Токенизираното злато намира поддръжка чрез SALT и NEXO при стартиране

Токенизирано злато, известно още като „Pax Gold“

Изминалата седмица донесе старта на PAX злато. Това ново предложение функционира като стабилна монета, подплатена с физическо злато. Продуктът е създаден и лансиран от PAXOS – популярен създател на различни стабилни монети, придобил възприемане в света на блокчейн.

Повечето участници в индустрията вярват, че ценните активи, страдащи от неликвидност, са идеалните кандидати за токенизация чрез блокчейн. Златото пасва идеално на тази категоризация – PAX се стреми да капитализира.

PAX Gold е жетон, базиран на ERC-20, като всеки от тях представлява една фина тройунция злато. Това обвързване със злато позволява на жетоните да имитират пазарите на злато. Той също така позволява на притежателите да инвестират косвено в благородни метали, макар и по-ефективно, тъй като жетоните са по-ликвидни и не изискват такси за съхранение.

Лихвени сметки и обезпечения

При пускането на пазара веднага беше прието PAX Gold, тъй като множество компании се изказаха, посочвайки предстоящата си подкрепа за актива чрез различни средства. По-конкретно, две платформи за кредитиране, базирани на блокчейн – NEXO и СОЛ – засили се. Първият ще предлага лихвоносни спестовни сметки, финансирани от PAX Gold, докато вторият ще улесни криптозаемите, които използват PAX Gold като обезпечение.

Това включване на PAX Gold в множество платформи, като тези, предлагани от SALT и NEXO, сочи към светло бъдеще за стабилните монети.

Независимо дали се използва като обезпечение или средство за набиране на средства по лихвоносна сметка, приемането на стабилни монети в индустрията продължава да расте. Участниците в индустрията са признали способността си да функционират като включване / изключване на рампи в крипто и сега се стремят да подкрепят това.

Коментар

През последната седмица представители на Paxos, SALT и NEXO отделиха време да коментират използването на PAX Gold. По-долу е какво трябва да каже всеки по въпроса.

Чарлз Каскарила, главен изпълнителен директор на Paxos, заяви,

„В една цифрова и глобална финансова система притежаването на физическо злато е тромава, остаряла инвестиция; не е лесно да търгувате, разделяте, премествате или лостове срещу други инвестиции. Въпреки че е лесно да се търгуват златни деривати – ETF, фючърси и неразпределено злато – това са синтетични представителства, които не са законна собственост върху физическо злато и имат ограничена достъпност. Златото, закупено чрез неакредитирани търговски обекти, е не само скъпо, но и рисковано, тъй като качеството и произходът на златото са непроверени … PAX Gold решава тези основни предизвикателства. Търгуването е толкова лесно, колкото ETF или биткойн, изключително мобилно е и се дели, а също така дава на притежателите собственост върху най-висококачественото злато в света. Никога не е било по-лесно да притежавате или търгувате със злато и ние сме развълнувани да предоставим достъп както на институциите, така и на индивида до златото по-бързо и по-евтино. Поставяйки злато върху блокчейн, ние демократизираме достъпа до златото. “

Джени Шейвър, главен оперативен директор на SALT, заяви,

„Благородните метали са идеални за токенизация. Например златото има добре установено физическо попечителство и широка база от инвеститори, запознати с класа активи … Златото традиционно се държи като хедж срещу обратно корелирани активи като акции и фиатна валута, така че предоставя на притежателите на цифрови токени познати възможности за диверсификация на активи. Предлагайки PAX Gold като най-новия ни вид обезпечение, ние добавяме стойност за нашите клиенти, като комбинираме предимствата от инвестирането на злато с лесен достъп до средства чрез кредитирано обезпечение. “


 

Nexo

Базирана в Лондон, Англия, NEXO е блокчейн компания за заем, която е основана през 2017 г. По-специално, те предоставят на клиентите си достъп до незабавни заеми / кредитни линии, подкрепени от крипто-активи. Операциите се разшириха, като включиха лихвоносни спестовни сметки.

Сол

Тази компания, базирана в Денвър, Колорадо, е основана през 2016 г. и е специализирана в криптовалутни заеми. По времето от създаването си, SALT успя да разшири услугите си в различни страни, включително, но не само, следното:

  • Великобритания
  • Съединени щати
  • Бразилия
  • Швейцария
  • Нова Зеландия

В други новини

NEXO не е първата компания, която предлага лихвоносни сметки, финансирани със стабилна монета. Въпреки че те може би са първите, които използват PAX Gold, други, като BlockFi, вече предлагат подобни продукти. Наскоро разгледахме накратко някои от различните стабилни предложения на пазара и как те играят роля в платформата BlockFi.

Конюшни монети – Дали са трикове или модерни

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map