Топ 6 най-добри портфейла на IOTA през 2019 г. | Страхотни портфейли за iOS и Android IOTA

Намирането на най-безопасния портфейл за монети IOTA ще бъде важно. Правилният портфейл може да защити вашата инвестиция, да се предпази от хакове и да ви даде възможност да използвате вашите токени, както искате. Това ръководство представя най-добрите портфейли на IOTA, които можете да използвате, за да защитите средствата си от MIOTA.

изображение2

Източник: trinity.iota.org

ТРОЙНОСТ

Уебсайт на IOTA Wallet: https://trinity.iota.org/

Тип портфейл IOTA: Работен плот

Лесно използване: Лесно

Безопасно: Много безопасно

Разходи: Безплатно

Създаден от екипа на IOTA, Trinity е официалният портфейл за настолни компютри за мрежата IOTA. Важно е да разберете, че Trinity поддържа само монети MIOTA. Следователно това не е мултивалутен портфейл. Въпреки това Trinity е доста удобен за потребителя и дава възможност на потребителите да изпращат, получават и съхраняват своите активи. За да изпратят MIOTA, потребителите трябва само да предоставят точен адрес и сумата. На главната страница те могат да преглеждат историята на транзакциите, както и графика на ценовите тенденции. Всеки може да провери двойки стойности за различни криптовалути като BTC, ETH, USD и EUR.

С портфейла на Trinity потребителите могат да създадат повече от един акаунт. Въпреки това, всеки създаден акаунт трябва да е снабден с уникално 18-знаково „семе“, което служи като главен ключ за техните средства. Създаването на семето е лесно, тъй като потребителите могат лично да изберат някои от символите на случаен принцип. Препоръчително е също да създадете резервно копие за семето, като го копирате или разпечатате. Важното е, че портфейлът на Trinity включва двуфакторно удостоверяване (2FA) като допълнителен слой на защита.

Друго нещо, което трябва да се отбележи за портфейла на Trinity, е способността му да поддържа множество езици. Също така е възможно да го персонализирате с различни теми и да го използвате в прост или разширен режим. Поддържаните операционни системи са: Windows, Mac и Linux, но също така и Android и iOS чрез TestFlight.

image1 2

Източник: medium.com

Портфейл NELIUM

Уебсайт на IOTA Wallet: https://www.nelium.io/

Тип портфейл IOTA: Подвижен

Лесно използване: Лесно

Безопасно: Безопасно

Разходи: Безплатно

Nelium е може би най-добрият мобилен портфейл на IOTA. Създаден от оригиналния портфейл на IOTA, Nelium се стреми да инициира подход за търгуване без триене. Докато традиционният портфейл включваше много стъпки, като например създаване на нов адрес и възли за търговия, Nelium е ясен и изисква само сумата и адрес, за да завърши транзакция.

Освен това Nelium има уникална функция за съхраняване на адреси в адресната книга на потребителя, където те могат да бъдат достъпни ежедневно. Тъй като приложението има достъп до телефонния указател на потребителя, то осигурява автоматизиран начин за съхраняване на множество адреси. Докато традиционните портфейли на IOTA изискват ръчно управление, Nelium позволява лесно проследяване чрез автоматично свързване с различни потребители.

За да се осигури максимална сигурност на средствата на потребителите, семената остават в портфейла и никога не отиват на друг сървър. Освен това потребителите имат право да архивират своите семена по няколко начина, включително USB стик или хартиен портфейл. Поддържането на различни видове IOTA възли помага на разработчиците да направят процеса на търговия по-ефективен. По времето, когато пуснат официалния портфейл, те планират да включат 15 IOTA възли, всеки с 20 GB RAM. Това ще позволи на потребителите да заобиколят процеса на настройка на възела.

Забележително ограничение на портфейла Nelium е, че той поддържа само транзакции между портфейли Nelium. Например потребителите могат да изпращат само от един портфейл на Nelium до друг. Разработчиците приеха тази функция, за да им помогнат да управляват безпроблемен и ефективен процес на търговия според управлението на техните възли. Дори на своя бета етап, портфейлът Nelium е достъпен както за iOS, така и за Android устройства.

изображение3

Източник: iotaprice.com

Портфейли GUI IOTA

Уебсайт на IOTA Wallet: https://iotasupport.com/gui-download.shtml

Тип портфейл IOTA: Подвижен

Лесно използване: Лесно

Безопасно: среден

Разходи: Безплатно

Портфейлът GUI IOTA се присъединява към списъка с най-добрите портфейли на IOTA. Той работи добре с удобния за потребителя интерфейс на IOTA, за да позволи на потребителите да получат бърз и сигурен достъп до своите притежания в IOTA.

Портфейлът е чудесен за начинаещи поради интуитивния потребителски интерфейс, който е едновременно бърз и лесен. Освен това, след изтегляне на портфейла, потребителите имат възможност да избират дали да стартират лек възел или пълен възел. Препоръчително е за начинаещи да избират светлинния възел, тъй като той им предоставя възможността да използват IOTA, без да е необходимо да използват статичен IP.

В допълнение, GUI Light Wallet се предлага с прост, ясен интерфейс, който е лесен за навигация дори за начинаещи. Портфейлът работи на операционни системи Linux, Windows и Mac, което го прави един от най-добрите портфейли на IOTA за Windows. Нивото на безопасност е първокласно, като се има предвид, че потребителят запазва частния ключ по всяко време. За да гарантират, че се радват на максимална сигурност на своите средства, потребителите на GUI портфейл трябва да прилагат следното:

  • Никога не споделяйте семена за възстановяване с никого: семето принадлежи на вас и никой не се нуждае от него по някаква причина.
  • Никога не създавайте семена за възстановяване на уебсайт на трета страна: Уебсайтовете на трети страни са уязвими и сенчестите хора в интернет могат лесно да компрометират вашия акаунт.
  • Напишете семената си на хартия и ги пазете: семената за възстановяване на базата на хартия са недостъпни за компютърни хакери.

Като цяло, портфейлът с GUI е безопасен. Човешки грешки обаче могат да застрашат сигурността му. Потребителите се съветват да спазват практиката за безопасен интернет, за да гарантират, че техните средства остават в безопасност.

изображение4

Източник: Coindoo.com

Портфейли GUARDA IOTA

Уебсайт на IOTA Wallet: https://guarda.co/

Тип портфейл IOTA: Мобилен, мулти-валута

Лесно използване: Лесно

Безопасно: Среден

Разходи: Безплатно

Guarda е едно от устройствата, които са пионери в изобретяването на мултивалутни портфейли. Той поддържа повечето от основните криптовалути и токени, като Bitcoin, Ether и неговите ERC20 токени, както и други множество алткойни. Портфейлът не е безопасен и надежден, но е еднакво силно съвместим, което го прави един от най-добрите портфейли на IOTA, особено за потребители на Android.

Потребителите на портфейла се радват на най-висока сигурност, като им се предоставя възможност да запазят личната си информация, данните на портфейла и личните си ключове. Докато частните ключове остават в безопасната памет на устройството, той се изтрива незабавно, потребителят излиза от портфейла. Като цяло портфейлът на Guarda позволява на потребителите да преместват активите си от IOTA от едно място на друго. Това се случва без сложни процедури за проверка, ненужни ограничения или регистрация.

Ако искате да закупите MIOTA с помощта на вашата Visa, MasterCard или банков превод, тогава Guarda е идеалният вариант. Важното е, че настройката на портфейла е лесна. Портфейлът се предлага с множество важни възможности, като например възможност за проверка на историята на транзакциите, получаване и изпращане на валути, покупка с fiat и импортиране и експортиране на частни ключове. Други атрибути включват вграден обмен, архивиране на портфейл и алгоритъм за сигурно криптиране.

НОСТАЛГИЯ

Уебсайт на IOTA Wallet: https://iotasupport.com/nostalgia.shtml

Тип портфейл IOTA: Работен плот

Лесно използване: Не точно; изисква знания за кодиране

Безопасно: Да

Разходи: Безплатно

Носталгията е интерфейс на браузъра, който позволява на потребителите да имат достъп до своя възел, да създават адреси и да извършват транзакции. Настройката е относително лесна и експертите препоръчват версията Nostalgia в Google Chrome като най-добрата за използване. Той функционира успешно с работещ възел, който потребителите трябва да инсталират. Налична е повече информация за настройката на лекия портфейл Nostalgia на тази връзка.

Портфейлът Nostalgia Light е идеален за потребители, които не биха искали да изпълняват пълен възел на компютъра си и не биха искали да използват и портфейла GUI. В тази ситуация потребителите могат да свържат портфейла си към IOTA-съвместим сървър с активиран PoW (Proof-of-Work). Важно е да се отбележи, че не всички публични сървъри на Light Wallet могат да функционират като този, просто защото PoW е ​​деактивиран.

Портфейлът Nostalgia Light IOTA работи и на устройства, съвместими с Windows, Mac и Linux. Той има страхотни функции за сигурност, но потребителите трябва да овладеят основното кодиране, за да го използват ефективно. Това го прави сравнително лош избор за начинаещи и онези, които нямат подходящи познания за кодиране. Важното е, че портфейлът осигурява най-бързия достъп до мрежата IOTA, така че е идеален за потребители, които искат да извършват бързи плащания.

IOTA Address Observer

Уебсайт на IOTA Wallet: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iota.ao&hl = bg

Тип портфейл IOTA: Подвижен

Лесен за използване: Лесно

Сейф: Сигурно

Цена: Безплатно

IOTA Address Observer помага на потребителите да проследяват своите IOTA адрес и кодове на семена. Потребителите не трябва да записват началния код. Платформата съхранява кодовете за посев сигурно на устройството. Портфейлът позволява на потребителите да виждат своите салда, транзакции и валутни курсове в реално време.

Също така е възможно да създавате и споделяте QR кодове през портфейла; този портфейл обаче в момента е достъпен само през портфейла на Trinity.

Финални мисли

Уверете се, че разбирате най-добрите портфейли на IOTA и пазете инвестицията си, за да не губите монети.

Искате да научите повече за IOTA и дали това е правилната инвестиция за вас?

Научете повече за проекта IOTA в това ръководство за начинаещи, детайлизирайки историята на проекта и използването на токени и др!

Интересувате ли се от инвестиране в IOTA? Направете вашата старателна проверка преди всичко. Прочетете статията ни за прогнозиране на цените на IOTA, както и как партньорствата могат да повишат цената на MIOTA.

Можете да закупите MIOTA на Binance с информация в това ръководство и да съхранявате MIOTA на Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner