Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата с основен токен за внимание | Ръководство за начинаещи през 2018 г.

Основен знак за внимание (НДНТ) е един от най-противоречивите, а също и един от най-амбициозните и достойни за похвала проекти в настоящата криптосфера.

Създаден през 2016 г., Basic вниманието Token има едно от най-големите имена зад себе си, това на Brendan Eich, създателят на JavaScript и легендарният съосновател на Mozilla. Други забележителни членове на екипа са Брайън Бонди, водещ разработчик и съосновател на Brave и Скот Локлин, старши инженер и съосновател на Kerf софтуер.

екип

Какво представлява основният жетон за внимание?

За да го кажем възможно най-опростено, Basic Attention Token е естественият маркер, който захранва смелата екосистема. BAT е ERC-20 маркер, което означава, че е изграден върху блокчейна Ethereum. Токените могат да се използват свободно в екосистемата Brave, което означава, че те могат да се обменят между рекламодатели, издатели и типични потребители на Интернет.

Основната цел на базирания в Сан Франциско проект Basic внимателен токен (BAT) е да предостави на своите потребители мощен дигитален рекламен обмен, базиран на блокчейн технологии. Проектиран е да адресира и подобри донякъде несправедливата дигитална рекламна система, при която много потребители на Интернет трябва да жертват време, поверителност и внимание, за да я използват безплатно.

Структурата на проекта, как работи НДНТ

Ако гореспоменатото име на Смел звучи познато, защото Brave е един от най-добрите браузъри, създадени през последните години. Brave е уеб браузър, базиран на Chromium, който цели да предложи на своите потребители по-голямо онлайн изживяване чрез блокиране на тракери и реклами, като по този начин подобри скоростта на поверителност и зареждане на уеб страници.

Браузърът Brave е инструментална част от проекта Basic Attention Token. Разбира се, от потребителите не се изисква непременно да използват НДНТ, когато използват Brave, въпреки че могат да използват маркера, за да плащат на издателите на съдържание.

Смел

Тъй като проектът основно разработва нов тип дигитален рекламен модел, той неизбежно върви главата до някои от най-големите рекламни гиганти, като Facebook, Twitter и YouTube. Новата система, която BAT предлага, изтласква посредници като споменатите по-горе. Вместо да ги плаща, валутата може да се плаща директно от рекламодатели на потребители, използващи НДНТ. Просто казано, неговият рекламен модел позволява на рекламодателите да плащат за реклами, използващи НДНТ, а потребителите, които гледат тези добавки, ще бъдат възнаградени с НДНТ.

Според основния знак за внимание Бяла хартия, Brave има специална роля, тъй като се използва за измерване на вниманието на потребителите. Браузърът анализира ангажираността на потребителя с определен раздел и показва подходящи реклами въз основа на времето, прекарано в превъртане на конкретно съдържание.

След като се събере оценката на вниманието, данните се изпращат в системата за смели книги. Той е отговорен за плащането на издателите и на потребителите въз основа на крайния резултат от вниманието.

Диаграма

Пазарни резултати


Токенът BAT е стартиран чрез типична ICO. Най-впечатляващото за тази конкретна ICO е фактът, че компанията успя да събере 35 милиона долара за малко под 30 секунди. Към момента на написването BAT се оценява на $ 0,23 на токен, не много повече, отколкото когато беше пуснат за първи път през юни 2017 г. ($ 0,17).

Общата пазарна капитализация на НДНТ е $ 237 735 000 при циркулиращо предлагане от 100 000 000 BAT от общо предлагане от 1 500 000 000 BAT. В момента монетата е класирана на 51 CoinMarketCap, и може да се търгува на някои от най-популярните борси за криптовалута, като например Binance, ЛАТОКЕН, Хуби, ChaoEX, Bittrex, и VeBitcoin. За повече информация вижте CoinMarketCap’s Раздел Пазари.

Пазар

Съхраняване на НДНТ

Тъй като токенът BAT е ERC-20 маркер, той може да се съхранява на всеки портфейл, съвместим с Ethereum. Някои от най-добрите портфейли за съхраняване на НДНТ са  Ledger Nano S, MyEtherWallet, и Изход.

Бъдеща инвестиция

Има много хора, които вярват, че НДНТ е много добра дългосрочна инвестиция. Основният принцип зад проекта е основната точка за продажба, екипът се състои от много блестящи умове, а браузърът Brave в момента се използва като начален старт за подобряване на мащабирането на проекта, като предлага безплатни токени на всеки, който го използва.

Бъдещето няма да бъде лесно за НДНТ, най-вече защото проектът е изправен пред много силна конкуренция от други рекламни гиганти като Google и Facebook, както и от други подобни базирани на блокчейн рекламни платформи като Папирус и Споделяне на реклами. За щастие последните две са фокусирани най-вече върху издатели и рекламодатели, като изключват напълно потребителите, нещо, което прави НДНТ много по-ценно. Бъдещите инвеститори трябва да действат внимателно и да направят цялостни изследвания, преди да се ангажират. Проверка на проекта пътна карта също е много добра идея.

Социална медия

За повече информация относно проекта, потребителите се съветват да посетят проекта официален уебсайт. Други полезни ресурси включват блог раздел, на проекта Среден разрез, си Reddit, както и своите Twitter и Телеграма канали.

Заключение

Според техническия документ на проекта, освен всички включени разходи в таксите за данни за зареждане на реклами, производителността на устройството също може да бъде засегната. Смята се, че рекламите могат да намалят живота на батерията на вашия телефон или лаптоп с цели 21%. Най-ценният ресурс, който потребителите губят заради рекламите, е свободното им време.

Ще бъде интересно да видим как ще изглежда бъдещето както за основния знак за внимание, така и за браузъра Brave. Въпреки че базираната на символи екосистема и нейният браузър за блокиране на реклами са чудесни предложения, проектът все още изисква по-високи нива на приемане, докато може уверено да гледа към печелившо бъдеще. Само времето ще покаже дали Basic вниманието Token ще успее да революционизира индустрията на цифровата реклама.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map