Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата Aion | Ръководство за начинаещи през 2018 г.

Айон е революционна многостепенна блокчейн платформа, която е създадена за решаване на наболелия проблем с ограничената оперативност между съществуващите блокчейни, като същевременно остава способна да борави със собствените си приложения. Той поддържа персонализирани блокчейн архитектури и осигурява междусистемна оперативна съвместимост.

Проектът Aion идва в много подходящ период, във време, в което има постоянно нарастващ брой блокчейни. По този начин оперативната съвместимост е по-важна сега, когато някога е била. Оперативната съвместимост ще разшири хоризонтите на множество други блокчейн платформи, да не говорим за тези на корпоративно ориентирани компании.

Aion се продава като отворено блокчейн от трето поколение. Ако тази концепция звучи малко чуждо, нека да разгледаме миналите поколения блокчейн. Както сме сигурни, че повечето от вас знаят, Биткойн все още е кралят на всички криптовалути и се счита за блокчейн от първо поколение. Ethereum е най-добрият пример за блокчейн от второ поколение. Докато Биткойн представи цялата концепция за крипто на света, Ethereum направи крачка напред със създаването на интелигентни договори и неговата гъвкава екосистема.

айон

Екипът

Проектът се ръководи от Матю Спик, главен изпълнителен директор на Nuco и член на борда на ЕИП. Други големи имена включват Джин Ту, технически директор на Nuco, който има повече от 15 години опит в корпоративното инженерство и повече от четири години в индустрията на блокчейн, и Питър Весенес, който е съосновател на фондацията Bitcoin.

екип

Как работи Aion

С Aion потребителите или почти всеки тип блокчейн могат да обединяват, говорят и мащабират. Първият термин се отнася до способността на Aion да улесни комуникацията между блокчейните благодарение на мостова система, ориентирана към изпълнение. Данните се прехвърлят чрез множество булки, които свързват различни двойки вериги.

За да се справи с основния проблем с мащабируемостта, Aion може да се похвали с високопроизводителна виртуална машина, която се справя с изпълнението и адаптивността. Aion също така позволява на потребителите да проектират блокчейн, с включени консенсусни алгоритми и виртуални машини. Основното предимство е, че цифрите за оперативна съвместимост с други блокчейн не са засегнати.

В основата на проекта Aion е Aion-1, блокчейн от трето поколение, който управлява стабилни приложения и свързва други блокчейн.

За да бъде възможно най-опростено, Aion-1 е блокчейнът зад мрежата на Aion, който позволява на всякакъв вид блокчейн да предава непрекъснато цифрова информация към обекти извън централната верига и към външна мрежа. Компонентът Aion-1 осигурява необходимата инфраструктура за разработване на различни вериги приложения. С помощта на компонента потребителите могат да внедрят своите потребителски мрежи.

aion2

Токенът AION

Токенът е източник на енергия на блокчейна. Използва се за защита на мрежата, за създаване на нови блокчейн вериги, както и за осигуряване на приходи от междуверижни мостове. AION маркерът всъщност е ERC-20 маркер. Всъщност токенът първо се предлага като токен ERC-20 в блокчейн Ethereum и едва след това може да бъде променен на официалния мрежов токен AION. Когато това се случи, токенът може свободно да се предава между две блокчейни.


Най-хубавото в това е, че от инвеститорите не се изисква да сменят своя Aion Ethereum токен (ERC-20) за Aion-1, тъй като те винаги ще бъдат взаимозаменяеми.

Пазарна ситуация

Токенът беше пуснат преди година, през октомври 2017 г. Валутата достигна своята пикова стойност някъде около декември миналата година, когато цената на монетата се повиши някъде над отметката от 10 долара. В момента AION е на 60-то място на CoinMarketCap, с обща капитализация от 181 932 474 щатски долара и оборотно предлагане от 167 480 575 AION от общо предлагане от 465 934 587.

пазар

Портфейли AION

Както споменахме по-горе, AION токенът всъщност е Ethereum маркер. Това означава, че може да се съхранява на всеки адрес на Ethereum. Някои от най-добрите портфейли за съхранение на Aion жетони са Ledger Nano S, Трезор, Mist Wallet, Jaxx, MyEtherWallet, MetaMask, и imToken.

Закупуване на Aion

За да закупите AION, първо трябва да закупите друга криптовалута, за предпочитане биткойн или етериум. За щастие AION се поддържа от някои много популярни крипто борси, като например BitForex, Binance, Ethfinex, Liqui, и Мрежа на Bancor. Повече информация можете да намерите на Раздел Пазари на CoinMarketCap.

Пътна карта и бъдещето

Според проекта пътна карта, 2018 г. бележи началото на Фаза 1, която включва модифицирания консенсусен алгоритъм за доказателство за работа, работещ мостов мост, междуверижна комуникация и виртуалната машина със своята EVM съвместимост с източници. Между фаза 1 и фаза 2, екипът се надява да пусне техническата книга за виртуални машини Aion, хартията Aion Proof-of-Intelligence Paper и Aion Bridging Paper. Фаза 2 е предимно за миграцията към модифицираната EVM архитектура. Документът за мрежата на Aion, който участва, трябва да завърши 2018 г. за екипа.

Фаза1

Очаква се 2019 г. да бъде голяма година за платформата Aion. Годината ще започне с Aion Network Economics Paper, последвано от стартирането на Фаза 3, която се очаква да отбележи финализирането на мрежовата инфраструктура. Други бъдещи разработки включват създаването на AVM версия 2, на цялостна система за консенсус на валидатора и участващо мостово свързване.

Фаза 2

Инвестиции и прогнози

Имайки предвид постоянно нарастващия брой блокчейни, има голяма вероятност Aion, с уникалния си подход за решаване на проблемите на оперативната съвместимост, да стане донякъде необходимост за криптосферата през следващия период. Точно затова тази монета може много добре да покаже едно от най-големите увеличения на цените, които криптосферата е виждала.

Полезни препратки и присъствие в социалните медии

За повече информация относно проекта, потребителите могат да разгледат официален уебсайт и Бяла хартия. Други полезни препратки включват официална секция в блога, на Хранилище на GitHub, както и Twitter, Facebook, Телеграма, Раздор, и YouTube канали.

Заключение

Aion без съмнение е много интересен криптовалутен проект, тъй като цели да реши един от най-големите проблеми, обикновено свързани с блокчейн – оперативната съвместимост. Разбира се, ще е необходима много повече работа, докато проектът Aion приключи. Едно обаче е сигурно, ще бъде интересно да се види как Aion се опитва и се надяваме да успее, за да превърне оперативната съвместимост между блокчейн реалността.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map