Инвестирането в сребро – всичко, което трябва да знаете

Защо да инвестираме в сребро?

Тъй като световната икономика е в непредсказуемо място, не е изненадващо, че търговията с благородни метали се е повишила. Златото е на върха на рекордите за всички времена, тъй като търговците се стичат към по-традиционно убежище, както е обичайно по време на икономическа несигурност.

Не само златото обаче наблюдава повишено търсене. Търговията със сребро, често възприемана като вторият най-популярен благороден метал за търговия, скочи до собствените си многогодишни върхове. Търгувайки близо до $ 28, среброто е напреднало с почти 30% само тази година. Имайки предвид това, може би се чудите как да се включите в действието? Ние ви покрихме с пълна информация за това как да започнете да търгувате със сребро, заедно с всичко, което трябва да знаете за световноизвестния благороден метал.

Какво влияе върху цените на среброто?

За разлика от златото, което остава до голяма степен незасегнато от обичайните движения на търсенето и предлагането, цените на среброто могат да варират въз основа на редица фактори. В този смисъл среброто играе нещо като двойна роля. Да, той има сходни характеристики по отношение на това, че се разглежда като запас от стойност и инвестиция в сигурно убежище до известна степен, въпреки че стойността му може да бъде силно повлияна от търсенето в секторите, които е използвал.

Сила на валутата: Подобно на връзката, която ще видите между основната валута (USD) и златото, среброто също има обратна връзка с долара. Това означава, че когато доларът е слаб, цените на среброто обикновено са по-високи. Вярно е и обратното, че по време на силен щатски долар цената на среброто има тенденция да спада.

Фискална политика: Тук можем да използваме фискалната политика като улов за всички, не само за инфлацията и лихвените проценти, но и за държавната политика за закупуване на сребърни кюлчета. И трите неща могат да направят много за промяна на цената на среброто. Това е страхотен хедж срещу нарастващата инфлация, докато по-ниските лихвени проценти също са склонни да карат хората да инвестират в сребро и други стоки.

Практическо търсене: Другата страна на среброто е, че то се използва много широко в индустрията. Това важи особено за електрически уреди, медицински устройства и вериги. Търсенето в тези сектори също е ключов двигател на пазарните цени на благородния метал.

Как да инвестираме в сребро

След като вече знаете какво движи пазара, нека разгледаме няколко от най-лесните начини да се включите и да инвестирате в сребро. След като сте създали сметка за онлайн търговия с брокери, процесът на инвестиране трябва да бъде наистина лесен.

Сребърни кюлчета: Това със сигурност е най-прекият начин, по който можете да се включите на пазара на сребро. Покупката на сребърни кюлчета или действителни сребърни кюлчета и монети е относително лесна и има редица надеждни обекти, от които можете да закупите. Не забравяйте обаче, че това е най-неликвидният начин да инвестирате в сребро и всяка покупка на физическо сребро ще има добавена малка премия, както и разходите за съхранение, които може да имате.

Препоръчваме тези две компании:

  1. Златен брокер
  2. Трезорен свод

Сребърни запаси: Инвестирането в акции, свързани със сребро, е друг чудесен начин да се включите на пазара. Това може да означава инвестиране в компании, които добиват сребро, или някой, участващ в производствения процес. Тези цени на акциите в тези компании обикновено са тясно свързани с цената на среброто. Тази инвестиция може да се простира до компании в секторите, споменати по-горе, които използват много сребро в своите продукти. Тези компании също ще бъдат повлияни от цените на среброто и, разбира се, инвестирането на фондовия пазар има голяма ликвидност, ако искате да продавате или търгувате.

ETF & Взаимни фондове: Цената на среброто може да варира, както и цената на отделните запаси. За тази цел диверсификацията винаги е добра идея. ETF и взаимните фондове могат да осигурят идеалната алтернатива за инвестиране в сребро чрез редица различни акции. Точно това правите, като инвестирате в ETF или взаимен фонд. Това са по същество кошници с акции, които се предлагат и могат да бъдат претеглени към всеки конкретен сектор. В този случай бихте инвестирали във фонд, претеглен в полза на среброто.


Въпреки че има и други начини да започнете да инвестирате в сребро, това са едни от най-често срещаните и в по-голямата си част достъпни методи чрез вашия брокер.

Предимства на сребърните инвестиции

От инвестицията в сребро има няколко предимства, особено в точното време. С настоящата икономическа ситуация, която тласка все повече хора към сребро, изглежда, че сега може да е моментът да се направи този ход.

Диверсификацията на вашето портфолио винаги е голям плюс. Точно това може да предложи инвестицията в злато, сребро или други благородни метали. Те също могат да работят като страхотна хеджиране срещу променящите се условия сега или в бъдещето.

Друг положителен момент за среброто е, че ако се интересувате от инвестиция в благородни метали, среброто предлага един от най-достъпните портати по отношение на цената. На сегашния пазар под 30 долара за унция той остава много достъпен, дори ако имате малко по-малко капитал, с който да инвестирате.

С Sliver имате и двойното използване, посочено по-горе. Това може да бъде както склад на стойност, така и търсен индустриален ресурс. Това само по себе си също допринася за обжалването, ако обмисляте ход за сребро.

Финални мисли

Като цяло, макар да е вярно, че среброто се разглежда като по-летлив благороден метал за инвестиране от златото, то е много добре балансиран избор. Имате няколко предимства на ваша страна, особено ако решите да инвестирате в сребро в момента, а също така имате стока, която знаете, че може да запази стойност с течение на времето.

Добавете към това факта, че е по-лесно от всякога да инвестирате в сребро и други стоки и вие сте на прав път.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map