Anàlisi tècnica de la criptomoneda 101

Una guia per a principiants d’anàlisi tècnica al mercat de criptomonedes

Tot i que l’anàlisi tècnica al mercat de les criptomonedes pot semblar descoratjadora, el terme es refereix simplement a l’estudi de dades del mercat anteriors en un esforç per projectar moviments de preus futurs. En essència, ens permet fer endevinalles educades sobre si el preu d’un actiu digital augmentarà o disminuirà en el futur.

En aquest article, explicarem breument les eines més essencials per dur a terme anàlisis tècniques bàsiques en un esforç per iniciar-vos en el vostre viatge cap al gràfic de BTC i altres criptomonedes i augmentar el vostre joc de comerç criptogràfic..

Taules de canelobres

Tot i que hi ha diferents tipus de gràfics, com ara els gràfics de línies i els gràfics de barres, els gràfics de canelobres són un dels més eficaços.

Originàries del Japó, fa més d’un segle, els gràfics de canelobres mostren visualment la mida dels moviments de preus en diferents colors: sovint el verd per a una espelma positiva i el vermell per a una espelma negativa.

Cada canelobre mostra quatre components crítics per al període de temps desitjat:

  • Preu obert
  • Alt preu
  • Preu baix
  • Preu tancat

Cada canelobre mostra quatre informacions crucials, amb un "buit" espelma que indica un augment del preu

Aquests components no només proporcionen una gran quantitat d’informació útil en un format fàcil de llegir i concís, sinó que també permeten identificar diversos patrons de canelobres. Tot i que hi ha molts patrons de canelobres que no detallarem aquí, alguns senzills inclouen patrons alcistes i baixistes.

Un patró alcista de canelobres, que mostra el cos d’una espelma positiva "engolir" una o més espelmes negatives precedents

Suport i resistència

Un dels mètodes més senzills i efectius per dur a terme anàlisis tècniques és identificar àrees de suport i resistència, on s’espera que el preu d’un actiu digital deixi de disminuir o deixi d’augmentar, respectivament..

Com que el mercat de criptomonedes és simplement un intercanvi entre compradors i venedors, és lògic que la demanda d’un actiu digital augmenti a mesura que disminueixi el seu preu, i viceversa, almenys en teoria. Aquest principi essencial és en gran part responsable de la creació de tots dos nivells de suport i resistència. En poques paraules, el mercat sovint té interès a comprar o vendre a un preu determinat, cosa que crea nivells difícils de superar.

El preu de la BTC des de finals de 2017 fins a finals de 2018 es va retirar d’un nivell de suport horitzontal aproximadament sis vegades abans de caure finalment


Identificar els nivells clau de suport i resistència pot ser útil en la planificació d’oficis. Per exemple, com més vegades es prova un nivell de suport o resistència, més feble tendeix a ser. Un exemple excel·lent d’això s’il·lustra més amunt, quan el preu de la BTC es va esfondrar en última instància a través del seu nivell d’assistència de prop de 6.000 dòlars aproximadament l’any 2018 el 2018.

Línies de tendència

Una altra eina bàsica d’anàlisi tècnica d’importància crítica és la línia de tendència, que, com el seu nom indica, és una línia que s’utilitza per identificar una tendència..

Rastrejant la part superior o inferior dels patrons de les espelmes, un analista tècnic pot identificar una clara tendència alcista o baixista pel preu d’una criptomoneda i ajustar la seva estratègia comercial en conseqüència..

BTC va tendir a la baixa durant un període prolongat de temps a la segona meitat del 2019 abans de trencar amb fermesa la línia de tendència inclinada a la baixa, que es va reciclar com a suport durant la caiguda del mercat induïda per COVID al març de 2020

Mitjans mòbils

Les mitjanes mòbils són un indicador de desfasament popular i fàcil d’utilitzar que suavitza la volatilitat dels preus i dóna una imatge més clara del que és el preu mitjà d’un actiu digital durant un període de temps especificat.

Hi ha dos tipus principals de mitjanes mòbils:

  • Mitjans mòbils simples
  • Mitjans mòbils exponencials

Les mitjanes mòbils simples fan servir la mitjana aritmètica d’un conjunt de preus, mentre que les mitjanes mòbils exponencials donen més pes a les accions de preus recents..

Les mitjanes mòbils es poden utilitzar soles o conjuntament. Per exemple, sovint fem servir una cinta de mitjanes mòbils exponencials al gràfic de canelobres de quatre hores a les nostres anàlisis diàries de Crypto Market. Aquesta cinta està formada per vuit EMA, que oscil·len entre el 20 i el 55 amb increments de cinc, cosa que significa que pren la mitjana dels 20 a 55 candelers passats alhora que dóna més pes a l’activitat de preus recent.

La cinta EMA de quatre hores per a BTC ha actuat com a suport moltes vegades a finals de 2020 i ha identificat clarament una tendència alcista

Als mercats de tendències, la cinta EMA pot resultar útil, ja que il·lustra clarament en quina direcció està tendint un mercat i on es poden trobar àrees de suport o resistència.

Índex de força relativa

L’última eina que tractarem en aquest article és l’índex de força relativa, que és un indicador d’impuls que s’utilitza principalment per identificar si una criptomoneda està sobrecomprada o sobrevenda. Tradicionalment, els valors RSI superiors a 70 indiquen que un recurs digital està sobrecomprat i els valors menors de 30 indiquen que està en excés.

No obstant això, quan es tracta de BTC i altres criptomonedes, és possible que l’RSI no sigui l’indicador més fiable. BTC ha demostrat que és propensa a les curses de braus prolongades que veuen que el seu preu es torna excessivament i sovint es manté excessiu. No obstant això, pot ser útil per identificar quan es podria produir un retrocés a l’horitzó.

Durant la cursa alcista de BTC durant el 2016-2017, la criptomoneda líder en el mercat es va tornar a comprar excessivament en el període setmanal

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

Seguiu OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map