Ethereum срещу Tron – коя платформа има по-добро бъдеще?

След като Биткойн въведе блокчейн технологията (или поне я популяризира), много блестящи умове на този свят започнаха да я изследват, тъй като тя показваше голям потенциал. Всъщност блокчейнът беше толкова интересен като концепция, че подтикна към създаването на множество проекти, като Ethereum беше най-известният.

Въпреки това, Ethereum не е сам в крипто света – вече има сериозен конкурент, който според някои ентусиасти има потенциал да изпревари Ethereum в надпреварата да направи света по-децентрализиран. Този проект се нарича Tron.

За разлика от Ethereum, обща децентрализирана платформа за създаване на всякакви приложения, Tron се опитва да остане в границите на „платформата за цифрово съдържание“, въпреки че изглежда, че няма съществени разлики между двете.

Следващите големи технологични гиганти?

Конкуренцията между Ethereum и Tron е близо до това да се превърне в пълномащабно съперничество, тъй като популярността на децентрализираното приложение нараства. За разработчиците това е от изключителна важност, тъй като много професионалисти прогнозират, че битката между Ethereum срещу Tron може да бъде следващата Microsoft срещу Apple.

Но разработчиците не са единствените хора, които се интересуват от тези два проекта. Инвеститорите от цял ​​свят, както големи, така и малки, търсят възможности за печалба, а някои вече имат с Ethereum. Въпреки това, с нов и мощен проект, идващ в крипто света, инвеститорите може да променят малко стратегиите си.

Ethereum води пътя

Въпреки че Tron е работи активно за популяризиране на платформата, популярността му все още е далеч зад тази на Ethereum. За да сравним влиянието на тези две компании, трябва да направим кратко сравнение на техните монети.

Ethereum’s Ether (ETH) в момента е втората най-популярна криптовалута след биткойн. Настоящата пазарна капитализация в момента е над 14,5 милиарда долара. От друга страна, инвеститорите на Tron са натрупали почти един милиард. Следователно е безопасно да се каже, че настоящият размер на пазарната капитализация определено е огромно предимство за Ethereum.

И все пак популярността на Tron скочи наскоро по различни причини, включително някои интересни проекти, базирани на тази платформа. Въпреки че в момента не може да се конкурира с ETH, има едно нещо, което дава на Tron огромно предимство – то е от Китай и потенциално може да има огромен пазар с повече от един милиард души.

И така, коя платформа има по-добро бъдеще?

На този етап е невъзможно да се каже коя платформа ще спечели състезанието – ако това е състезание на първо място. Най-вероятният сценарий е, че и двете платформи ще имат значителни потребителски бази и ще съществуват съвместно.

Въпреки това, крипто индустрията, както и блокчейн технологията, са все още млади и няма начин да се предскаже какво може да се случи в бъдеще. Кой знае, може би друга подобна платформа ще измести фокуса от Ethereum и Tron.

И двете Виталик Бутерин, създателят на Ethereum и Джъстин Сън, бащата-основател на Tron, вършат чудесна работа при надграждането и популяризирането на съответните им платформи.

Още по-удивителното е, че и двамата са много млади. Sun е на 29, а Buterin е само на 25. Всъщност канадският програмист, роден в Русия, беше само на 21, когато стартира проекта Ethereum. И двамата са блестящи умове с изключително усещане за технологични иновации и не им липсват и маркетингови умения.


Въпреки това, техните лидерски умения са това, което ги прави истински рок звезди и те определено ще бъдат тук за известно време, въпреки че Sun ще трябва да направи всичко възможно, за да достигне популярността на Ethereum.

Изборът не е двоичен за инвеститорите

Тъй като битката между Ethereum и Tron продължава, много инвеститори търсят други алтернативи по пътя – алткойни, които се справят доста добре напоследък. Ето защо, ако не сте сигурни дали да изберете ETH или TRX, трябва да проучите и други възможни опции.

Една от криптовалутите, която спечели много внимание напоследък поради уникалните си свойства, е Ripple (XRP). Това пълно въведение в монета Ripple обяснява как работи тази крипто и говори за нейните предимства в сравнение с други криптовалути.

Освен XRP, много криптотърговци следят последните новини за криптоси като Tether, Bitcoin Cash, Litecoin и други.

Следователно изборът между Ethereum и Tron трябва да бъде задача за разработчиците, които се стремят да разработят децентрализирани приложения, докато криптотърговците и инвеститорите могат да разширят обхвата на своите потенциални инвестиции, като разгледат други крипто.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map