TomorrowsBitcoin – ръководство за начинаещи за Goldcoin (GLC)

GoldCoin (GLC) е равностойна криптовалута, стартирана на 15 май 2013 г. от анонимен разработчик. Тя е изцяло изградена и поддържана от екип от доброволци, които споделят общоприетото убеждение за насърчаване на икономическата свобода.

За шестте години на съществуване на проекта той успя да разрасне обширна общност и да се присъедини към редица разработчици, които помогнаха да се добавят няколко иновативни аванса на платформата, включително; Усъвършенствана контролна точка с откриване на затруднения (ACPD) с по-бързи блокове, алгоритъм за трудност Golden River и система за защита от 51% атака, като по този начин коренно променя начина на работа на криптовалутите и икономиките.

Проектът следва оригиналната визия на Сатоши Накамото, създател на Биткойн, и през целия период проектът е посветен на мащабиране по веригата, следвайки принципите, описани в оригиналния Бял документ на Биткойн.

Проблемът с биткойн вилиците

The Екип на GoldCoin е наблюдавал внимателно вълнуващия напредък в биткойн, който предлага начин за мащабиране, който не е бил част от основната блокчейн и изглежда изкуствено убива основната блокчейн на биткойн.

За да се погрижи за масите, биткойн трябва да се мащабира удобно и има голямо търсене на това, съдейки по вилиците на Bitcoin Cash и Bitcoin SV. Проблемът с двете вилици е, че те използват отслабена форма на марката Bitcoin и не успяват да включат най-новите L2 функции като Lightning, която предлага усъвършенствано решение за мащабиране извън веригата.

За да реши този проблем, GoldCoin е работил върху платформа, която използва както верижни, така и извън верижни методи за мащабиране, за да създаде мрежа, която е в състояние да мащабира напълно, такава, която не изисква от потребителите да „изберат страна“ и обединява всички биткойн вилици.

Обратна вилица GoldCoin (RBH)

„Обратната биткойн хард форк“ (RBH) включва сливане на блокчейн GoldCoin с този на оригиналния блокчейн Bitcoin. GoldCoin взема най-добрите характеристики на биткойн и тези от неговите издънки и ги обединява обратно към оригиналната блокчейн чрез обратна биткойн хардфорк, като по този начин предлага на света крипто монета, която могат ентусиазирано да изостанат.

Работата по първия по рода си „Обратен биткойн хард-форк“ започна в началото на 2019 г. под ръководството на легендарния разработчик на блокчейн Питър Бушнел. Той ръководи екипа на GoldCoin, докато работят по отключването на блокчейн Bitcoin чрез внедряване на решение, което обещава да има комбиниран мрежов капацитет от Bitcoin ядро ​​и двете му основни вилици, Bitcoin Cash и Bitcoin SV.

В крайна сметка трите платформи ще се комбинират заедно в една марка GoldCoin, която ще бъде известна като „Satoshi Chain“. Очаква се новите промени да влязат в сила през третото тримесечие на 2019 г..

Какво ще бъде различно?

  • Увеличаване на блоковия капацитет

Новият блокчейн GoldCoin ще има максимален размер на блока от 32 MB (128 MB претеглено) и това ще позволи на „икономическите сили да решат“ кой метод за мащабиране предпочитат. Също така веригата ще има 2-минутни блокове.

  • Алгоритъм на копаене

Биткойн обикновено използва алгоритъма за доказване на работа, за да поддържа консенсус в „обширна, глобално разпределена мрежа от възли без разрешения“, но за да може блокчейнът GoldChain да остане обратно съвместим с миньорите след разклонението, платформата ще запази своя алгоритъм за копаене Scrypt.

  • Съществуване на исторически изследователи

Тъй като GoldChain ще оттегли своята блокчейн и ще поеме биткойн блокчейн, платформата ще поддържа уникален изследовател на блокове, който ще извлича предварително раздвоени транзакции с GoldCoin.

Изследователите ще работят, като използват моментна снимка на блокчейна GoldCoin и ще бъдат поддържани от екипа и общността на GoldCoin. След внедряването на вилицата, редовните изследователи на GoldCoin ще предоставят цялата история на транзакциите след разклона и всички транзакции с биткойн до момента.

  • Изисквания за локален възел

За да се намали тежестта на блокчейн върху потребителски устройства, клиентите на GoldCoin ще поддържат техники за подрязване на блокчейн и SPV техники като Electrum. В допълнение към портфейла на Electrum, основният клиент ще бъде достъпен както в версията по подразбиране, така и в специалната версия на голия режим, която ще има подрязване и изисква само 5 GB локално дисково пространство и 256 MB RAM за стартиране.

  • Алгоритъм за настройка на трудността

Goldcoin ще приеме нов иновативен алгоритъм за корекция на трудността, който е проектиран от Амир Еслампанах, главният учен на платформата. Наречен Златната река, алгоритъмът ще преизчисли трудността във всеки блок, като изследва новите блокове и определя средното и средното време на блока.

Това ще го направи по-полезен за защита срещу големи люлки в общото количество хеш мощност.

  • Уникален адресен формат

За разлика от предишните биткойн вилици, които са използвали същия формат на адреси след разклоняване, GoldCoin ще внедри уникален адресен формат. „Ще се използва префиксът на PUBKEY_ADDRESS и SCRIPT_ADDRESS от предишната верига Goldcoin, който лесно се различава от адресите на Bitcoin Core или Bitcoin Cash.“

Това ще помогне да се предпазят потребителите от грешка при загубата на монети, като ги изпрати на грешния адрес.

  • Безплатни транзакции

Новият вилица е проектиран с оглед на световната финансова система. За да се гарантира, че това е идеалната система за плащане в брой, 5% от всеки 32 MB блок ще бъдат запазени за безплатни транзакции и това ще позволи до 10 милиона безплатни транзакции на ден.

Това ще има благоприятни последици, особено в развиващия се свят, където потребителите ще имат възможността да се откажат от плащането на такси за транзакции, докато други ще могат да включват такса, за да определят приоритетите за скоростта на транзакциите.

Борси, които поддържат GoldCoin

За тези, които се интересуват от получаване на Goldcoins (GLC), могат да получат от следните осем борси, които в момента поддържат криптовалутата, включително; Bittrex, Coinswitch, Размяна на Нова, Altilly, Местен обмен на монети, Tradesatoshi, Монетата и TryGoldCoin.com.

Въпреки това, няма нужда да се притеснявате, тъй като след като се приложи обратната биткойн вилица, всички притежатели на оригиналния биткойн ще получат еднакво количество златни монети в съотношение 1: 1. Проектът обаче предупреждава притежателите на крипто, които съхраняват монетите си на борсите, че платформите ще бъдат кредитирани с GLC.

Въпреки че борсите трябва да кредитират сметката ви с GLC монети, те не са законово задължени да го правят. Така че, за да помогне на потребителите, притежаващи биткойн, да идентифицират дали са готови да спечелят безплатни GLC, платформата ще показва имената и логата на борсите, които са обещали да кредитират биткойн потребители с Goldcoin.

Ако обменът, който използвате, не е показан в списъка, екипът съветва потребителите да обмислят прехвърляне на своите биткойни към поддържаща борса или още по-добре, те трябва да изтеглят монетите в личен портфейл, където имат контрол над личните си ключове. Научете повече за пътната карта на GoldCoin тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me