Списък на онлайн магазините, приемащи биткойн

Въпреки че Биткойн все още се разглежда като нещо, което си струва да се държи, а не да се харчи за различни продукти, има многобройни онлайн търговци, които са се постарали да интегрират опции за плащане за споменатата криптовалута.

Най-добрите онлайн магазини, приемащи биткойн като начин на плащане

В днешно време можете да купите практически всичко с биткойн, от VPN услуги до домашни стоки, до пица, до самолетни билети. По-долу е даден списък на някои от най-добрите онлайн магазини, които приемат Bitcoin като плащане за своите продукти.

Microsoft

Microsoft е един от първите технологични гиганти, които приемат Bitcoin като метод на плащане за някои от най-добрите си продукти от 2014 г. насам. Като добавите Bitcoin към вашия акаунт в Microsoft, можете да закупите всичко от лицензи за Windows 10 за игри, филми и приложения в Windows и Xbox магазини. Microsoft временно спря приемането на биткойни поради присъщите им проблеми с нестабилността, но започна да ги приема отново като начин на плащане по-късно.

Microsoft

Източник: microsoft.com

Излишни запаси

Излишни запаси беше един от първите големи онлайн търговци, които започнаха да приемат биткойни като плащане за своите продукти още през 2014 г. Онлайн магазинът позволява на своите клиенти да плащат за множество продукти, използващи биткойни, започвайки от електроника като телевизори и лаптопи или компютри до продукти, свързани с дома, като възглавници.

Това, което е най-впечатляващо за този търговец на дребно, е фактът, че той идва с поддръжка за всички основни криптовалути там, не само за Биткойн. Те включват Ethereum, Litecoin, Тире, Монеро, и Биткойн Кеш.

Тези, които се интересуват от плащане с помощта на цифрови активи, могат да го направят, като изберат предпочитаната от тях валута, за да завършат покупката. След като плащането бъде изпратено, платежната система, която компанията използва, ще конвертира валутата в биткойни и ще приключи покупката.

Фирмата планира да продаде бизнеса си на дребно, за да започне работа по технологията на блокчейн. Нещата обаче не са толкова ясни по отношение на това какво е бъдещето, което компанията планира да поеме.

Planet Express

Planet Express е услуга за препращане на поща и пакети в САЩ, която е много полезна за лица, които живеят извън Съединените щати. Това е особено полезно за компании и фирми за електронна търговия, които имат международни клиенти и искат да изпращат пакети в чужбина.

В момента компанията поддържа плащания в биткойн (BTC), което улеснява компаниите да плащат за услугите, които искат. Нещо повече, това може да е чудесно да започнете да популяризирате международна верига за плащане в биткойн, от клиенти, плащащи в BTC за своите продукти, и фирми за електронна търговия, използващи същия BTC, получен за плащане на пакета, който изпращат.

Възможно е да закупите каквото и да е от американски компании, като използвате Planet Express и да получите доставката в други части на света. Освен това те имат уникален адрес за доставка, намиращ се в Калифорния. Това може да бъде чудесен начин да започнете да използвате и харчите Bitcoin за покупки и международна търговия.

Expedia

Живеем във време, в което е по-лесно да пътувате от всякога, следователно резервирането на следващото ви пътуване с биткойни има много смисъл. Expedia е една от най-големите световни агенции за онлайн резервации на пътувания и приема биткойни от 2014 г. Expedia се обедини с Coinbase, за да внедри тази нова опция за плащане, която се оказа успешна през последните няколко години. За съжаление, плащане с биткойн в момента се приема само за резервации на хотели.

eGifter

eGifter е онлайн услуга, която ви позволява да използвате трудно спечелените си биткойни за закупуване на карти за подаръци от места, които не приемат директно биткойни, като Amazon, JCPenny, Sephora, Home Depot, Kohl’s и много други. Подобно на Expedia и Overstock, eGifter също е партньор на Coinbase.

eGifter

Източник: corporate.egifter.com

Shopify (магазини Shopify)

Може би сте запознати с Shopify, световноизвестна платформа за електронна търговия, която позволява на търговците да създават свои собствени онлайн магазини и да продават стоки по начин, подобен на Amazon, eBay и други онлайн гиганти. През 2013 г. всички търговци на Shopify получиха възможност да приемат биткойн плащания с помощта на услуга, наречена BitPay.

На теория не можете да купите нищо от самия сайт на Shopify, използвайки Bitcoin, тъй като тяхната платформа SaaS не приема криптовалути. Тази опция е достъпна само за търговци, използващи платформата Shopify, използващи услуги като Coinbase Commerce.

CheapAir

CheapAir е американска услуга за резервация на полети, която ви позволява да плащате за полети, използвайки широк спектър от криптовалути, включително биткойн. Услугата ви позволява да правите както вътрешни, така и международни резервации на полети. За да се възползвате от системата за плащане на Bitcoin на CheapAir, трябва да имате портфейл Coinbase.

Newegg

Newegg е една от най-големите компании за електронна търговия на дребно и приема Bitcoin като стандартен метод на плащане, като използва BitPay като официален партньор за обработка на плащания. Понастоящем Newegg приема биткойн за прилична гама от продукти и услуги, с изключение на поръчки за обаждания, подаръчни карти на Newegg, артикули на пазара, абонаментни поръчки, премиерни членства, етикети за връщане на товари. Някои от най-популярните избори за потребители, които плащат с биткойн, са хардуерни части за компютри, както и хардуер за добив.

newegg

Източник: www.newegg.com

PizzaForCoins

Спомняте ли си историята за човека, който е похарчил 10 000 биткойни за две пици на Papa John още през 2010 г.? Не казвайки, че купуването на пица с биткойн ще доведе до подобна грешка, но в днешно време можете да получите пицата си, като похарчите близо 50 криптовалути (с включени биткойни) на PizzaForCoins.

Услугата действа като вид посредник, тъй като първо локализира предприятие за пица близо до вашето местоположение и след това ви позволява да го поръчате и да го платите цифрово. Имайте предвид, че малка сума за услугата е включена в окончателната сума на плащането.

Рийдс Бижутери

Рийдс Бижутери е известен американски изискан бижутер с много локации, обхващащи над 13 държави. От Reeds Jewellers можете да закупите всичко – от бижута до първокласни часовници и разхлабени диаманти. Не само можете да платите с биткойн на всички тези места, но услугата включва безплатна доставка чрез брониран транспорт за всякакви покупки на разхлабени диаманти на стойност над 25 000 долара.

Гифт

Гифт е онлайн услуга за подаръчни карти, която ви позволява да купувате стоки от впечатляващ набор от онлайн търговци (по-точно над 200). Услугата предлага карти за търговци на дребно като Southwest Airlines, Whole Foods, CVS Pharmacy, Hotels.com и Target. За да закупите карти от Gyft, трябва да имате акаунт в Coinbase.

Още марки по света

Още марки по света наскоро обяви, че ще започне да приема плащания чрез „четиридесет различни популярни криптовалути.“ Както се очаква, Bitcoin е сред тези криптовалути. More Stamps Global ви позволява да избирате от полети, коли под наем, хотелски резервации и всякакви други пакети за пътуване.

Bitcoinshirt.co

Bitcoinshirt.co е онлайн търговец на дребно, специализиран в продажбата на „фънки“ биткойн стоки, като тениски, качулки, чаши за кафе, шапки, плакати и др. Онлайн магазинът е известен със своите креативни дизайни, които могат да бъдат закупени с помощта на над 30 различни вида онлайн криптовалути.

онлайн магазини, приемащи биткойн

Източник: https://bitcoinshirt.co/

Star Jets International

Една от компаниите, които добавиха подкрепа за биткойн, е Star Jets International, частна компания, занимаваща се с бизнес клиенти, които искат да имат свои частни полети в различни части на света.

Според EconoTimes, потребителите вече могат да плащат за своите полети, използвайки Bitcoin, най-популярният дигитален актив на пазара. Клиентът може лесно да избере дестинацията и стартовото летище и да се наслади на частен полет, за да пристигне навреме на важна среща.

Рики Ситомер, главен изпълнителен директор на Star Jets International, спомена, че биткойните стават широко приети навсякъде по света.

По въпроса той коментира:

„Биткойнът се превръща във все по-приет метод за плащане и ние искаме нашите клиенти да имат гъвкавостта да плащат чрез тази среда за размяна.“

Norwegian Air

Norwegian Air, една от най-важните авиокомпании в Европа, обяви, че работи върху решение, за да може да приема биткойн и други криптовалути за билетите, които продават на клиенти по света.

Както съобщава Yahoo Finance, фирмата не само ще бъде приемане Биткойн, но също така ще отвори своя собствена борса за криптовалута. Потребителите, които живеят в Норвегия, ще могат да купуват полети, използвайки Bitcoin по бърз и сигурен начин. Фирмата управлява флот от 195 самолета с 500 маршрута по целия свят.

С плащанията с криптовалута е възможно да се намалят разходите за компании, свързани с техните операции с кредитни и дебитни карти. С биткойн и други цифрови активи е възможно да се намалят таксите, плащани от компаниите, и да започнете да предлагате и по-евтини билети.

Гарбарино Виахес

Garbarino Viajes, аржентинска компания, продаваща билети за полети и хотели, информиран които потребителите вече могат да купуват за тези продукти и услуги, използвайки Bitcoin. Техният официален доклад казва, че Bitcoin е валута, която позволява на потребителите да обменят стоки и услуги и която има много предимства в сравнение с фиатните валути.

Потребителите вече ще могат да имат по-рационализиран процес на плащане, при който ще трябва само да изпращат BTC, за да получат билетите и хотелските стаи. С разрастването на фирмите, приемащи най-голямата цифрова валута, те ще достигнат нови върхове в близко бъдеще.

AT&т

Телекомуникационният гигант AT&T започна да приема плащания с биткойн за сметки по-рано тази година. Според официално съобщение за пресата, компанията обяви, че иска да предложи подобрени решения и да разшири услугите си.

По въпроса Кевин Макдорман, вицепрезидент на AT&T Communications Finance Business Operations коментира:

„Имаме клиенти, които използват криптовалута и сме щастливи, че можем да им предложим начин да плащат сметките си по метода, който предпочитат.“

Потребителите, които искат да плащат с най-известната криптовалута, могат да го направят, докато използват myAT&T приложение, избиращо опцията BitPay за плащания. BitPay е една от най-признатите компании, които помагат на търговци, физически лица и фирми да обработват плащания във виртуални валути (Bitcoin и Bitcoin Cash).

PornHub

Един от най-популярните прон сайтове наоколо светът, PornHub, обяви, че започва да приема цифрови валути още през 2018 г. Това би помогнало на фирмата да привлече по-голям брой първокласни зрители и посетители.

Според някои доклади, онлайн порно доставчикът обясни, че по-малко от 1% от покупките, направени чрез виртуални валути. В момента няма информация относно броя плащания, които физическите лица извършват в платформата. Това затруднява изготвянето на оценка за това какъв е размерът на средствата, които фирмата получава в цифрови активи.

Първата криптовалута, приета от платформата, беше Verge (XVG), в момента 71-ият по големина дигитален актив на пазара с оценка 89,68 милиона долара, според CoinMarketCap.

Травала

Travala, уебсайт за резервация на хотели и настаняване с голям брой хотели в каталога си, в момента приема плащания в Bitcoin, XRP, Binance Coin (BNB), TrueUSD (TUSD) и други цифрови активи.

Тази фирма е подобна на CheapAir и Garbarino Viajes. Има голям брой потребители, които пътуват и които се интересуват от закупуване на хотелски стаи и самолетни билети с помощта на виртуални валути. Потребителите на платформата могат да пътуват до 82 000 дестинации, разположени по целия свят, и да избират хотелски стаи от 550 000 различни свойства.

Фирмата стартира през 2018 г. и има за цел да осигури базирана на блокчейн система за пътуване за физически лица по целия свят. Докато Expedia отказа плащанията с биткойн, има и други фирми, които се движат в тази посока.

PlayBoy

PlayBoy TV стартира миналата година нова опция за плащане с цел да помогне на потребителите да извършват плащания с помощта на цифрови активи. Мрежата за съдържание за възрастни работи по специален крипто портфейл и се очаква те да приемат заместник цифровата валута за индустрията.

Риена Пател, главен оперативен директор, лицензиране и медии за PlayBoy Enterprises, коментира, че нараства популярността на други начини на плащане. Ето защо фирмата счита, че е важно да се даде на тяхната общност повишена гъвкавост при плащанията. В бъдеще компанията може да включи криптоплащанията в други бизнес линии като инициативи за виртуална реалност.

Алтернативни авиокомпании

Алтернативни авиокомпании е уебсайт за търсене на полети, който предлага начини за резервиране на полети от над 600 световни авиокомпании, използвайки редица криптовалути, включително биткойн.

Можете да си купите любимите самолетни билети с помощта на криптовалути. Това ще ви помогне да намерите нови случаи на използване на вашите монети и спестявания в цифрови активи.

Въпреки че има само 600 авиокомпании – което вече е много – може да има дори по-голям брой фирми, работещи с Alternative Airlines, за да помогнат на потребителите да използват техните криптовалути, включително биткойн.

Заключителни думи

Както се очакваше, това е само малък брой отделни онлайн магазини и търговци, които приемат Bitcoin като начин на плащане. Споменатите в нашия списък обаче са утвърдени магазини с добра популярност и добра подкрепа на общността, което означава, че те са много безопасни опции.

Следователно, ако случайно притежавате някои биткойни и искате да ги похарчите онлайн, не можете да сбъркате с нито една от тези опции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner