11 вълнуващи проекта на платформата Stellar (XLM)

(Актуализирано) Платформата Stellar стана свидетел на голямо внимание в последно време и в разгара на пазар надолу се държи силно в съотношението си спрямо биткойн. Една от причините за вълнението зад Stellar са създаваните проекти, които използват неговата платформа.

Ethereum е кредитиран за отваряне на нов хоризонт за всички видове блокчейн-ориентирани приложения, Stellar, от друга страна, спечели доверие чрез проекти като тези по-долу, запазвайки репутацията си силна като мощен играч в крипто пространството.

По-долу има единадесет вълнуващи проекта на платформата Stellar, които предлагат решения на реални проблеми.

# 1. Универсалното решение за плащане на IBM

Водещ технологичен гигант IBM използва мрежата Stellar, за да придаде повече прозрачност на тяхната структура на плащане. Въпреки че технологичният гигант си партнира с много банки от всякакъв вид частни и федерални и държавни, включително централни банки, особено в азиатско-тихоокеанския регион, той търси какво може да му осигури Stellar.

Според ръководителя на Blockchain решения във фирмата Джеси Лунд, компанията е близо до това да помогне на централна банка да премести хартиени пари в блокчейн мрежата Stellar.

Анализаторите са предвидили, че партньорството Stellar / IBM в крайна сметка може да замени платежната инфраструктура SWIFT / IBAN като глобален стандарт. Ако това се случи, това ще има голямо влияние върху криптовалутата XLM по чудесен начин.

# 2. Веридий

Веридий е в партньорство както с IBM, така и със Stellar за токенизиране на пазара на въглеродни кредити в световен мащаб. Новият старт е насочен към включване на техния собствен токен, VERDE, с платформите за търговия, които се занимават с нефт и газ, в опит да автоматизира процеса на компенсиране на въглеродните емисии.

Това означава, че когато физическо лице или предприятие правят покупка, те имат възможност да закупят съответното количество въглероден кредит, за да компенсират дейността си. За големите корпорации и установените институции това може да служи като основа за постигане на въглероден неутралитет. Освен това може да помогне за постигане на отговорност за околната среда.

# 3. Звезден X


В стремежа си да се превърне в основен играч и авторитет в децентрализираната индустрия за децентрализиран обмен, Stellar X поставя всички ръце на палубата, за да създаде страхотно потребителско изживяване. Притежаването на Stellar зад него носи известна загриженост по отношение на „децентрализирания“ аспект, но ако може да бъде чудесен обмен, това може да стимулира обхвата на дейност на Stellar и DEX.

Основната характеристика може да му даде предимство пред други DEX платформи, тъй като е успяла да използва Stellar Anchor Network.

# 4. Отворена градина

Отворена градина позволява на своите потребители да превърнат телефона си в точка за достъп до wifi и да получават плащания в Lumens за използваните данни.

Може да не се появи в САЩ и Европа, но се вписва идеално в базата на Stellar Market, тъй като целта му са предимно места, където интернет свързаността не е достъпна за повечето хора.

# 5. TillBilly

вълнуващи проекти на Stellar

Платформата планира да създаде чистокръвен услуга за продажба на място в звездната мрежа. Това би било много по-евтино, ако се претеглят срещу кредитни и дебитни карти и Apple pay, като автоматично се изчисляват точките за лоялност.

За да облекчи тежестта върху получаването на хартиен носител, платформата ще предложи цифрова алтернатива за решаване на този проблем.

# 6. Нарежете

Недвижимите имоти са хит с инвеститори от всякакъв вид. Тъй като е относително рисковано да купува недвижими имоти в чужда държава с много правила и разпоредби, Slice токенизира проекти за недвижими имоти, достъпни преди това само за институции, установени в САЩ..

Въпреки че конкуренцията е широко разпространена на този пазар и недвижими имоти по целия свят, Нарежете е доста уверен в оцеляването си.

# 7. Разбира се, Remit

Африка е голям пазар и броят на африканците в чужбина означава, че ще трябва да изпращат пари у дома. Разбира се, Remit е мрежа за парични преводи, която африканците могат да използват, за да изпращат пари вкъщи на своите близки. Също така си партнира със Stellar, с клонове в Кения, Руанда и други африкански страни. Смята се, че Африка е най-големият пазар с милиарди долари, изпращани у дома от африканци в чужбина всяка година.

Може да се използва и за плащане на сметки за комунални услуги онлайн, а също и електронни магазини.

# 8. SmartLands

SmartLands е всичко за токенизиране на земеделски земи в звездната мрежа. Това е точка в правилната посока, тъй като криптовалутата постепенно намалява фиатната валута и позволява използването на криптовалути за придобиване на поземлени имоти. Това е далновидност, която може да се изплати с голям дивидент, ако криптовалутите станат достатъчно ценни, за да достигнат селски и селскостопански инвестиции и разработки.

Развълнувани ли сте от тези проекти? Можете да купувате или търгувате за родната монета на Stellar (XLM) на Binance—Нашата предпочитана борса. Ето нашето ръководство за това как да закупите XLM.

# 9. Темпо 

вълнуващи проекти на Stellar

На 12 юли 2018 г. екипът на Stellar съобщи партньорство с компанията за парични преводи, наречена Tempo. Паричният превод на Tempo е добре утвърдена платформа и можете да ги възприемате като „европейския Western Union.“ По-рано Tempo намаляваше таксите от 4-150 евро за транзакция. С Stellar обаче платформата ще спести много пари. Освен това те могат да направят над 60 000 транзакции за по-малко от стотинка. 

Услугата е тествана за първи път във Филипините, един от най-големите пазари за парични преводи в света. Когато получателят получи средства, те получават известие и те могат да изберат дали да вземат средствата на дадено място или средствата да бъдат доставени до вратата им в местната валута. 

Това партньорство означава, че Stellar е цифровата валута с най-голямата реална мрежа. Tempo има повече от 200 локации в цяла Европа, където XLM вече се продава, а потребителите на приложението Tempo могат да закупят цифровата валута директно на телефона си. 

# 10. Крепост 

вълнуващи проекти на Stellar

От известно време анкерната система на Stellar е теория. Сега обаче, Крепост помогна да се промени това, като стана първият котва на платформата в USD. Платформата приема депозити в щатски долари и може да издава токени от всякакъв вид в мрежата Stellar, включително BTC, ETH и USD. 

Stronghold също си партнира с PrimeTurst за осигуряване на средствата, което гарантира прозрачност и отчетност, когато става въпрос за управление на фиат депозити. 

Това може да доведе до масовото приемане на Stellar, тъй като той действа като противовес на нестабилността, която пречи на няколко случая на използване на цифрова валута. Освен това партньорството може да помогне на Stellar да реши някои от същите нужди като Tether, но да се надяваме с малко по-малко противоречия. 

# 11. SatoshiPay

вълнуващи проекти на Stellar

Тъй като обсегът на вниманието на хората става по-кратък, мнозина смятат, че е трудно да се регистрират за отделни уебсайтове, за да гледат съдържание. Освен това понякога искате да прочетете една статия на уебсайт, без да се абонирате за същата. 

SatoshiPay започна като платформа за микроплащания за уеб съдържание в биткойн мрежата, след което мигрира към IOTA, преди накрая да си партнира с платформата Stellar. 

Уебсайтовете, съдържащи приспособлението SatoshiPay, изискват от посетителите да плащат по-малко цента за преглед или изтегляне на съдържание. Приспособлението дори не изисква от потребителите да инсталират плъгин или портфейл, а балансът следва потребителите от уебсайт до уебсайт. Това отваря модел за осигуряване на приходи за доставчиците на съдържание. 

Micropayments е друг горещ пазар, а SatoshiPay е един от неговите лидери. Това е още един път, който може да допринесе значително за масовото осиновяване на Stellar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map