Топ 6 най-интересни NEO проекти

Проектът NEO наскоро породи доста шум около него, особено след като беше признат за един от най-големите конкуренти на Ethereum. Инвеститорите от цял ​​свят също проявяват голям интерес към много от проектите, разработени на тази платформа.

В нашата статия ще разгледаме 6 от най-обещаващите проекти, които са разработени на платформата NEO.

  1. Онтология

Онтология е публична платформа, предназначена да поддържа множество блокчейни или традиционни ИТ проекти. Той изпълнява набор от протоколи, които позволяват прилагането на различни функции. Най-подходящите примери за такива функции са удостоверяването на цифрови идентичности, упълномощаването на различни операции и обмена на данни.

Основната цел на платформата Ontology е да създаде „доверителна екосистема“, която позволява на потребителите да развиват своите бизнес операции.

Онтология събра голям и талантлив екип с богат крипто опит и познания. Проектът има много общо с NEO. Например и двата проекта имат общ основател, китайската компания за развитие на технологиите, Onchain. Да Хонг Фей, съосновател на NEO, е и главен изпълнителен директор на Onchain. Джун Джи, още един от съоснователите на Onchain, също е един от основателите на онтологията.

След като Ontology завърши своето излъчване през март 2018 г., където разпространи безплатно 20 милиона токена, цената на токена скочи рязко заедно с общата публичност на проекта.

Онтологията има амбициозна пътна карта и досега е постигала крайъгълен камък след сравнително бърза прогресия. Със силен екип, подкрепящ този проект, подкрепа от Onchain и NEO общността, както и забележителен списък с партньори, Ontology в момента е в ясна траектория към успех.

Онтология2

Както NEO, така и онтологията имат партнира за да се изгради отворена платформа, която да работи за бъдещето на интернет от следващо поколение. Тези две блокчейн мрежи и проекти ще работят заедно, за да използват протоколите за оперативна съвместимост. По този начин NEO ще се съсредоточи върху разработването на протокол и компоненти, докато Ontology ще изгради устойчива на бъдещето децентрализирана рамка за идентичност. 

За това основателят на онтологията Ли Джун коментира:

„Чрез изграждането на отворена и глобална кръстосана система, NEO и Ontology ще насърчават обмен на стойност между вериги, както и бизнес сътрудничество, за да създадат основополагащата инфраструктура за интернет от следващо поколение.“

Той също така спомена, че те ще подобрят своите технологии и общност, за да предоставят реални случаи на използване на блокчейн технологията. 

Онтологията (ONT) е 25-ата по големина криптовалута на пазара и в момента се търгува много близо до NEO, 20-та по големина. Всяка монета ONT може да бъде закупена за $ 0.76 и има пазарна капитализация от $ 405 милиона.

  1. NASH – (бивша борса на NEX)

Това е проектът, който предизвика много шум в NEO общността. The NEX борсата е създадена от екипа на City of Zion (CoZ) не само за обработка на прости сделки за покупко-продажба, но и за по-сложни транзакции.

Съчетаването на скоростта и цялостното удобство на централизираните борси с присъщата по същество сигурност, осигурена от децентрализираните, е основната цел на тази платформа.

Борсата разполага с двигател за съвпадение извън веригата. Използвайки този модел, поръчките ще бъдат подписани и изпратени от различни потребителски адреси, съпоставени и след това подписани извън веригата. Впоследствие поръчката ще бъде препратена обратно към сметките чрез блокчейн. Това позволява на NEX да постигне скоростите, които централизираните борси притежават, като същевременно поддържа децентрализиран модел на потребителски акаунт.

NEX е наясно с възможните конфликти на интереси, които могат да бъдат резултат от транзакции извън веригата. За да се избегне това, всички мачове извън веригата ще действат съгласно публично проследим алгоритъм. Това прави възможно всеки да провери дали борсата се използва справедливо.

NEX

Въпреки че сме писали за NEX, обменът на криптовалути е вече Наречен Наш борса. Тази платформа е основана от Фабио Канесин и целта й е да предложи разпределено финансиране на масова аудитория. 

Компанията смята, че целта им може да бъде постигната чрез предлагане на безопасно и удобно за потребителите крипто изживяване. 

Въпреки факта, че NEX се промени на Nash, цифровият актив, свързан с този проект, остава наречен NEX. Дизайнът на новото им лого има за цел да покаже „движение, скорост и също така достъпност“. 

Това име за ребрандиране се проведе в началото на 2019 г. и бе информирано чрез тримесечен доклад, публикуван от компанията. 

Канесин обясни, че обменът ще включва и „напълно непопечатна” система, която използва доказателство за нулеви знания за управление на потребителските ключове, без да е необходимо да притежава знания за самите ключове. В същото време борсата също така въведе кръстосана търговия, която ще позволи на потребителите да обменят различни цифрови активи по бърз и лесен начин. 

Някои от цифровите валути, предлагани от Nash, включват Ethereum (ETH), NEO и USD Coin (USDC). Нещо повече, ще има двойка за търговия на различни пазари като NEO, GAS, Ethereum Classic (ETC), USDC, Basic Attention Token (BAT), OmiseGO (OMG), 0x (ZRX), PHX, NOS, AVA, GUARD и също LX, наред с други. 

Целта на тази платформа е да изгради система, която да е в състояние да се справи с целия обем на търговията и да предостави на потребителите предимствата на „доказуемо справедлив“ механизъм за съвпадение. 

  1. DeepBrain

DeepBrain Chain е децентрализирана невронна платформа, която е изградена върху NEO блокчейна. Основната му цел е да доставя AI изчислителна мощност на компаниите с AI.

Информационният документ за проектите точно описва, че целта на платформата е да предложи „евтина, частна, гъвкава, безопасна и децентрализирана изчислителна платформа за изкуствен интелект за продукти с изкуствен интелект“.

AI

Днешните компании за ИИ трябва да „научат“ компютрите си да обработват начина, по който вършат изчисленията на невронната мрежа. Това е трудоемка процедура, която изисква много време и ресурси, за да се създадат необходимите разузнавателни алгоритми.

DeepBrain значително намалява тези изчислителни разходи. Използвайки уникалния бизнес модел на платформата, всеки възел получава 70% от приходите си от добив и 30% от таксите, плащани от компаниите, които искат да обучават компютри с изкуствен интелект.

Те планират да инсталират „децентрализирана невронна мрежа“, където изчислителните разходи, които се начисляват за тестване на алгоритми, се разделят от възлите в мрежата.

Освен споделянето на изчислителната мощ, необходима за разработване на AI системи, DBC платформата ще действа и като сигурна, децентрализирана търговска среда. На всеки ще бъде позволено да купува и продава данни на своя пазар, което осигурява солидна сигурност.

Дълбок

През последните няколко месеца имаше забележим напредък по DeepBrain Chain. Фирмата публикува доклад, в който те информират, че са разработили API за обвързващ имейл адрес за миньори, който дава машините им под наем. 

Освен това членовете на общността от Китай, участвали в тестването на DBChain, са предоставили много полезна обратна връзка, която може да се използва за подобряване на цялата мрежа. 

В допълнение към това те са изградили китайски форум на общността за разработчици на AI, в който разработчиците на AI могат да публикуват свои статии и да водят дискусии относно текущото развитие на мрежата. Форумът е www.dbctalk.org. Те също са подписали различни споразумения с други мрежи и компании. 

По отношение на основната мрежа на DeepBrain те информираха, че са внедрили различни кръпки за сигурност. Залогът и демокрацията също са подобрени. За това вече са настроени награди и изплащания за залагащите. След него, когато сесията приключи, наградата се оценява от навременността на блоковете, произведени в предварително дефинирания период. 

Относно актуализациите на демокрацията, екипът зад DeepBrain Chain информира, че това ще бъде основната характеристика на децентрализацията на мрежата. 

Първата стъпка идва с предложението. За да бъде създаден, предлагащият изпраща средствата към акаунт на бенефициент и той може да включва ‘set_code’, който би надградил времето за изпълнение. След това ще се проведе референдум, който ще позволи на предложението да спечели гласове. 

  1. QLC верига

QLC верига (по-рано Qlink) цели да бъде първата в света платформа за разпределени телекомуникации. Платформата има за цел да създаде системи, които позволяват на потребителите на QLC мрежата да се превърнат в децентрализирана телекомуникационна група.

QLC

QLC предлага на потребителите възможността да „отдават под наем“ неизползвана честотна лента на други връстници на платформата. В замяна на това, че предлагат своята честотна лента, тези продавачи ще бъдат възнаградени с QLC токени.

QLC предоставя на своите потребители четири ключови услуги: споделяне на Wi-Fi, мобилен достъп до данни, споделяне на съдържание и SMS услуга от предприятие към партньор. За да активира това, QLC ще използва мобилно и настолно приложение. С помощта на мобилното приложение потребителите имат достъп до мобилни данни и уеб страници чрез Wi-Fi връзки.

Приложението за десктоп QLC предлага основно същите функции като мобилното приложение. Освен това приложението за настолни компютри позволява на потребителите да купуват неизползвани SMS от предприятие към партньор (E2P), които след това могат да се използват за издаване на съдържание чрез QLC.

За момента няма фирми, които се опитват да правят същите неща като QLC, което ги прави пионери в специалната област. Платформата на QLC отваря вратата за изцяло нов пазар, който прави Wi-Fi по-достъпен, по-евтин и много по-опитен от наличния в момента.

QLC2

QLC Chain наскоро одобрен 23 бъга от награда. В същото време те издадоха и втория си двумесечен отчет за юли, в който информират за развитието на хардуерното бета тестване на Confidant за QDEX, както и много от актуализациите на Q-Wallet. 

Confidant е хардуер, който се фокусира върху поверителността и позволява на потребителите да хостват частни мрежи за чат и облачно съхранение. Освен това QLC Chain наскоро проведе бета тестване за платформата за електронна поща, която те разработват в момента. 

Докато те информиран, програмата за награди за грешки на Confidant завърши с 37 грешки, подадени от четирима участници. Участниците в наградите се очаква да получат 70 000 QLC, които ще бъдат разделени между участниците в наградите. 

Що се отнася до Q-Wallet, те вече предлагат извънборсова функционалност за търговия. В допълнение към това те искат да направят криптовалутите и токените лесни за покупка и продажба за фиатни валути, да позволят на потребителите да залагат QLC токени и да подобрят изживяването на телекомуникационните услуги. 

QLC Chain също кани 50 участници да тестват бета своите QDEX приложения и как тези приложения работят в момента. 

В момента QLC е 441 най-голямата криптовалута на пазара с оценка от 3,8 милиона долара и цена на монета от 0,0162 долара. 

  1. Зеепин

Зеепин е адаптивна платформа, фокусирана върху децентрализацията и защитата на творческите произведения. Накратко, основната мисия на Zeepin е да даде възможност на художници, писатели и дизайнери да осигурят своята работа. Той също така дава на потребителите начини да намерят места, където да играят, да наемат нови таланти и да сформират съвместни предприятия.

Zeepin2

Основателят и главен изпълнителен директор, Жу Фей, има над 15 години опит в творческата индустрия и е участвал активно в много стартиращи компании.

Настоящите процеси на защита на творческите произведения са трудни и сложни. Често е трудно да се намери кой е авторско произведение и почти невъзможно да се докаже, че парчето е оригинално и изобщо не е модифицирано.

Със Zeepin потребителите ще имат възможността да запазят работата си върху блокчейна и да получат „Професионални авторски права“, от които след това могат да разпределят „Авторизационни професионалисти“, което последователно ще позволи лесно организирано доставяне на тяхната работа. Това ще премахне всички рискове тяхната работа да бъде променена или използвана по неоторизиран начин.

Zeepin също така ще позволи интеграцията на финансови институции на трети страни, за да позволи автоматична доставка на плащания до автора / създателя на ниски разходи.

Зеепин

Според Zeepin, цел е да се съсредоточи изцяло върху „недовършеното обещание за предоставяне на ZeeSeries dApp и овластяването на културните и творческите индустрии, за да отрази първоначалния си ангажимент за всички. 

В допълнение към това те информираха, че през последните една година и половина работят с CryptoGalaxy, за да опитат и тестват нови неща. CryptoGalaxy е една от първите виртуални игри, базирани на блокчейн технологията. 

Освен това Zeepin ще работи по популяризирането на различни проекти, за да достигне до нови потенциални потребители, създатели и дизайнери, които искат да подкрепят развитието на Zeepin.

      6. Red Pulse Phoenix

Това е поредният проект, който се основава на върха на мрежата NEO и който има за цел да събира и анализира услуги, изградени на върха на блокчейна NEO. Подобно на много други проекти, повечето потребители и фирми идват от китайския пазар. 

Red Pulse е известен с това, че е първото първоначално предлагане на монети (ICO), което се основава на блокчейна NEO. Фирмата се намира в Хонконг и започва да работи по проекта през 2015 г. След няколко години разработки, Red Pulse стартира в мрежата NEO. Целта е да се обхванат всички пазарни събития на китайските пазари, включително компании, сектори и цялата икономика на страната.

С този проект намерението е да се предоставят всички необходими финансови и икономически данни за китайския пазар. Очаква се това да се превърне в решение за много инвеститори, които се опитват да инвестират в тази нарастваща икономика. 

Red Pulse използва цифровия актив RPX, който захранва проекта върху мрежата NEO. Нещата обаче се промениха за този проект, който се превърна в Red Pulse Phoenix. Новата платформа Phoenix е „следващата еволюция в Red Pulse, създавайки революционно нова инфраструктура и подобрен токен“. Тази нова монета вече се нарича PHX. 

Като съобщава от признатата криптовалутна борса Binance, новият PHX токен се премести от NEP5 в BEP2, наричайки се PHB. Тикерът беше променен, за да представи новата монета, базирана на Binance Chain, нова блокчейн мрежа, която позволява на компаниите и частните лица да разгръщат своите проекти и цифрови активи. 

Новите двойки за търговия на борсата Binance включват PHB / BNB, PHB / BTC, PHB / USDC и PHB / PAX. Според CoinMarketCap, PHB се търгува като 372 най-голямата крипто с пазарна капитализация от 5,25 милиона долара и цена на монета от 0,00633 долара. 

Това са 6-те най-интересни проекта, които са или са били базирани на платформата NEO. В момента NEO работи, за да пусне своята блокчейн мрежа NEO 3.0 с много различни подобрения в начина, по който работи. Основното намерение зад нея е да направи NEO блокчейн мрежата готова за използване от търговски компании, институции, правителства и организации. 

Ако искате да научите повече за NEO, можете да прочетете нашето ръководство за начинаещи за NEO.

Можете да закупите NEO от Обмен на Binance, една от най-добрите борси за криптовалута през 2019 г..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner