Какво е социална търговия?

През последните години популярността на социалната търговия нарасна значително. Това се дължи на наличието на много топ брокъри и платформи за социална търговия като Еторо и други, съчетани с нарастващо желание за социално взаимодействие онлайн. Тук ще разгледаме какво точно представлява социалната търговия, как да започнем в социалната търговия и някои от начините, по които тя може да бъде от полза за бъдещето на валутната търговия.

Основите на социалната търговия

Социалната търговия е вид търговия, която ефективно позволява на търговците да копират пазарните движения на други търговци. По този начин социалната търговия може да бъде абсолютно същата като търговията с копия.

Това, което прави социалната търговия уникална и различна от търговията с копия, е добавеният елемент на социалното взаимодействие. Мисленето за социална търговия като за търговия с копия, комбинирана със социални медии, ще ви доближи до точна картина на това какво представлява социалната търговия.

Чрез брокер и платформа за социална търговия обикновено ще имате силата не само да копирате сделките на други, но и да взаимодействате с тези търговци и други чрез платформата. Това добавя допълнителен динамичен слой към процеса на търговия, който е способността ви да общувате с други търговци, докато търгувате.

Как работи социалната търговия

Основните принципи на социалната търговия са, че брокерът ще ви предостави платформа за търговия, която напълно включва набор от функции. Тези функции включват възможността да участват в търговия с копия на други хора на платформата и също така да интегрират функции в стила на социалната мрежа. Това означава, че можете да следвате други търговци, да публикувате коментари, съобщения и да споделяте мненията си чрез мрежата.

От страна на търговията това все още функционира като платформа за търговия с копия. Обикновено избирате търговеца, който искате да копирате, и можете да го направите в свое удобство. Добавеният елемент тук е възможността за взаимодействие с другите. Това ви позволява да получите по-широк поглед от другите за определен търговец или стратегия, която искате да следвате.

Най-добрият пример за напълно интегрирана платформа за социална търговия е eToro. Те често се наричат ​​едновременно копие номер едно и социална платформа за търговия в света. Това подчертава голямата степен на сходство между двата стила.

Ако обаче не искате да се ангажирате с напълно оборудвана платформа за социална търговия, има и други начини, по които можете да започнете социална търговия чрез MT4 или друга платформа за търговия. Това изисква повече работа от ваше име, тъй като ще трябва отделно да събирате и следвате данните, но е възможно. Например Metatrader 4 има функция, известна като „търговец на настроения“, която ви позволява да анализирате пазарните настроения и как други са търгували.

Освен това можете също да изберете да следвате форекс сигнали за търговия, информация, която събирате от други търговски общности, или данни от един от многото индикатори за пазарни настроения, които са лесно достъпни. Като нов търговец обаче често е много по-лесно да се регистрирате с лесен за ползване, напълно интегриран брокер за социална търговия.

Първи стъпки в социалната търговия

Първият старт в социалната търговия не е труден процес, макар че първо ще трябва да изберете в кой тип социална търговия бихте предпочели да участвате.

Ако това е напълно интегрирано брокер за социална търговия, тогава можете бързо да намерите топ брокер за социална търговия и да завършите процеса на регистрация с тях, за да започнете да търгувате. Можете също така да изберете да започнете да търгувате с трета платформа за търговия. Много от тези платформи на трети страни могат да бъдат свързани с оригиналния ви брокерски акаунт, за да позволят социална търговия, въпреки че първо трябва да се консултирате с вашия брокер.

И накрая, ако сте по-опитен търговец, може да пожелаете да „изградите свой собствен“ опит в социалната търговия. С подкрепата на топ брокер това също е възможно. Тук можете да се присъедините към групи за търговия като MQL4, ако сте потребител на Metatrader. Можете също така да събирате данни от графични индикатори като отчета COT или индекса на волатилност (VIX), за да ви помогне да решите стратегията си. Можете също така да решите да се регистрирате за отделна услуга за сигнали, която можете да следвате сами.

Плюсове и минуси на социалната търговия

Както всяка форма на търговия, така и при социалната търговия има добри и лоши точки в зависимост от вашите нужди. Ето няколко ключови момента, които трябва да отбележите:

Професионалисти

  • Социалната търговия може да бъде чудесна за тези, които са нови в търговията. Това може да е начин за начинаещи търговци да получат страхотни насоки и информация от по-опитни търговци.
  • Можете да получите всички предимства на търговията с копия, с добавеното взаимодействие с други потребители. Това е нещо, което мнозина смятат, че добавя стойност и усещане за общност към търговията.
  • Социалната търговия може да спести много време. Намерете търговец, когото искате да следите и копирате, и премахвате голяма част от времето, необходимо за проучване и пласиране на вашите сделки.

Минуси

  • Това, че следвате занаятите на другите, не означава, че не трябва да правите собствени изследвания и надлежна проверка. Това все още е ключово, независимо от вашия стил на търговия.
  • Следвайки сделките на други, въпреки че те вероятно са опитни търговци, ви излага на риск, който може донякъде да бъде извън контрола ви. За тази цел е важно да проучите всички търговци, които искате да следите и да копирате старателно.
  • Социалната търговия позволява на всеки да сподели мнението си, независимо дали е добре информиран или не. От вас зависи да решите кой съвет да следвате.

Брокери за социална търговия

Има много места, които предлагат опция за социална търговия. В момента препоръчваме следното:

Еторо – Мултирегулиран брокер, доверен от милиони потребители. Те са най-популярният брокер, който предлага социална търговия. Ако искате да научите повече, прочетете нашия Etoro Review.

Внимание: Моля, имайте предвид, че всяка търговия включва риск. 67% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Това съдържание е само за образователни цели и не е инвестиционен съвет.

AvaTrade – Те осигуряват социална търговия с криптовалута, акции, индекси, стоки, облигации и ETF. Прочетете нашия AvaTrade преглед.

XM – Те предлагат социална търговия и предлагат над 1200 активи за търговия. Прочетете нашия XM Review.

Финални мисли

Социалната търговия, независимо дали чрез добре утвърден брокер и платформа за социална търговия, или чрез набор от услуги, предоставяни от трети страни, които комбинирате сами, е чудесен начин да подобрите търговската си среда. Той може да ви предостави мнения, идеи и данни, които никога преди не сте обмисляли, както и да рационализира целия процес на търговия за мнозина.

Докато участвате в правилните изследвания и не забравяте да използвате разумно управление на риска, няма причина социалната търговия да не може да работи във ваша полза при търговията с валута, CFD или други активи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner