Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата Ardor | Ръководство за начинаещи през 2018 г.

Ardor (ARDR) е едно от най-известните имена в областта на доставчиците на Blockchain-as-a-a-service (BaaS). Това е публична блокчейн платформа, която предоставя на потребителите си възможност за достъп Nxt и всичко, което технологията блокчейн може да предложи. Той също така предлага на бизнеса мощна блокчейн среда с много адаптивна инфраструктура.

Ardor може да се похвали с основна верига и различни адаптивни детски вериги. Основната верига обработва всичко – от сигурността на блокчейн до децентрализацията, докато детските вериги се предлагат като готови за употреба, персонализируеми и саморазгръщащи се решения, създадени за бизнеса. Основната верига е блокчейнът, който осигурява всички дъщерни вериги и помага за обработката на техните транзакции.

основна верига

Разбиране как работи Ardor

За да разберем как работи Ardor, първо трябва да научим за това Nxt, тъй като споменатата мрежа често се нарича „Nxt 2.0“. Накратко, Ardor е базиран на Nxt и се гордее със същите възможности плюс няколко разширени функции.

Характеристика

Nxt стартира за първи път през 2013 г. и представлява една от първите ICO, които някога са пускали криптовалута. Nxt има и други забележителни постижения, като например един от първите проекти с блокчейн, кодиран от нулата. Това беше и първата блокчейн платформа, която напълно и успешно внедри PoS (Proof-of-Stake) алгоритъм.

Колкото и мощна да е Nxt, тя не беше идеална. Най-големият проблем с Nxt се представлява от използването на местни символи за такси за транзакции. Платформата беше известна и с блока си. Това по същество означава, че всеки потребител, който иска да управлява възел, трябва да изтегли стотици GB данни, за да въведе и работи възел. С добавянето на повече транзакции се увеличава и съхранението, необходимо за работа на който и да е възел. Друг голям проблем с Nxt беше борбата за подпомагане на клиентите да поддържат своите персонализирани платформи.

Ardor работи по доста подобен начин, но подобрява начина, по който се прилагат нови блокчейн. Той разделя функционалността и сигурността с помощта на множество вериги. Накратко, всеки нов проект за Ardor ще бъде създаден като детска верига.

Тази особеност е тази, която осигурява скоростта, която е една от най-продаваните точки на Ardor. Тази нова структура означава, че детските вериги могат да бъдат внедрени за броени минути или часове. Обработката на блок, съдържащ всички дъщерни транзакции, отнема само около 60 секунди.

За да направи нещата още по-добри, платформата решава обичайното подуване на блокчейн, свързано с Nxt, чрез интелигентна система за подрязване на транзакции. Това означава, че блокчейнът е мащабируем и също така означава, че данните за транзакциите на дъщерната верига ще бъдат подрязани, за да се намали размерът на цялата блокчейн.

Какво е Ignis?

Игнис (IGNIS) е първата детска верига на Ardor, създадена от екипа за разработка на Jelurida B.V., за да докаже и тества производителността на Ardor. Той също беше стартиран чрез ICO, която събра 15 милиона долара, като се установи, че се използва главно за целите на развитието.

Екипът се управлява от Лиор Яфе, съосновател, управляващ директор и старши разработчик, който се занимава с компютри и програмиране от 13-годишна възраст. Други големи имена включват Кристина Калчева, съосновател, управляващ директор и правен експерт, Петко Петков, съосновател и основен разработчик и водещ софтуерен архитект Томислав Гунтчев.

детска верига


Пазарна ситуация

Токенът Ardor е класиран на 63-то място CoinMarketCap с обща капитализация на капитала 175 729 006 щатски долара и оборотна доставка от 998 999 495 ARDR. Ignis (IGNIS) в момента е на 159-о място на CoinMarketCap с обща стойност на капитализация от 48 583 514 щатски долара и оборотно предлагане от 761 143 950 IGNIS от общо 999 449 694 IGNIS.

Nxt се намира точно между гореспоменатите крипто, в уважаван 96-то място. Общата пазарна капитализация е 96 913 784 щатски долара и има циркулиращо предлагане 998 999 942 NXT от общо 1 000 000 000 NXT. По време на това писане Ardor (ARDR) се търгуваше на $ 0,17, IGNIS на $ 0,06 и Nxt на $ 0,09.

В момента Ardor се поддържа от някои от най-популярните крипто борси, като например HitBTC, Upbit, Bittrex, Poloniex, ОК, и LiteBit.eu.

пазар

Съхраняване на Ardor

Тъй като Ardor се основава на Nxt, не е изненадващо, че можете да съхранявате ARDR токени във всеки от официалните портфейли на Nxt, както и в активирани от Nxt такива на трети страни. Най-добрият начин за съхраняване на ARDR обаче е използването на официалния Портфейл Ardor Blockchain. Портфейлът е проектиран да предлага на потребителите достъп до всички съвременни технологии на блок-веригата Ardor и се предлага с поддръжка за Windows, MacOS, Linux, и Android.

Други полезни уеб портфейли включват Портфейл Ardor Lite, Офлайн портфейл на Sigbro, и FreeWallet.

Възможности за инвеститори

Мнозина се съгласяват, че и трите платформи, Ardor, Nxt и Ignis представляват много добри възможности за инвестиции, особено ако пазарът ще се разширява и расте. Ardor, по-специално, има едно от най-добрите базирани на блокчейн решения там. Не може да се отрече, че компанията Jerurida предоставя на инвеститорите много неща за мислене, когато става въпрос за инвестиране в един от нейните продукти.

Най-интересният аспект за всеки инвеститор е, че Ardor, Nxt и Ignis са много различни криптовалути от почти всичко останало, което в момента е на пазара, тъй като повечето други крипто са базирани на Ethereum или на Bitcoin. Ако сте тип инвеститор, който смята, че най-добрият начин за минимизиране на риска е чрез диверсификация на портфолиото си, тогава и трите криптовалути по-горе са достойни за вашето внимание.

Не на последно място, важно е да не забравяме, че Ardor е много мощна платформа, която много добре може да бъде приета от множество компании по целия свят, тъй като предлага кратко време за внедряване и изключително широка адаптивност. Това го прави идеален за компании, които искат да работят с блокчейн технологии, но не разполагат с ресурси за създаване на персонализирани такива от самото начало.

За повече информация относно проекта инвеститорите и потребителите могат да посетят официален уебсайт. Други забележителни ресурси включват проекта Хранилище на BitBucket, Бяла хартия, пътна карта, форум, Страница във Facebook, Reddit, и Twitter, Раздор, и Отпуснат канали.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map