WebDollar – Оригинална криптовалута за решаване на проблемите на бъдещето

Въведение

Пазарът на криптовалути непрекъснато се разширява през последните няколко години и на пазара бяха пуснати нови цифрови активи. Един от крипто активите, който твърди, че е криптовалута на бъдещето е WebDollar (WEBD). В тази статия ще обясним какво е WebDollar, какво има за цел да подобри и кои са основните характеристики на тази криптовалута.

Интернет стана важна част от нашето ежедневие и свързва не само хората и бизнеса, но и обектите и машините. С WEBD целта е да имаме местен актив за глобалната мрежа и да подобрим цялата екосистема на www.

Какво е WebDollar?

WebDollar иска да стане родна криптовалута на World Wide Web и да помогне на цялата индустрия да се разшири, да подобри нейната преносимост, лекота и простота. Въпреки че Bitcoin (BTC) остава най-голямата криптовалута на пазара, той не успя да се утвърди като родна валута в интернет.

Екипът зад WebDollar работи усилено, като пише оригинален код за цялата мрежа. С него е възможно да стартирате независим и мощен блокчейн с различни възможности.

Изненадващото при този проект е фактът, че те не са започнали от първоначално предлагане на монети (ICO), тъй като повечето от жетоните, които в момента се предлагат на пазара. Изобретател Александру Йонут Будистеану заедно с няколко други разработчици вече има текущ проект, който не е получил средства от частни инвеститори под формата на ICO.

Още през 2017 г. ICO бяха основният инструмент за проекти, свързани с крипто и блокчейн. Повечето от тези ICO обаче не успяха да успеят и да се развият. Всъщност те бяха силно критикувани от ентусиастите на пазара и много страни ги забраниха. ICO генерираха високи печалби за създателите си, което доведе до вълна от измамни проекти, които имаха отрицателно въздействие върху децентрализацията като цяло.

Вместо това WebDollar стартира от нулата без ICO и отдели само 10% от общото предлагане, което мрежата някога ще създаде. Тези средства се използват само от създателите, за да плащат за непрекъснатото развитие на пазара в много форми на награди.

Екипът на WebDollar работи, за да предложи просто потребителско изживяване за работа с криптовалути. Не са необходими инсталации или изтегляния и няма нужда да се справяте със сложни конфигурации. За да бъде по-бързо за потребителите, портфейлите се генерират и обработват автоматично и могат да бъдат запазени локално на всяка машина, която има хранилище.

Как работи WebDollar?

Понастоящем WebDollar се задвижва от хибриден консенсусен алгоритъм, който включва 33,33% Proof-of-Work (PoW) и 66,66% Proof-of-Stake (PoS). Мрежата върви напред с целта си да стане 90% PoS и само 10% PoW, като се има предвид, че това би било много по-ефективно, екологично (екологично) и безопасно за цялата екосистема. Когато беше пусната на пазара (26 април 2018 г.), криптовалутата беше 100% PoW.

Потребителите могат да започнат да добиват цифрова валута по бърз и лесен начин, само като стартират всеки браузър на всяко поддържано устройство. Компютърът може лесно да започне да добива WEBD и потребителят бързо се възнаграждава. Освен това WEBD се задвижва от един от най-модерните алгоритми за консенсус NIPoPoW.

Неинтерактивните доказателства за Proof-of-Work са самостоятелни низове, които компютърна програма може да провери и да провери събитие, случило се в PoW мрежа. Те обикновено са много ефективни за мобилни портфейли и за странични вериги, наред с други неща.


Както споменахме по-рано, WebDollar позволява на потребителите да започнат да го използват, без да се налага да извършват конкретно изтегляне, инсталиране или регистрация. Освен това портфейлите се генерират директно в браузъра, което позволява на неразумни лица да започнат да боравят с криптовалути. В същото време мрежата предлага офлайн транзакции и е проектирана да бъде ASIC устойчива и GPU недружелюбна.

В бъдеще целта е да се увеличи анонимността на потребителите чрез разработване и добавяне на миксери за транзакции. Тези миксери са много полезни за лица, които искат да защитят своята поверителност и данни при извършване на транзакции в мрежата. Има някои криптовалути, които вече са добавили тези функции, но никоя от тях не е в състояние да предложи бързите и лесни за използване услуги, предлагани от WebDollar.

В същото време екипът иска да приложи и интелигентни договори. Това би помогнало на цялата мрежа да работи не само като блокчейн платформа за извършване и обработка на транзакции, но и за обработка на по-сложни задачи и инструкции.

Бъдещият набор от нови функции включва обмен на екосистеми и листинги за обмен, транзакции за мащабиране, център за гласуване в общността за актуализации, multi-sig с помощта на пръстов отпечатък и идентификатор за разпознаване на лица и много други неща.

Струва си да се спомене, че проектът също така популяризира мрежата с месечни награди в Twitter и YouTube, можете да ги следвате в Twitter (@ webdollar.io) за седмичните теми.

Потребителите, които искат да придобият криптовалутата WEBD, могат да го направят, като се регистрират на борсата за криптовалута BitRabbit, платформа, която позволява на клиентите да търгуват с цифрови активи на пазара. Други борси, поддържащи тази виртуална валута, включват P2PB2B, BitMahavi (банков превод), Swaps Network и WebD Timi (paypal и кредитна карта). Пълен списък на борсите можете да намерите тук: https://webdollar.io/partners/exchanges

Обменът WebD Timi има за цел да предостави 24/7 услуги за покупка и продажба на криптовалута WEBD без бариери и използване на най-често срещаните фиатни валути сред членовете на общността WebDollar.

Екипът работи непрекъснато, за да увеличи ликвидността за тази криптовалута. Те също се опитват да изброят цифровия актив в други популярни и широко използвани крипто борси. Това би имало положителен ефект върху WEBD, като се има предвид, че ще има по-голяма експозиция към инвеститори, търговци и крипто ентусиасти.

Някои от компаниите, които в момента работят с WEBD, включват Hostero, Webd.Shop, Ale-Teo, Mojito Club, Crypto Coffee, Shop Aji и много други. В бъдеще се очаква броят на компаниите, работещи с WEBD, да нараства, тъй като екипът създава нови партньорства и дигиталните активи на WEBD се разширяват на пазара.

Заключение

WebDollar е създаден като криптовалута, която иска да се превърне в основния актив на Интернет. Въпреки че екипът знае, че това не е лесна задача, те изграждат мрежа, която е лесна за използване и която би предоставила иновативни решения на потребителите.

С NiPoPoW и неговия ASIC-устойчив консенсусен алгоритъм, WEBD има за цел да предложи простота, лекота и преносимост на потребители, които в момента използват интернет по целия свят.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map