Списък и ръководство на партньорствата на IOTA

IOTA е разпределена книга, която е създадена, за да улесни комуникацията и транзакциите между машини, свързани към екосистемата на Интернет на нещата (IoT). По-долу е даден списък на IOTA Partnerships, които помагат за задвижването на криптовалутата и тези компании чрез иновативното използване на технологията Tangle.

1. Microsoft

През ноември 2017 г. IOTA обяви, че стартира първия в света пазар за публични данни в Интернет на нещата (IoT) разпределена книга във връзка с Microsoft.

Идеята беше да се монетизират данни, които са основният ресурс на икономиката на IoT. Това би позволило на заинтересованите страни да споделят и осигуряват силна информация за своите данни. „Всеки вид данни могат да бъдат монетизирани“, каза съоснователят на IOTA Дейвид Сонстебо. „Ако например имате метеорологична станция, която събира данни за вятър, температура, влажност и барометрични данни, можете да ги продадете на организация, която извършва климатични изследвания.“

Но по-късно през декември 2017 г. IOTA заяви, че в момента няма официално партньорство с Microsoft. Дебатът се запали, когато специалистът по блокчейн на Microsoft Омкар Найк заяви чрез електронна кореспонденция с IOTA:

„Ние сме развълнувани да си партнираме с фондацията IOTA и се гордеем, че сме свързани с нейната нова инициатива за пазара на данни. Това следващо поколение технология ще ускори свързания, интелигентен свят и ще надхвърли блокчейна, който ще насърчи иновациите в реалния свят, приложения и пилотни проекти за нашите клиенти “.

Новината доведе до значително увеличение на цената на криптовалутата MIOTA, като спечели 500% от около $ 1 на над $ 5 при най-високата си стойност през декември 2017 г..

Въпреки че няма официално партньорство, двете компании продължават да работят заедно по поредица от приложения за технологични иновации с мрежата Tangle на IOTA.

Microsoft

Източник: www.microsoft.com

2. Фолксваген

Светът на автомобилизма забелязва все повече и повече технологични постижения и IOTA оказва помощ на процеса. Технологията без шофьор е приложение на пазара за данни на IOTA, тъй като автомобилите са изправени пред различни условия на шофиране по целия свят. Сензорните данни могат да бъдат въведени в базата данни, за да се подобри качеството на бъдещите продукти на производителя.

Тъй като главният дигитален директор (CDO) на Volkswagen, Йохан Юнгвирт, се присъедини към надзорния съвет на фондация IOTA, може да се заключи, че двете компании си сътрудничат тясно.

ФолксвагенПартньорството с IOTA бе оповестено публично през януари 2018 г. Jungwirth отговаря за воденето на Volkswagen през процеса на внедряване на цифровите технологии.

Доказателство за концепция, която включва тестване на живо на мрежата IOTA, вече беше пусната от Volkswagen.


„Volkswagen, заедно с @iotatoken ще покаже на # cebit18 доказателство за концепцията как надеждното прехвърляне на софтуер по въздуха към превозни средства може да бъде сигурно документирано с помощта на #tangle. Чудесен пример как технологията на разпределената книга може да се използва в бъдеще. “

Групата Volkswagen се състои от 12 автомобилни марки, включително Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi & Бугати.

IOTA вече си сътрудничи с Porsche по проекта Program 4, който беше подкрепен от платформата Startup Autobahn. IOTA и Porsche ще работят заедно с други стартиращи компании по програма, която интегрира интелигентна мобилност.

„Startup Autobahn е най-добрата иновационна платформа, която обединява технологичните компании с технологичния опит на Силициевата долина & най-доброто от немското инженерство “, заяви IOTA в туит.

3. DnB

В началото на юни IOTA обяви, че е подписала споразумение с най-голямата финансова група в Норвегия – DnB. DnB изрази своя интерес към базирана на блокчейн технология и крипто активи в много случаи преди да влезе в това партньорство.

Партньорството ще се съсредоточи върху формулирането на нови бизнес модели, системи за управление на поверителността на данните и колективни хакатони с различни силози.

  „Тъй като интернет на нещата (IoT) и Machine to Machine (M2M) комуникацията и плащането за микроуслуги изглежда ескалират в бъдеще, ние смятаме, че участието в технология, базирана на разпределена книга, като IOTA, ни дава ценен опит и ноу-хау за бъдещи потоци от приходи и бизнес модели. Очакваме с нетърпение да се потопим в пространството на IOTA ”- заяви Ласе Мехолм, ръководител на DLT в DNB.

DnB

Източник: slush.org

4. BOSCH

Бош е немска мултинационална компания за инженеринг и електроника, която в момента е най-големият доставчик на автомобилни компоненти в целия свят. Bosch разглежда технологията IOTA като просто средство, чрез което те могат да събират микроплащания и информация.

Понастоящем Bosch има голямо участие в пространството на интернет на нещата и прогнозният брой от 15,6 милиарда устройства ще бъде свързан към интернет на нещата до 2020 г..

Немската компания обяви партньорството си с проекта IOTA на 17 октомври 2017 г..

„Има голям потенциал чрез Distributed Ledger Technologies да направи всеки IoT проект по-сигурен, ефективен и да осигури по-голяма прозрачност за потребителите на IoT решения. Нашата цел е да увеличим възприемането на технологията за разпределена книга в целия регион на Средния Запад, тъй като IoT решенията и бизнес моделите продължават да растат “, заяви Денис Бокър, ръководител на глобалните иновации на Bosch IT в Chicago Connectory.

„IOTA и Bosch водят диалог относно сближаването между Internet-of-Things и IOTA’s Distributed Ledger Technology от края на 2015 г. и изградиха силна връзка“, заяви Дейвид Сонстебо, основател на IOTA. „Официалното ни сътрудничество в тази лаборатория за изследване на това припокриване затвърждава целта на двата субекта за създаване на възможност за отворена и сигурна IoT екосистема.“

5. Фуджицу

През септември фондация IOTA влезе в партньорство с Fujitsu, водещ доставчик на ИТ продукти и услуги. Fujitsu разкри предимствата на IOTA Technology на най-големия индустриален панаир в Хановер Месе, Германия; демонстрацията на живо се проведе на 23 април.

Представената в Хановер система Fujitsu е базирана на Tangle система, която ще бъде пусната в интелигентната фабрика в Аугсбург на Fujitsu. IOTA беше описана като „нов протоколен стандарт, що се отнася до ИТ продукти и услуги.“

Ролф Вернер, ръководител на бизнеса в Централна Европа на Fujitsu, заяви, че неговият Tangle е в състояние да преодолее традиционните ограничения на технологията на разпределената книга.

„Новата технология е енергийно ефективна, предлага безмитни транзакции и се мащабира изключително добре, което я прави подходяща да се превърне в индустриален стандарт за автоматизирани системи и по-широка икономика от машина към машина.“ – обясни Вернер.

Fujitsu

Източник: wikipedia.org

Ауди

За да изгради екосистема за мобилност без разрешение, фондацията IOTA започна да работи с Audi Denkwerkstatt, мозъчната тръба на Audi. Целта е да се изследват различните случаи на използване на технологията Tangle, да се създаде прототип на ниско ниво и да се съберат отзиви на клиентите. Информацията беше освободен в публикация в блог от ръководителя на мобилността и автомобилостроенето във фондация IOTA Алиса Маас през юли 2018 г.. 

Това показва, че има много производители на автомобили, които се интересуват да прилагат иновативни идеи към своите проекти и да предлагат нови решения за мобилност. Протоколът с отворен код на IOTA работи като ускорител за бизнес идеи, които изискват доверие в данни, мащабируемост и комуникация и транзакция от машина към машина. 

Чрез IOTA Audi ще може да стандартизира и разработи нови DLT решения чрез IOTA Tangle. 

SinoPac

Както SinoPac, така и IOTA Foundation имат подписан меморандум за разбирателство през юни 2018 г., в който двете компании ще проучат новия дигитален иновационен пейзаж, който е възможен от решението на IOTA Tangle. 

Според Холгер Кьотер, директор на партньорствата във фондацията IOTA, IOTA Tangle е първата книга с отворен код и разпределена книга, която се изгражда, за да засили бъдещето на Интернет на нещата. SinoPac е една от най-големите финансови холдингови компании, разположени в Тайван, опериращи в Азиатско-Тихоокеанския регион. 

Чрез този Меморандум за разбирателство (MoU), двете компании ще изследват блокчейн и разпределени технологии на регистъра чрез IOTA Tangle. SinoPac също така работи по нотариално решение, наречено iCertificate, което използва Tangle на IOTA и неговите възможности за неизменност на данните. Тази услуга за нотариално удостоверяване се прилага за различни цифрови документи както за частни, така и за публични компании. 

Уилфрид Пимента де Миранда, ръководител на бизнес развитието в IOTA Foundation Норвегия, коментира за това:

„IOTA е развълнувана да види как SinoPac издигат своята нотариална сертификационна платформа на следващото ниво. Това не само демистифицира потенциала на IOTA да използва Tangle в голямо разнообразие от корпоративни продукти и услуги, но също така демонстрира нарастващото практическо и реално използване на технологията на разпределената книга във финансовия сектор. “

ENGIE Lab CRIGEN

ENGIE Lab CRIGEN, корпоративният изследователски център на групата ENGIE, подписа меморандум за разбирателство (MoU) с IOTA, за да си сътрудничи в експериментирането с IOTA Tangle в областта на енергетиката и свързаните с нея IoT. Информацията беше освободен в публикация в блога на Уилфрид Пимента, директор за бизнес развитие във фондация IOTA, на 6 септември 2019 г.. 

ENGIE Lab CRIGEN проучи случаи на използване на IOTA и предизвика инициативи за отворени иновации, заедно с други компании и страни, свързани с екосистемата IOTA. Фирмата е използвала доказателство за концепцията на пазара за данни и е експериментирала вътрешно с IOTA Tangle. 

IOTA ще проучи и тества възможното използване на технологията Tangle и как да подобри бизнес процесите на ENGIE. Филип Калвес, ръководител на изследователската лаборатория, лаборатория за компютърни науки и изкуствен интелект към ENGIE Lab CRIGEN, заяви, че те ще продължат плодотворното си сътрудничество с IOTA, като укрепят връзките си с IOTA Foundation.

Както г-н Калвес обясни, много произведения и доказателства за концепцията вече са реализирани в лабораторията и те биха искали да участват в по-големи проекти в други страни, включително Франция. 

ENGIE Lab CRIGEN е корпоративният център на групата за научноизследователска и развойна дейност и експертиза на високо ниво, посветен на нови енергийни източници, включително водород, биогаз и LNG. 

Jaguar Land Rover 

Jaguar Land Rover също си партнира с фондацията IOTA, за да позволи на шофьорите да печелят криптовалута в движение чрез внедряването на иновативния „Умен портфейл“. Потребителите ще могат да печелят кредити за споделяне на информация за задръствания, дупки и други. Тези средства могат да бъдат използвани автоматично за плащане на пътни такси, паркинг, както и електрическо зареждане. Това е било съобщава от Кара Харбър, ръководител на комуникации за фондация IOTA на 29 април 2019 г.. 

Основната цел е да се постигне визията на Jaguar Land Rover’s Destination Zero, включително нулеви инциденти, нулеви задръствания и нулеви емисии. Потребителите ще могат да печелят кредити, като автоматично отчитат данни за състоянието на пътя, включително задръстванията на доставчиците на навигация и местните власти. Тези кредити могат да се използват за плащане на кафе, пътни такси или такси за паркиране за интелигентно зареждане на електрически превозни средства. 

За целта „Smart Wallet“ ще използва най-новата крипто технология, предоставена от IOTA Foundation. 

Ник Роджърс, изпълнителният директор на продуктовото инженерство, Jaguar Land Rover, каза, че техният център за разработка на софтуер в Шанън работи с криптовалути, за да подобри живота на хората. Шофьорите ще могат да споделят данни и да извършват плащания чрез свързани технологии. 

По въпроса той коментира:

„Jaguar Land Rover приема автономна, свързана, електрифицирана и споделена технология за мобилност, докато се стремим да направим автомобилите по-безопасни, по-чисти и по-умни за всички.“

Блокчейн решения на AKITA

Компанията за блокчейн AKITA създаде три различни агента за интелигентни машини (SMA), които се захранват от технологията на разпределената книга (DLT). В този случай тези устройства се захранват от мрежата IOTA Tangle, която е проектирана да отговаря на нуждите на Интернет на нещата (IoT). 

Използвайки мрежата Tangle, е възможно да се автоматизират микро транзакции в реално време, които се базират на милисекунди и Bluetooth RSSI. Трите SMA решения, създадени от AKITA, включват автомобил, приближаваща се система за паркиране и виртуален държавен данъчен орган. 

Веднага щом колата достигне позиция за паркиране, на SMA стартира таймер за измерване на точната продължителност на паркирането. След като колата тръгне, таймерът спира. След това автомобилът автоматично ще прехвърли средства към машината за паркиране. В примера, който използваха, колата беше паркирана 2 часа, 47 минути и 23 секунди, изпращайки 10043 IOTA до машината за паркиране, където 1 секунда беше равна на 1 IOTA.  

Виртуалният държавен данъчен орган позволява незабавна транзакция на пари от едно устройство на друго. В този случай предишната транзакция включваше 5% данък, който беше прехвърлен от устройството за паркиране на правителството, без да се използва хартия. 

Публикацията в блога, публикувана от AKITA Blockchain Solutions, гласи следното:

„Този ​​сценарий демонстрира само началото на предстояща директна икономика машина към машина. Необходимите технологии вече съществуват днес и нашето доказателство за концепция (PoC) с живи, интегрирани прототипи на хардуер в основната мрежа на IOTA на живо показва, че това е възможно. “

Алиандър

Alliander, холандски оператор на енергийни мрежи, създаде доказателство за концепцията, при която данните за интелигентните измервателни уреди могат да бъдат получени с помощта на Raspberry Pi и публикувани с помощта на IOTA Masked Authenticated Messaging. Този процес на споделяне може да помогне за енергийния преход. На много места, когато хората имат възможност за достъп до данни за потреблението на енергия в реално време, това може да помогне за балансиране на мрежата. 

Не е възможно обаче да се споделят енергийни данни, без да се придържате към тях. Общият регламент за защита на данните (GDPR) влезе в сила още на 25 май 2018 г., защитавайки европейските граждани и техните данни. 

Tangle на IOTA има функция, наречена Masked Authenticated Messaging (MAM), която позволява да се публикуват и извличат криптирани съобщения. MAM може да се използва за достъп и контрол на целостта на данните. 

Според публикация в блога, публикувана от софтуерния инженер Erwin Rooijakkers, енергийните данни могат да се използват от всички, на които потребителите се доверяват. Това може да помогне на собствениците да контролират информацията си и всеки може да създаде услуги около нея. 

Чрез използването на IOTA е възможно да се подобри скоростта на доказателство за работа (PoW) за публикуване на MAM съобщения с данни. В допълнение към това е възможно да се стандартизира обменът на ключове и въртенето на ключовете. 

Ейвъри Денисън

Ейвъри Денисън и IOTA работят заедно, за да повишат прозрачността на веригата на доставки напред, като се възползват от плетената мрежа на IOTA. Чрез етикет, който може да бъде просто сканиран със смартфон, потребителите ще могат да разберат как даден продукт се движи, тъй като е създаден, докато стигне до купувача. 

Това осигурява потребителите с възможност да имат информация за цялата верига на доставки, включително автентичността на продукта и неговите показатели за устойчивост. Нещо повече, марките ще имат пълна видимост по пътя на своя продукт по веригата на доставки. 

На пазара вече има много внедрени решения и IOTA очевидно е един от лидерите на пазара.

Научете повече

Научете повече за проекта IOTA в това ръководство за начинаещи, детайлизирайки историята на проекта и използването на токени и др!

Интересувате ли се от инвестиране в IOTA? Направете вашата старателна проверка преди всичко. Прочетете статията ни за прогнозиране на цените на IOTA, както и как партньорствата могат да повишат цената на MIOTA.

Можете да закупите MIOTA на Binance с информация в това ръководство и да съхранявате MIOTA на Ledger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map