Списък на алтернативите на CoinMarketCap

За крипто инвеститорите и търговците е от съществено значение да следят отблизо движението на монетата, която са закупили или възнамеряват да закупят. CoinMarketCap е един от най-популярните сайтове, когато става въпрос за мониторинг на крипто пазара, включващ класации за пазарна капитализация на криптовалути, графики на цените, 24-часов обем на търговия, информация относно борси и много други.

Разчитането само на една централизирана платформа може да има своите падения и може да противоречи на основната философия, на която са базирани крипто.

За щастие има много алтернативи на CoinMarketCap, така че продължете да четете нашата статия, за да разберете кои сайтове за крипто сравнение могат да ви помогнат във вашите търговски или инвестиционни начинания.

1. CoinCodex

CoinCodex събира цени на монети в реално време, диаграми и данни за пазарна капитализация за над 2400 монети от повече от 110 борси. Подобно на CoinMarketCap, валутите са организирани според пазарната граница и, като кликнете върху която и да е монета, ще можете да видите нейната ценова диаграма, 24-часов обем на търговията и най-новата цена в списък на борсите. Бързо обобщение на характеристиките на монетата може да бъде достъпно заедно с последните новини, които касаят споменатата монета, както и редица ръководства и ръководства.

Друг полезен инструмент е календар, който включва активни и предстоящи ICO, което позволява на потребителите да изследват ключови подробности за нови крипто проекти, които ги интересуват.

снимка на coincodex

Източник: coincodex.com

2. Crypto.com Цени

Crypto.com, една от най-полезните платформи, свързани с криптовалута в света, също споделя информация за най-популярните виртуални валути на пазара. The Раздел Crypto.com Цени, е много лесен за ползване и ще предоставя данни за най-големите цифрови активи, включително цена, промяна на цената през последните 24 часа и пазарна оценка, наред с други неща.

Също така ще имате възможност да търгувате с цифрови валути, като използвате приложението Crypto.com. Трябва само да кликнете върху бутона „Търговия“ и ще можете да купувате или продавате виртуални валути. 

Crypto.com Ценови интерфейс

В сравнение с други платформи, решението Crypto.com Prices е много изчистено. Това улеснява инвеститорите да получават информацията си бързо и без проблеми. Освен това, ако сте търговец, ще имате възможност да получите ценна информация само с няколко кликвания. 

И накрая, в горната част на сайта ще имате допълнителни данни. Например ще можете да видите най-добрите хамали през последните часове и да търсите различни монети. 

3. CoinGecko

CoinGecko е сайт за криптовалута, който класира цифровите активи, като се вземат предвид редица важни критерии. Монетите се класират според фактори като дейност на разработчици, общност, ликвидност, пазарна капитализация и публична ангажираност.

снимка на coingecko

Източник: списание Bitcoin

На платформата са налични и други важни критерии за криптовалута, които включват всичко – от движението на цените до диаграмите. След това тези данни се обработват, за да се генерира обща оценка от 100.

Крипто ентусиастите могат да получат повече представа за монетите и жетоните, които ги интересуват, правейки CoinGecko жизнеспособна опция, ако търсите алтернатива на CoinMarketCap.

4. Наблюдение на монети на живо

Уебсайтът разполага с изчистен потребителски интерфейс и много подходящи крипто данни, които ще ви помогнат да вземете информирано решение, преди да започнете да инвестирате в определена монета. Сайтът стартира през 2017 г. и позволява на зрителите да проследяват колебанията на цените, обема на търговията, предлагането на монети в обращение и пазарната капитализация за повече от 2000 валути.

Най-забележителният аспект на Наблюдение на монети на живо е неговият естетически приятен дизайн, който показва цялата информация, от която се нуждаете, по логичен и ясен начин. Сайтът също така разполага с опция за портфолио и списък за наблюдение, където можете да проследявате ценовите действия в различни фиатни валути и също така можете да изберете кога искате данните на сайта да се обновяват.

5. OnChainFX

Докато някои сайтове в този списък са по-минималистични по отношение на данните, OnChainFX е най-задълбоченият уеб сайт за крипто проследяване. Всички очаквани функции са налични на тази платформа, като движение на цените и 24-часови обеми на търговия, но това са допълнителните подробности, които правят OnChainFX да се откроява.

Например, ако искате да научите повече за определена монета, можете да използвате OnChainFX, за да намерите каква част от общото предлагане се издава, очакваната пазарна капитализация през 2050 г., възвръщаемост на инвестициите (ROI), вариращи от времето рамки от една седмица до пет години, както и подробности относно бъдещия процент на емисиите. Можете дори да видите колко още BTC ви трябват, за да станете член на „Владимир клуб“, което предполага притежание на 1% или повече от общото предлагане на биткойн.

За съжаление необятността на цялата тази информация може да смаже нов търговец и в момента сайтът предлага данни само за едва 100 монети. Ако искате да видите само най-популярните монети на пазара, това е добра възможност, но ако искате по-широк избор, има и други по-добри опции.

6. CryptoCompare

CryptoCompare е сайт, създаден през 2014 г., който предоставя достъпни цени на живо, графики и пазарни анализи от 65 крипто борси. Сайтът изброява повече от 1000 монети и жетони и макар интерфейсът да не е най-интуитивният дизайн, който сме срещали, той все още е доста лесен за използване и за намиране на каквато и информация да търсите.

Други забележителни характеристики на CryptoCompare са рецензии и ръководства с инструкции, потребителски форум, инструмент за портфолио и информация за предстоящи и активни ICO.

криптосравнение

Източник: CryptoCompare

7. CoinCap

CoinCap е сайт от 2015 г., който има за цел да предложи бърз и лесен начин за достъп до данни за пазара на криптовалута в реално време. Въпреки че интерфейсът на сайта изглежда малко претъпкан с информация, той ви позволява да видите пазарни капачки, средно претеглени цени, скорошни цени, налично предлагане и други. За да видите графиката на историческите цени на монети, трябва само да кликнете върху нея.

CoinCap също така позволява на потребителите да имат достъп до своята платформа от мобилни устройства чрез приложения за iOS и Android системи, което им позволява да наблюдават крипто пазарите по удобен и лесен начин.

8. Coinlib

Coinlib е криптовалута за проследяване на цени и портфолио, която дава лесен достъп до важни факти и статистика за впечатляващ избор от 4680 цифрови валути. Ако искате да търсите цена на монета, пазарна капитализация, обем на търговия или предлагане, ще можете да намерите необходимите подробности за Coinlib за нула време.

Има задълбочени анализи на обемите на търговия на борси и между различни валутни двойки, както и инструмент за портфолио, новини от пазара, ценови сигнали и конвертор на криптовалута.

coinlib

Източник: Oracle Times

9. CoinCheckup

Създадена през 2017г, CoinCheckup предлага основни данни за проследяване на монети като графики на цените, обеми на търговия и изчерпателни анализи, за да предостави на потребителите проницателна информация относно монетите, които възнамеряват да купят.

Всяка валута се класира според няколко фактора, включително екипа на проекта, неговия продукт, информираността на общността, отзивчивостта на екипа към запитванията и доколко активно е тяхното развитие.

Алгоритъмът на всяка монета също получава оценка от пет, а екипът на CoinCheckup публикува на уебсайта си подробен отчет, обясняващ формулата му за оценяване на монети.

10. Монета360

Монета360 също е признат доставчик на данни за криптовалута. Те предоставят ясна информация за цялото крипто пространство с цената и пазарната оценка на виртуалните валути, наред с други неща. 

Едно от най-интересните неща за този доставчик на данни на пазара е, че като алтернатива на CoinMarketCap работи по страхотен начин. Той предлага на потребителите възможността да виждат цялата информация за цифровите активи по много интуитивен начин, а не в традиционната форма на списък с всички цени на виртуалните валути на пазара. 

Coin360 е по-интересен подход, който в комбинация със страхотно съдържание и информация го прави една от любимите алтернативи на CoinMarketCap. 

11. BitInfoCharts

BitInfoCharts е една от най-популярните платформи за търсене на съдържание, свързано с криптовалути и цифрови активи на пазара. Те предоставят данни за цени, транзакции по веригата, такси и много други. 

В сравнение с други платформи, които споменахме преди, BitInfoCharts е чудесен за наличието на ясни данни за широк спектър от индикатори. Те имат точно съдържание и много лесен потребителски интерфейс. 

Ще бъде много лесно да започнете да получавате информация от този сайт. Можете да сравнявате цифровите валути, да получавате конкретни данни за скоростта на хеш, да разберете кои са най-големите притежатели в конкретни блокчейн мрежи и др. 

12. CoinPaprika

Тази платформа ще бъде чудесно допълнение към вашия списък с алтернативни сайтове CoinMarketCap. CoinPaprika ще ви предложи платформа, която ще ви помогне да извършите всички необходими анализи, които трябва да направите, свързани с криптовалутите и пазара. 

Страницата е много лесна за използване и тя ще покаже на основния си екран различните цени и пазарна капитализация на виртуалните валути. Също така ще имате промяна през последните 24 часа и през последния 1 час. 

CoinPaprika също така ще ви предостави данни за първоначални предложения за монети (ICO), борси и други. Освен това, в сравнение с други платформи, можете да придобиете криптовалути чрез сайта му, което улеснява много достъпа до крипто пазара. 

13. WorldCoinIndex

Тази страница ще бъде много полезна за вас, за да получите директна информация за биткойн и други криптовалути. Те предоставят информация за биткойн и цената спрямо други фиатни валути, като еврото (EUR), японската йена (JPY) и британската лира (GBP), наред с други. 

Веднага след като влезете в страницата, ще видите как цифровите валути променят цената и как се представят през последните 24 часа. Те също така ще ви предоставят търгувания обем за всеки конкретен актив и пазарната капитализация на тези монети. 

WorldCoinIndex предлага статистика, пазарни данни, обмен на информация, новини и ресурси. Това ще увеличи възможностите ви за получаване на по-подробна информация за цифровите активи.

14. Месари Крипто

Messari Crypto е чудесен начин да получите свежа информация за пазара и също така би било добър избор да се използва като алтернативен сайт на CoinMarketCap. Те предоставят информация за всяка криптовалута, включително Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC), наред с други. 

Потребителите ще имат шанса да използват повече информация, включително метрика по веригата, класиране на монети Proof-of-Stake, разредена пазарна капитализация и активност на разработчиците за проект. Това е чудесен начин да имате ясен преглед на това, което се случва на пазарите и как да реагирате на тях. 

Освен това те предлагат и други услуги, включително доклади за разузнаване на пазара на данни, които се доставят редовно на анализатори, инвеститори и професионалисти, които изискват точна и ясна крипто информация.. 

15. Наблюдение на монети на живо

Друга популярна платформа за проследяване на пазара на криптовалути е Наблюдение на монети на живо. Веднага след като влезете в сайта, ще видите няколко диаграми, които биха ви позволили да получите привилегирована информация за това как се държат криптовалутите и как те могат да се развиват с течение на времето. 

Те предлагат ценова колона, последвана от пазарна капитализация, обем през последните 24 часа, ликвидност, вариация на цените за 1 и 24 часа и дълбочина на пазара. Освен това в дясната част на екрана има седмична диаграма с колебания на цените на всяка крипто, изброена на сайта за последните 7 дни. 

Live Coin Watch също предлага джаджи, новини, данни за обмен и много други. 

16. CoinRateCap 

Извиква се последният агрегатор на криптовалути, който може да работи като алтернатива на CoinMarketCap CoinRateCap. Тази платформа е много лесна за използване и е доста удобна за потребителите в сравнение с други сайтове, които включват много информация. 

Те имат традиционната ценова информация за всеки цифров актив и съответната им пазарна стойност. Освен това те отчитат информация за 24-часовия обем и как се е държала цената на всяка виртуална валута през последните 1 час, 24 часа и 7 дни. 

Освен това те предлагат на потребителите възможност да купуват и продават криптовалути чрез бутон, който е вграден в тяхната платформа. Само за няколко секунди търговците и ентусиастите могат лесно да започнат да придобиват цифрови активи.

Заключение

Ако сте крипто ентусиаст или инвеститор, който търси различни сайтове за проследяване, за да ви помогне да изберете нова монета за вашето портфолио, този списък има някои отлични алтернативи на платформата на CoinMarketCap.

Коул е писател на свободна практика, фокусиращ се върху криптовалутата и нововъзникващите технологии. Предишни статии за Masternodes бяха представени на водещи крипто сайтове и цитирани в Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner