Какво представлява търговията с копия?

Какво е търговия с копия?

Копирането на търговия е практиката да се избират търговци, които да следват, които обикновено имат повече опит и по-висок процент на успех, и да се копират техните сделки. Тук ще разгледаме отблизо какво точно представлява търговията с копия, как работи и някои от предимствата, които можете да намерите за себе си, като се захванете с търговия с копия.

Основите на търговията с копия

Като търговец на копия, първото нещо, което ще трябва да направите, е да намерите форекс брокер, който позволява търговия с копия. Може би най-добрият пример за търговия с копия чрез брокер в света идва от eToro. Те са добре признати като гигант както на копиране, така и на социална търговия. Въпреки това повечето топ брокери могат да бъдат свързани с услуга за търговия с копия, която ще ви позволи да влезете в търговия с копия.

При търговията с копия това, което по същество правите, е да инвестирате в растежа на определен търговец или търговци, които решите да копирате.

Този процес всъщност може да бъде много прост. Чрез вашата платформа за търговия с копия избирате търговци, които да копирате въз основа на техните собствени сделки. След като направите това, вашите търговски позиции ще бъдат отворени и затворени едновременно с търговците, които копирате. Това означава, че трябва да излезете от търговия с копия с почти същите печалби и загуби като тези търговци, които копирате.

Има редица фактори, които ще повлияят на този резултат. Главен сред тях ще бъде, когато сте започнали да копирате търговец, както и ако решите да копирате автоматично цялото им движение на позиции или само определени. Обикновено имате гъвкавостта да отваряте и затваряте позиции по всяко време, когато пожелаете, въпреки че търгувате с копия.

Преди да започнете да търгувате с копия

Докато копирате търговия, вероятно ще изберете да копирате сделките на опитен и печеливш търговец. Преди това обаче има няколко ключови стъпки, които все още трябва да следвате, за да се настроите за успех.

  • Въпреки че може да копирате други водещи търговци, все пак е жизненоважно да направите собствено проучване на пазарите и позициите, които те отварят. Това ще ви направи много по-успешни в избора на подходящите търговци, които да копират вместо вас.
  • Отделете време за оценка на информацията, предоставена на търговците, които копирате. Искате да се уверите, че те отговарят на вашия рисков профил в начина, по който търгуват.
  • Уверете се, че се чувствате добре с размера на сделките, които търговецът, който копирате, отваря.
  • Оценете миналото и текущото представяне на търговец и изберете времето си, за да започнете да копирате. Може да не искате да започнете да копирате в момент, когато те са достигнали пикови печалби и започват да намаляват. Изберете вашата входна точка.

Как работи търговията с копия

Търговията с копия обикновено се осъществява чрез специализирана и структурирана платформа за търговия с копия, като тази, предлагана от eToro, или чрез свързване на вашата брокерска сметка с други подобни платформи за търговия.

Има две страни в търговията с копия, търговецът и копирът. Търговците могат да се запишат за копиране, ако имат достатъчно опит и обикновено могат да демонстрират силни резултати. След това тези търговци обикновено печелят комисионна за всеки копир, който имат. Тази комисионна може да варира в зависимост от търговеца или платформата.

Когато вашият търговец отвори нова позиция, вие ще бъдете уведомени и вашите позиции ще се отворят едновременно, ако сте ангажирани със стратегия за автоматично копиране. След това ще останете в тези сделки, докато позициите не бъдат затворени от търговеца, или ги затворите ръчно преди това.

Печалбите, които сте реализирали тук, минус всички такси и комисионни, са вашите, за да запазите. Всичко това, без да търгувате сами.

Например

Като нов търговец може да искате да търгувате на форекс за първи път. С малко или никакъв опит може да не знаете най-добрите сделки, особено по време на несигурни пазарни времена, или с най-променливите валутни двойки валута.

В този случай е много логично да намерите форекс търговец, който можете да копирате, който има добър опит в търговията с двойките, които ви интересуват. След това имате опитен търговец, който ефективно контролира вашите позиции на пазара и прави всичко възможно, за да ги направи печеливши.

Предимства и недостатъци на търговията с копия

Предимства:

  • Можете да се възползвате от опита и уменията на търговци, които познават пазарите, с които искате да търгувате, и имат доказани записи за рентабилност, които можете да видите с прозрачност.
  • Търговията с копия може да бъде чудесен начин да диверсифицирате портфолиото си и да се инвестирате в активи, които преди не сте обмисляли или имате опит в.
  • Най-добрите платформи за търговия с копия като eToro правят целия процес много лесен за употреба и можете също да спестите много време, като не се налага да следвате пазарните движения и да правите собствена търговия.

Недостатъци:

  • Все още има елемент на риск при търговията с копия. Търговецът, който копирате, може и понякога ще загуби. Пазете се от търговци, които твърдят, че никога не губят.
  • Въпреки че имате определена степен на контрол, повече отколкото при огледалната търговия например, все още сте ограничени в действията, които можете да извършвате, след като сте решили да инвестирате в търговец.
  • Лекотата, с която можете да участвате в търговията с копия, може да действа като стимул за мнозина, когато става въпрос за научаване на повече за пазарите и изграждане на търговски умения.

С по-малко време за отделяне, но повишено любопитство към форекс пазара и желание за диверсификация, търговията с копия става все по-популярна през последните години.

Той е достъпен, лесен за използване и изключително ефективен като инвестиционен метод, въпреки че жертвате известна степен на контрол и все още има рискове за вземане под внимание.

Поради тези причини това ще зависи от вашия стил на търговия и това, което виждате като своя търговска визия, дали ще решите да се заемете с популярното търсене на копирна търговия или не.

Къде да копирате търговия

Има много места, които предлагат опция за копиране на успешни търговци. В момента препоръчваме следното:

Еторо – Мултирегулиран брокер, доверен от милиони потребители. Те са най-популярният брокер, който предлага търговия с копия. Ако искате да научите повече, прочетете нашия Etoro Review.

Внимание: Моля, имайте предвид, че всяка търговия включва риск. 67% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Това съдържание е само за образователни цели и не е инвестиционен съвет.

AvaTrade – Те осигуряват търговия с копия на криптовалута, акции, индекси, суровини, облигации и ETF. Прочетете нашия AvaTrade преглед.

XM – Те предлагат търговия с копия и предлагат над 1200 активи за търговия. Прочетете нашия XM Review.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner