vos a perdre diners reals) i reclamar fins a 80 dòlars en criptografia mitjançant OKEx i convidar altres persones a unir-se.

Seguiu OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner