Как да закупите физическо злато

Ако започвате да инвестирате в благородни метали и по-специално в злато за първи път, ще знаете, че има редица начини, по които можете да инвестирате в злато. Те включват инвестиции, които са едновременно нематериални, тъй като не можете физически да ги държите като акции и ETF. Ако сте инвеститор, който обича да има осезаемо участие в инвестицията си, има друг начин. Физическо злато, наричано още златни кюлчета. Тук ще ви преведем през процеса на закупуване на физическо злато и различните видове, които се предлагат в зависимост от вашите нужди.

Видове физическо злато

Инвестирайки във физическо злато, като цяло ще се сблъскате с две възможности. Това са златни кюлчета или златни монети. В зависимост от вашите нужди и двете могат да бъдат значително различни, когато става въпрос за инвестиции и тяхната стойност.

Златните кюлчета са най-често купуваната форма на физическо злато. Когато се купуват за инвестиционни цели, те обикновено трябва да бъдат най-малко 99,5% чисто злато в кюлчета. Това, което обикновено ще видите от златните кюлчета с инвестиционен клас и за какво трябва да внимавате при покупката, е, че името на производителя, теглото на кюлчето и чистотата, която обикновено се изразява като 99,99%, е щамповано на лицето на бара. Те ще показват качеството на бара и ще гарантират автентичността му.

Златните монети са друг начин за физическа инвестиция в злато. Трябва да отбележите обаче, че ако купувате златни монети, те не винаги могат да бъдат равни на спот цените на златото по същия начин, по който биха били златните кюлчета. Това се дължи на редица други фактори, които играят роля.

При златните монети те обикновено няма да бъдат със същите нива на чистота като златните кюлчета. Те обикновено съдържат 91% -92% злато. С това казано, цената на монетите по отношение на теглото може да бъде повече от тази на златното кюлче. Това се дължи на събираемостта, която имат някои от монетите. Определянето на тази събираемост обаче е друга област на опит като цяло и ако търсите възможно най-пряката физическа инвестиция в злато, тогава баровете вероятно са най-доброто място за започване.

Как да закупите физическо злато

Следващият въпрос, когато се включвате и купувате физическо злато за първи път, е разбираемо къде можете да го купите?

Що се отнася до този въпрос, разбира се, че искате да купувате само от най-надеждните източници. Те са сравнително лесни за намиране и обикновено имат силно онлайн присъствие и подкрепят много положителни отзиви и доверие. Във връзка с това е много важно да направите собствена проверка преди покупката, за да сте сигурни, че дилърът, който използвате, е напълно легитимен. Първото нещо, с което трябва да сте пределно ясни, е текущата спот цена на златото и избягвайте дилърите, които изглеждат или твърде добри, за да са истина, или са добавили огромни премии към текущата спот цена.

В САЩ Бюрото за по-добър бизнес е добро място да започнете, ако искате да прегледате или потвърдите репутацията на дилър.

Ако предпочитате да пропуснете домашното, препоръчваме следните две компании:

  1. Златен брокер
  2. Трезорен свод

Фактори, които трябва да се имат предвид при закупуването на злато

Въпреки че вече сте на път да закупите физическо злато за първи път, все още има няколко ключови точки, които е страхотно да не се държите на правилния път.

Размер: Закупуването на злато не означава, че трябва да се потопите направо и да закупите 1 кг или дори 1 унция бар. Златните кюлчета се предлагат във всякакви размери. Обикновено можете да закупите всичко от 1 грам до 1 килограм тегло. Ключът е да закупите подходящия за вас размер. Това е както по отношение на вашия собствен бюджет, така и по отношение на препродажбата. Вероятно по-малки количества ще бъдат по-лесни за препродажба в бъдеще, ако е необходимо.


Премиум цена: Уверете се, че пазарувате около различните известни доставчици на злато. Всички покупки на кюлчета ще имат лек принос към спот цената, но не трябва да има скрити такси, с които да се борите. Това винаги си струва двойна проверка, преди да купите.

Съхранение & Застраховка: Сега, след като сте закупили физическо злато, ще искате да го запазите възможно най-сигурно и сигурно. Това може да означава да платите за друго защитено хранилище, което е силно препоръчителна опция, особено ако купувате в големи количества. Ако искате вашите кюлчета да бъдат правилно застраховани, тогава може да се наложи да инвестирате в професионално решение за съхранение или специализирана застраховка на трети страни.

Състояние: Разбира се, когато купувате златото, искате да се уверите, че то е в отлично състояние. Това обикновено е много добре подробно, когато купувате от реномиран продавач. Веднъж във ваше притежание, вие ще искате да запазите златото си в това състояние. Това е още едно предимство зад защитеното съхранение, тъй като искате да сте сигурни, че златото ви ще остане изцяло настрана или драскотини, които могат да повлияят на стойността.

Финални мисли

Като цяло купуването на малко физическо злато на днешния пазар със сигурност е по-достъпно, отколкото си мислите. Ако сте от типа инвеститори, които обичат да се докосват до нематериални активи, тогава златото може да бъде идеалният избор за вас, тъй като остава близо до рекордно високи стойности.

След като преодолеете препятствията при намирането на най-добрия доставчик на злато, акредитиран от BBB, и като обмислите къде ще съхранявате актива си, наистина няма нищо, което да ви попречи да направите първата покупка на всякакъв размер златни кюлчета или монети, които работят за вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map