Какво е GoldCoin? Преглед на криптовалута

GoldCoin е монета ERC-20, която е подплатена със злато, което се гордее, че е „Цифров златен стандарт“. Като монета ERC-20, токенът е изграден върху Ethereum и използва символа (GOLD). Идеята зад монетата е да предложи сигурен метод за закупуване на злато, който осигурява всички предимства, свързани с криптовалутата.

Защо злато?

През цялата история златото е една от универсалните валути на човечеството. През годините тя запази репутацията на запазваща покупателна способност, дори ако валутите, подкрепени от правителството, паднат или се провалят.

До тази стабилност и запазване на покупателната способност се стига Златна монета. Екипът на проекта знае, че тези характеристики са особено важни, тъй като светът се справя с финансовата нестабилност. В същото време златото е било исторически недостъпно за широката публика и токенът има няколко характеристики, които помагат да се преодолее това.

Той е фракциониран

Докато (GOLD) не е първата криптовалута със злато, тя е първата, която е фракционирана и е достъпна за директна покупка с криптовалута или фиат.

Чрез фракциониране токенът дава възможност да закупите желаното количество, без да се занимавате с голяма минимална покупка. Това води до много нисък праг за влизане.

Изключително достъпни

Както споменахме, фракционираният характер на Gold Coin означава, че можете да закупите невероятно малки количества, които обикновено не биха могли да бъдат закупени в истинско злато. Покупката само на една унция злато обикновено е предизвикателство, но тази една унция физическо злато е еквивалент на 1000 златни монети.

Тази ценова структура и връзките с физическото злато означават, че цената на златната монета зависи от тази на благородния метал. Когато разделите цената на една унция злато на 1000, за да получите цената само на един криптокойн, е лесно да видите как тази криптовалута може да направи покупката и притежаването на злато по-достъпни.

За да се покаже колко достъпна е тя, по време на писането, една златна монета беше само 1,92 долара.

Ликвидност за покупка

За да се увеличи достъпността, проектът действа и като доставчик на ликвидност. По-високата ликвидност помага да се гарантира, че получавате най-добрите цени от пазара, независимо от размера на вашата покупка. С други думи, ликвидността помага да се намалят разходите.

Влизане с ниски усилия

Освен че е по-достъпен метод за притежаване на злато, Gold Coin изисква и по-малко усилия. Не е нужно да харчите време и енергия за попълване на документи, за да купувате злато, след което да намерите сигурно място, където да го съхранявате. Златото се съхранява физически в трезора на проекта, но все още го притежавате.


Подкрепено от Физическо злато

Говорейки за трезора, златото (което е 99,9% чисто), което подкрепя криптовалутата, се съхранява сигурно в трезора на проекта. Това гарантира, че то е истински подкрепено от истинско злато и следователно трябва да бъде по-стабилно от криптовалутите поради стабилността на метала.

За прозрачност всеки може да разглежда онлайн златните запаси на проекта и те са изцяло одитирани.

Можете да изкупите златото

Ако някога искате да изкупите златната си монета за физическия метал, който я подкрепя, можете да го направите. Всеки, който изкупи своята крипто за 99,9 процента чисто злато, получава една унция за 1000 ЗЛАТО, реалната стойност на монетата.

За да осребрите златото, започнете, като създадете акаунт на официалния уебсайт на Gold Coin, след което изпратите на проекта съответното количество криптовалута, за да го осребрите. След това ще видите чакаща поръчка за покупка във вашия акаунт. На този етап ще трябва да потвърдите самоличността си, тъй като това позволява на Gold Coin да гарантира, че дава физическото злато на правилния човек в хранилището. Вашият акаунт също ще показва информацията за контакт и адреса на хранилището в този момент. Можете да посетите съоръжението, за да осребрите златото, заедно с номера на вашата поръчка за покупка и идентификацията.

Технологията зад GoldCoin

След като вече сте запознати с достъпността на проекта, можем да изследваме някои от технологиите, които стоят зад него.

Сигурност

Както вече споменахме, GOLD е ERC-20 stablecoin, който използва мрежата Ethereum. Умните договори на Ethereum, разработени от екипа, захранват Gold Coin. Тъй като монетата е изградена върху блокчейн Ethereum, който е неизменен, е невъзможно да се ограничат или блокират плащанията.

Допълнителна сигурност идва от факта, че трябва да използвате двуфакторно удостоверяване. Това помага да се предотврати кражбата на вашето злато.

поверителност

Естеството на блокчейна също поддържа поверителност, като скрива вашата информация. За по-нататъшна поверителност не е необходимо да показвате идентификация, преди да купите Gold Coin. Всичко, от което се нуждаете, е вашият адрес на портфейла на Ethereum.

Липсата на информация, необходима за закупуване на криптовалутата, е рязък контраст с тази, необходима за закупуване на злато, особено защото няма ограничения за количеството ЗЛАТО, което можете да продадете или купите. Продажбата или закупуването на по-големи количества физическо злато ще изискват специални формуляри по данъчни причини.

Интелигентен договор

Следват някои ключови характеристики на интелигентния договор:

  • Символът на символа е ЗЛАТО.
  • Минималната сума за превод е 0,001 ЗЛАТО.
  • За маркера има осем знака след десетичната запетая.
  • Препоръчителната граница на газ е 25 000.

За сигурност GDA Capital одитира интелигентния договор GoldCoin.

Къде да съхранявате GoldCoin

Ако тази информация предизвика интереса ви, може да сте готови да направите покупка. И така, къде съхранявате новата си криптовалута?

Защото е ERC-20 токен, можете да го съхранявате във всеки крипто портфейл, който поддържа ERC-20 монети или е съвместим с Ethereum. Проектът предлага някои от популярните портфейли, като MetaMask, MyEtherWallet, Atomic Wallet, Guarda Wallet, Exodus, Ledger или Trezor. Всеки портфейл, съвместим с Ethereum, обаче работи.

В заключение

GoldCoin е златна ERC-20 стабилна монета и 1000 GOLD е еквивалентно на унция физическо злато, съхранявано в трезора на проекта. Като монета ERC-20 тя може да се съхранява във всеки портфейл, поддържан от Етериум, което прави съхранението достъпно. Самата криптовалута също е достъпна, тъй като няма ограничения за покупка или продажба на GoldCoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map