Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата Pundi X | Ръководство за начинаещи през 2018 г.

Pundi X (NPXS) е сравнително нова криптовалута, която може да се похвали с една от най-похвалните цели в тази конкретна сфера – тази за опростяване на използването на криптовалута. Тя има за цел да направи това, като предостави на своите потребители лесен начин за закупуване на стоки и услуги с помощта на криптовалута.

вода

Въведение

Като цяло децентрализираната платформа се основава на три взаимодействащи технологични компонента: платформата Pundi X, нейните мобилни портфейли и системата за разплащане с карти. Pundi X има за цел да разпространява различни PoS (point-of-sale) смарт устройства на търговци на дребно, които след това ще могат да приемат плащания под формата на токени Pundi X. Клиентите могат да плащат за стоки с криптовалутата, която вече се съхранява в портфейла, или да закупят криптовалута. Токените също ще играят голяма роля в квалифицирането на клиенти за различни отстъпки, както и за доставка на газ за транзакциите и рекламите.

Компанията го е поставила директно в проекта Бяла хартия че се стреми да се утвърди като Walmart или 7-Eleven на блокчейн. Pundi X също твърди, че тяхната система е по-добра от биткойн банкоматите. На първо място, устройствата са по-малки от биткойн банкоматите и свързаните с тях разходи ще бъдат по-ниски. Фактът, че устройствата са преносими и че те предлагат по-голяма полезност от биткойн банкоматите, също ще има значение.

Екипът зад проекта обеща да разпространи над 100 000 устройства през следващите три години с надеждата платформата да се превърне в най-голямата децентрализирана офлайн криптовалута.

Разпространението на новите PoS устройства се проведе в Индонезия, най-голямата държава в Югоизточна Азия. Екипът планира да разшири своите услуги в други азиатски страни като Тайланд и Малайзия.

Всяко PoS устройство ще бъде свързано към блокчейна Ethereum и NEM чрез компоненти, наречени XPlugins. Това означава, че разработчиците на блокчейн от цял ​​свят могат да се свързват с устройствата и финансовите обекти на мрежата Pundi X.

PundiX

Мобилен портфейл

Мобилният портфейл е част от това защо Pundi X е толкова лесен за използване. Този конкретен портфейл гарантира, че потребителите не трябва да управляват своите публични и частни ключове, както в случая с толкова много криптовалути там. Вместо това потребителите могат да използват система за пароли, която е доста подобна на тази, обикновено свързана с банкови процедури.

Плащане със смарт карта

Смарт картата е още една причина, поради която тази система е толкова лесна за ползване. Една от основните причини, поради които тази карта е толкова полезна, е фактът, че тя може да се използва, без да се изисква мобилното приложение. Въпреки това, той може да работи заедно с мобилното приложение. Позволява на потребителите да плащат със средства от крипто портфейли или традиционни мобилни портфейли.

С помощта на тази смарт карта Pundi X предоставя на всички възможността да купуват продукти с помощта на криптовалута. Според бялата книга, „повечето криптовалути могат да се използват само за закупуване на други криптовалути (и това) намалява значимостта им до почти нула за повечето хора“.

Платформата

Платформата на Pundi X се състои от всичко – от софтуерни протоколи до всички хардуерни устройства, участващи във функционирането на екосистемата Pundi X. Те включват всички PoS устройства, както и всички включени SDK и API.

Жетон

Екипът

Pundi X се ръководи от a екип на крипто-разумни лица от Шенжен, Китай, Джакарта и Индонезия. В момента екипът за изследвания и разработки работи извън Шенжен с 14 служители, а екипът за управление и операции е базиран в Джакарта и Индонезия.

Едно от най-важните имена, свързани с проекта, е на Константин Пападимитриу, съветник на президента на Pundi X. Пападимитриу е експерт по финансови технологии, а също и основател на две от най-големите индонезийски компании от този вид, Infinetworks и E2Pay.

Други имена, които включват управленския персонал, включват Zi Ban, изпълнителен директор на Pundi X, Huang Pu, главен технически директор и Danny Lim Wei Xiang, финансов директор.

екип

Анализ на пазара

От старта си, Pundi X бавно се покачва. Портфейлът на проекта генерира над 100 000 изтегляния от над 500 търговци. Най-интересният факт за този проект не е, че той има за цел да се развива, но и че осигурява растежа на целия крипто пазар.

В момента цената на токена е някъде около $ 0,004378, което би трябвало да направи този проект много добра дългосрочна инвестиция, особено след като все повече индонезийски търговци на дребно ще приемат POS устройствата.

Според пътна карта, 2018 г. се обявява за много важна година за Pundi X, тъй като компанията има за цел да създаде нови офиси в Лондон, както и в Токио, Сеул и Северна и Южна Америка.

Търговия с NPXS

В момента Pundi X може да се търгува на някои от най-популярните крипто борси, като например Binance, IDEX, Coinnest, CoinBene, Hotbit, Gate.io, и Tidex. Повече информация можете да намерите в раздела Пазари на CoinMarketCap.

Присъствие в социалните медии

Проектът присъства на всички основни социални медии и платформи за споделяне на видео като Facebook, Twitter, Свързан в, Reddit, Телеграма, и YouTube. За по-обща информация за проекта потребителите могат да проверят официалния Често задавани въпроси.

Заключение

Pundi X без съмнение е много обещаващ проект, който много добре може да се превърне в една от най-големите офлайн мрежи за продажба на криптовалути в света. Задачата, избрана от Pundi X, която е да доближи криптовалутата малко до всекидневния човек, не е нищо повече от похвална и амбициозна.

Ако все още не сте убедени в потенциала на проекта, може би си струва да разгледате партньорствата, които компанията е успяла да осигури. Някои от най-важните сътрудничества са с NEM, E2Pay.co.id, fintech Индонезия, Консорциум Xpos, Верига, Aditus, LoyalCoin, SFA, Непременно, и СТЕЛАР. Това са много добри примери за това как компанията се стреми да увеличи ангажираността и степента на осиновяване с вноски от трети страни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner